Græskar chutney med æble
Græskar chutney med æble har længe været på listen over en opskrift jeg ville lave og dele med jer. Det smager nemlig rigtigt godt som både tilbehør til kød, på en varm karry ret eller i en hotdog. Chutney kan laves på mange måder, men da græskaret er i sæson var det oplagt at bruge dette – specielt fordi det også giver en dejlig cremet konsistens.
Græskar chutney med æble
Ingredienser
- 300 g græskar
- 3 stk æbler
- 2 stk rødløg
- 3 cm ingefær
- ½ stk rød chili
- 70 g rørsukker*
- 90 ml æblecidereddike*
- 2 tsk flagesalt
- 4 tsk karry*
- 200 ml vand
Fremgangsmåde
- Skær græskarret i grove tern, med skræl på. Det samme med æble. Pil rødløg, og skær dem i fine tern. Riv ingefæren fint.
- Kom græskar og løg i en gryde med resten af ingredienserne. Kog langsomt op i 20-30 minutter, mens du rører et par gange undervejs, til du har en grov chutneykompot. Den skal altså ikke koges helt ud. Pas på det ikke brænder på.
- Kom chutneyen på et skoldet glas. Opbevar den på køl, hvor den kan holde sig et par uger.
Opskriften på græskar chutney med æble er perfekt til curry
Græskar chutney med æble er en forholdvis sød chutney, hvorfor den vil gøre sig meget gældende ovenpå en mere spicy ret – jeg kommer den selv ovenpå risretter og curries og det smager rigtig dejligt! Spis det fx ovenpå en varm kikærtegryde.
Man kan også bruge det som fyld i hjemmelavede pirogger. Ovenpå en hjemmelavet hotdog vil det også være virkelig lækkert! Kun fantasien sætter grænser.
Hjemmelavet chutney med krydderier
Chutney’en her er meget simpel at lave og kræver ikke flere timer. Alle ingeredienser skal blot klargøres og koges op, på glas og på køl. Nemt og simpelt.