Fetadip med bagte tomater

Cremet fetadip med bagte cherrytomater

Jeg elsker feta. Og jeg elsker tomater. Det blev startskuddet til denne opskrift på fetadip med bagte cherrytomater.

Jeg blev inspireret af to separate opskrifter jeg tidligere har lavet. Nemlig opskriften på den bedste fetacreme og ovnbagte tomater med krydderurter. Disse to opskrifter er vidunderlige hver for sig, men sammen er de helt fantastiske. Det må du altså prøve!

feta med cherrytomater

Fetadip med bagte tomater

En lækker og nem fetadip med bagte tomater er perfekt som dip eller dressing til aftensmad, tapas og brød.
5 fra 3 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

Bagte tomater

  • 250 g cherrytomater
  • 20 g olivenolie*
  • 2 fed hvidløg
  • 1 kviste timian
  • 1 kviste rosmarin
  • flagesalt

Fetadip

  • 125 g græsk yoghurt 10 %
  • 250 g feta
  • 1 fed hvidløg
  • 10 g olivenolie*
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180 grader, varmluft.
  • Skyl cherrytomater og kom dem i et ildfast fad med olivenolie, krydderurter, pillet hvidløg og drys til sidst med salt. Vend det hele godt sammen, og bag tomaterne i ovnen i ca. 20 minutter til de gyldne.
  • Kom græsk yoghurt, feta, hvidløg, olivenolie samt en smule salt og peber i en foodprocessoren/minihakker og blend til du får en ensartet og lækker creme. Feta er i forvejen salt, så være nænsom med salten.
  • Fordel fetacremen i en dyb skål og anret med tomaterne på toppen.
  • Server med et godt brød – fetadippen kan serveres med det samme eller du kan lade tomaterne afkøle først.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Cremet fetadip med bagte cherrytomater og friske krydderurter

Feta er en klassiker, der bare aldrig går af mode og er perfekt til enhver festlig lejlighed. I denne opskrift præsenterer vi en ny og spændende måde at servere feta på. Vi kombinerer den salte og cremede fetaost med bagte tomater, hvilket giver en lækker og fyldig smag, der vil imponere dine gæster.

For at lave denne opskrift skal du først forvarme din ovn til 180 grader. Kom først cherrytomater i et ovnfast fad. Vend dem olivenolie, krydderurter, pillet hvidløg og drys til sidst med salt. Bag tomaterne i ovnen i cirka 20 minutter, indtil de er bløde og let brunede. Når tomaterne er færdige, kan du tage dem ud af ovnen og lade dem køle lidt af, mens du forbereder dippen. Eller forberede fetadippen imens, så du kan komme de bagte tomater på med det samme.

Salat med bagt feta
Salat med bagt feta, rucola, tomater og basilikum er en vidunderlig lækker salat med få ingredienser. Super nem at lave og smager skønt!
Gå til opskrift
Salat med bagt feta-stykke
feta med cherrytomater

Fetadip med bagte tomater

Fetadip med bagte tomater er en simpel og smagfuld ret, som kan serveres som forret, som en del af en tapas eller som en del af en større buffet. Med den cremede feta og de søde, bagte tomater er dette en fantastisk kombination af smag og tekstur. Men hvordan kan man præsentere denne ret på en måde, der vil imponere gæsterne?

En måde at servere dippen af feta på er ved at anrette det hele i en skål eller på et smukt fad, hvor man kan placere dippen i midten og de bagte tomater rundt omkring eller ovenpå. Pynt med frisk basilikum eller timian for at give retten et ekstra pift. Server med friskbagt brød, fx et foccacia brød med rosmarin så gæsterne kan dyppe og nyde den lækre dip.

Grydebrød med surdej
Grydebrød med surdej er et lækker brød uden kerner, og bagt med surdej. En dejlig sprød skorpe og nemt at bage.
Gå til opskrift
Grydebrød med surdej
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments