Græskar chutney med æble

Græskar chutney med æble

Græskar chutney med æble har længe været på listen over en opskrift jeg ville lave og dele med jer. Det smager nemlig rigtigt godt som både tilbehør til kød, på en varm karry ret eller i en hotdog. Chutney kan laves på mange måder, men da græskaret er i sæson var det oplagt at bruge dette – specielt fordi det også giver en dejlig cremet konsistens.

Græskar chutney med æble

Græskar chutney med æble

Græskar chutney med æble er en forholdvis sød chutney, hvorfor den vil gøre sig meget gældende ovenpå en mere spicy ret eller i pirogger.
5 fra 2 stemmer
Antal: 1 Glas
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse25 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Skær græskarret i grove tern, med skræl på. Det samme med æble. Pil rødløg, og skær dem i fine tern. Riv ingefæren fint.
  • Kom græskar og løg i en gryde med resten af ingredienserne. Kog langsomt op i 20-30 minutter, mens du rører et par gange undervejs, til du har en grov chutneykompot. Den skal altså ikke koges helt ud. Pas på det ikke brænder på.
  • Kom chutneyen på et skoldet glas. Opbevar den på køl, hvor den kan holde sig et par uger.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
Græskar chutney med æble

Opskriften på græskar chutney med æble er perfekt til curry

Græskar chutney med æble er en forholdvis sød chutney, hvorfor den vil gøre sig meget gældende ovenpå en mere spicy ret – jeg kommer den selv ovenpå risretter og curries og det smager rigtig dejligt! Spis det fx ovenpå en varm kikærtegryde.

Man kan også bruge det som fyld i hjemmelavede pirogger. Ovenpå en hjemmelavet hotdog vil det også være virkelig lækkert! Kun fantasien sætter grænser.

Hjemmelavet chutney med krydderier

Chutney’en her er meget simpel at lave og kræver ikke flere timer. Alle ingeredienser skal blot klargøres og koges op, på glas og på køl. Nemt og simpelt.

Græskar chutney med æble
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1002
5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments