Halloumi burger
En halloumi burger er en vegetarisk burger, der er lavet med halloumi ost, også kendt som grillost. Halloumi ost er en meget fast ost, der er lavet af komælk og er populær i det østlige Middelhavsområde. Halloumi ost er ideel til at lave vegetariske burgere, da den har en god smag og kan holde sin form, når den steges. Konsistensen er fast.
Halloumi burger er til dig der er vegetar, til dig der vil spare på kødet eller bare trænger til at prøve noget andet. Det er en nem og hurtig måde at tilberede en lækker vegetarisk burger, der er fyldt med god smag. Det er altså en ret nem halloumi opskrift, som ikke ikke meget anderledes at lave, end en anden slags burgeropskrift.
Burger med halloumi ost
Halloumi ost er en meget populær ost, der er lavet af mælk fra køer, geder eller får. Den har en fast, saltet konsistens, der er perfekt til at lave en lækker og saftig burger. Halloumi osten kan købes i de fleste supermarkeder og er meget nem at tilberede. Den bliver også omtalt som grillost.
Opskrift på hjemmelavet halloumi burger
En halloumi burger er nem at lave, og kræver ikke særlig meget tid. Først skal du starte med at skære halloumi-osten i tynde skiver. Derefter skal du stege skiverne på en pande i lidt olivenolie, indtil de er gyldne og sprøde.
Når osten er stegt gyldenbrun, kan du nu lægge den på en ristet burgerbolle. Jeg bruger altid brioche burgerboller, som er super nemme at bage selv. Tilføj derefter dine yndlingsburger ingredienser, som salat, tomat, løg og dressing. Jeg bruger en lækker krydret mayonnaise, som du også får opskriften på længere nede.
Når alt er klar, skal du lægge låget på og nyde din lækre halloumi burger.
Halloumi burger
Ingredienser
Krydret mayo
- 40 g mayonnaise
- 0,5 fed hvidløg
- 20 g dijonsennep*
- 5 g tomatpuré*
- 10 g Tabasco
- 5 g ketchup*
- salt og friskkværnet peber
Burger
- 4 stk brioche burgerboller (købt eller bagt selv)
- 500 g Halloumi ost
- 2 stk tomater
- ½ stk rødløg
- 1 stk iceberg
- 30 g olivenolie* (til stegning)
- salt og friskkværnet peber
Køkkenudstyr
Fremgangsmåde
Krydret mayo
- Blend presset hvidløg med mayonnaise. Blend derefter sennep, tomatpuré, tabasco og ketchup i. Smag til med salt og peber.
Burger
- Sæt over til hjemmelavede brioche burgerbolle, medmindre du har købt.
- Skær halloumi osten i 8 skiver, således det passer med 2 stykker til hver burger.
- Skyl tomaterne samt rødløg, og skær dem i skiver.
- Skyl iceberg og fjern de yderste blade, så du har i alt fire store blade.
- Krydr halloumi med salt og peber. Steg dem på en varm pande i olie. Steg halloumi osten i 2-3 minutter på hver side, indtil de er gyldne og sprøde.
- Saml din burger ved at smøre underbollen med den krydrede mayo. Læg så salat, hallomi, tomat, og til sidst rødløg på toppen. Slut af med endnu en smurt overbolle.
Hvad er halloumi?
Halloumi er en cypriotisk ost, der er lavet af komælk og er kendt for sin høje smeltepunkt og unikke smag. Det er en af de mest populære vegetariske ingredienser, og det er perfekt til at lave en lækker vegetarisk burger.
Gode tips til den vegetariske burger med halloumi
Halloumi burger er en god måde at få en lækker vegetarisk burger. Her er nogle gode tips til, hvordan du kan lave den perfekte halloumi burger:
- Brug en god kvalitet halloumi ost, da det vil give den bedste smag.
- Steg halloumi osten på en pande, så den bliver gylden og sprød. Gerne en grillpande, så du får grillstriber og mere smag.
- Halloumi ost kan marineres i lidt olivenolie og krydderier, bbq sauce, chilisauce eller lign inden den steges, for at give den ekstra smag.
- Tilføj en lækker dressing, som krydret mayonnaise eller pesto, for at give din burger ekstra smag.
- Brug brioche burgerboller, da de er super saftige og lækre.
- Tilføj dine yndlingsburger ingredienser, såsom salat, tomat, løg og dressing.
- Brug en lækker krydret mayonnaise, som du kan lave selv.