Figensalat med burrata, parmaskinke og rucola
Her kommer en salat, som ganske vist er simpel, men ikke desto mindre kan prale af at indeholde toppen af poppen, når det kommer til ingredienser: Friske figner, burrata, pistacienødder, parmaskinke og rucola. Med blot 5 råvarer kan man altså godt løbe et maraton i lækkerier.
Denne opskrift på figensalat løftes fra at være god til at være genial, når man kommer burrata på. Jeg eeeelsker nemlig burrata. Det er godt på pizza, i pastaretter og bestemt også på salater som denne.
Til dig, der endnu ikke har smagt burrata, kommer her en kort salgstale: Forestil dig en frisk mozzarella ost, men i stedet for at være lavet kun på mælk er ostens midte lavet på fløde. Når du skærer osten op, flyder det altså ud med den lækreste, bløde flødede ost. Mmmmmh!
Simpel salat med figner og parmaskinke
Min salat med figner og parmaskinke laves på en bund af rucola og toppes med burrata ost, pistacienødder og balsamico glace. Den er nem og vidunderlig at lave til efteråret, og hvis du har brug for mere inspiration til efterårssalat, så finder du det her.
Figensalat kan serveres alene som måltidssalat til hjemmebagt brød, eller du kan servere den fx til kylling i ovn eller som forret.
Få mere inspiration til flere opskrifter på salater med den cremede ost: Burrata med tomat og grøn urteolie eller fersken caprese med burrata.
Opskrift på figensalat med burrata
Du får her en utrolig nem opskrift på en efterårssalat – det er nu fignerne er i sæson, og nu at man har brug for en overdådig salat med figner og parmaskinke, der kan minde én om at livet er godt, selvom sommeren er slut.
Min opskrift på figensalat indeholder selvfølgelig først og fremmest friske figner. Du kan bruge både røde og grønne – dem du nu har eller kan købe. Jeg synes de grønne er bedst, men vores figentræ i sommerhuset giver røde figner, som også smager vildt godt.
Har du fået hænderne på en masse figner, kan du finde flere opskrifter med figner lige her. De søde frugter er nemlig ikke kun gode at snacke – de kan bruges til alt muligt!
Opskriften på figensalaten får du her:
Figensalat med burrata og Parmaskine
Ingredienser
- 100 g rucola
- 1 stk citron
- 6 stk friske figner
- 1 stk burrata
- 70 g Parmaskinke
- 20 g pistacienødder*
- 15 g olivenolie*
- 45 g balsamico glace
- salt og friskkværnet peber
Noter
- Hvis ikke du kan få fat i burrata, så kan du bruge mozzarella i stedet.
- Du kan også lave din egen balsamico glace.
Fremgangsmåde
- Skyl rucola, dryp det af i en sigte og læg det på et fad. Vend citronsaften med rucola salaten.
- Skær fignerne i kvarte og kom dem på rucolaen. Kom burrata og parmaskinke på salaten.
- Hak pistacienødderne groft og kom dem på salaten.
- Hæld olivenolie og glace udover salaten.
- Drys til sidst med salt og friskkværnet peber.