Hasselnøddeis med hasselnøddecreme og chokolade

Hjemmelavet hasselnøddeis

Jeg elsker hjemmelavet is! Det er faktisk noget af det bedste jeg ved. God is er jo fantastisk, og når man har lavet det selv, er det bare prikken over i’et. 

Jeg har lige fået en ismaskine, og den første is jeg ville teste og eksperimentere med, er selvfølgelig min yndlings – nemlig hasselnøddeis! Og NU har jeg altså ramt en genial opskrift, som er lækker, cremet og har en intens smag af hasselnød. Der skal derfor ikke ret meget is til for at stille den søde tand, fordi denne hasselnøddeis bare smager så meget i gennem. Mhhh, jeg elsker det. 

Den bedste cremet hasselnøddeis med chokolade til dessert

Hasselnødder og chokolade går jo fantastisk hånd i hånd (har vi ikke alle på et eller andet tidspunkt elsket Nutella?). Derfor drysser jeg chokolade på toppen af isen, men man kan også sagtens komme chokoladestykker i. Så skal chokoladestykkerne blot vendes i, lige inden isen er færdig. 

Hjemmelavet is med chokolade og hasselnødder er den perfekte dessert. Servér det fx i en isvaffel, eller i en skål drysset med hasselnøddeknas efter denne opskrift. Lidt knas til is går man nemlig ikke galt i byen med. 

Du kan også servere hasselnøddeis med andre is fra fryseren eller drysse lidt flagesalt på. Eller servere med en chokoladesauce eller blot smeltet mørk chokolade. Fx en hjemmelavet solbæris – jeg har prøvet og det fungerer virkelig godt.

hjemmelavet is med chokolade og hasselnødder

Opskrift på hjemmelavet hasselnøddeis

Når jeg får is fra et issted, vælger jeg altid hasselnød – eller nocciola, som det hedder hos de italienske ismagere. Det er jo bare den bedste is med nødder. Pistacie er også godt, meeeen ikke helt lige så godt, hvis du spørger mig. 

Heldigvis kan man sagtens lave hjemmelavet is med hasselnødder, som smager lige så godt som det, man kan købe. Den skønne intense smag af hasselnødder fås ved at lave isen på en hasselnøddecreme bestående af ristede hasselnødder og flagesalt. Et lille nip flagesalt giver en dejlig balanceret salt smag, som er så lækker. Det er desuden vigtigt at riste hasselnødderne først, for det giver meget mere smag. 

Udover hasselnøddecreme skal der laves en ismasse af sødmælk og fløde og æggesnaps af sukker og æggeblommer. 

Hasselnøddeis med hasselnøddecreme og chokolade

Hasselnøddeis med chokoladestykker

Hjemmelavet hasselnøddeis med hjemmelavet hasselnøddecreme og chokoladestykker på toppen. Opskriften er lavet med brug af ismaskine. Isen er cremet, intens og helt perfekt til dessert.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 8 Personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse45 minutter
Frysetid4 timer
I alt5 timer 5 minutter

Ingredienser

Hasselnøddecreme

Isen

  • 250 ml sødmælk
  • 250 ml fløde
  • 70 g sukker
  • 5 stk æggeblommer

Desuden

Fremgangsmåde

Hasselnøddecreme

  • Tænd ovnen på 150°C, varmluft.
  • Kom hasselnødderne på en bageplade med bagepapir og rist dem gyldne i ca. 12 minutter. Hav et øje på dem, så de ikke får for meget og bliver mørke. Lad dem afkøle en smule.
  • Kom hasselnødderne i et rent viskestykke og fold enderne op omkring nødderne, så viskestykket er lukket til. Gnid hasselnødderne, så skallerne falder af.
  • Kom de afskallede hasselnødderne i en kraftig blender med flagesalt og blend til du har en cremet hasselnøddecreme. Det tager lidt tid, og den skal være flydende. Du kan også lave den grov, hvis du ønsker stykker af hasselnødder i din is.
    Tip: Undervejs skal du med en dejskraber skrabe siderne på din blender, for at få det hele med.

Hasselnøddeis

  • Kom sødmælk og fløde i en gryde og kog det op til lige under kogepunktet, som er lige under 100°C.
  • Pisk sukker og æggeblommer til en æggesnaps.
  • Hæld forsigtigt den varme mælke-fløde-blanding i æggesnapsen, mens du pisker kraftigt. Nu har du din ismasse, som nu skal legeres.
  • Hæld ismassen tilbage i gryden og sæt blusset på medium-varme. Varm massen op til ca. 82°C og vær opmærksom på at det ikke brænder på. Rør allerhelst i det hele tiden.
  • Hæld massen i en skål og vend hasselnøddecremen i.
    Tip: Vælger du at købe en færdiglavet hasselnøddecreme skal du bruge 150 g. 
  • Køl ismassen fuldstændig ned – enten i køleskabet eller fryser (hvis du er i tidspres), men så skal du røre lidt i det undervejs.
  • Lille køle-tip! Du kan klargøre din ismasse dagen før, så du blot skal køre isen på maskine.
  • Når din ismassen er helt afkølet, skal den køres på ismaskinen.
  • Fordel hasselnøddeisen i en lille form på ca. 1-1,5 L. Top med grofthakket mørk chokolade.
  • Kom isen på frys i minimum et par timer – gerne til næste dag. Du kan også spise den direkte, men så er den ikke fast, men mere softice-agtig.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Intens is med smag af ristede hasselnødder – lavet på ismaskine

Min opskrift på hasselnøddeis er en ny hjemmelavet is-opskrift til samlingen. Og efter jeg har fået min ismaskine, kan jeg godt advare om, at der kommer mange flere!

Ismaskinen gør at isen bliver rørt rundt, mens den fryses, og resultatet bliver en fantastisk cremet is. Har du ikke en ismaskine, kan du godt slippe af sted med bare at putte ismassen i fryseren og røre ind i mellem. Men det bliver ikke helt det samme. 

Tip! Hvis du vil servere isen som dessert kan du bage disse nemme nøddekurve og bruge dem som skål for en kugle is.

bedste hasselnøddeis

Hasselnøddeis

hjemmelavet is med hasselnødder
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1007
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments