Hjemmelavet peanutbutter
Cremet kanelgrød med hjemmelavet peanutbutter – en perfekt kombi, hvis du spørger mig. Jeg spiser ofte grød til morgenmad derhjemme. Som du kan se på billederne, elsker jeg at kræse om toppingen – altid med frugt, kanel og vigtigst af alt – altid peanutbutter!
Hjemmelavet peanutbutter
Ingredienser
Hjemmelavet peanutbutter
- 200 g saltede peanuts*
- 15 g smagsneutral olie
- 15 g honning
Køkkenudstyr
Fremgangsmåde
Havregrød
- Kom havregryn og chiafrø, sammen med vand og mælk i en gryde og bring det i kog. Tilsæt salt og kanel. Top med hvad du lyster – jeg brugte banan, hjemmelavet peanutbutter, frysetørrede jordbær, hampefrø og kokossukker blandet med lidt mere kanel.
Hjemmelavet peanutbutter
- Rist peanuts af på en varm pande, til de begynder at blive gyldne. Kom dem derefter i en kraftig fodprocessor (eller minihakker) sammen med olie og sødme. Blend godt, til massen er ensartet og cremet – ha’ tålmodighed, det tager lidt tid. Omkring 10-15 minutter.
- Stop foodprocessoren ind i mellem, skrab kanterne og blend videre. Opbevares i et skoldet glas.
- Nyd en spsk på din grød.
- Velbekomme.
Opskrift på hjemmelavet nøddesmør med peanuts
Jeg har kastet mig ud i projekt hjemmelavet nøddesmør – det er ikke sidste gang! Det er virkelig simpelt og lækkert. Og så er det tilmed billigere! Win-win. Konsistensen er dejlig cremet og blød. Du kan også lave den mere crunchy, ved at forkorte blendetiden lidt. Begge dele er lækkert!
Hjemmelavet peanutbutter som topping
Jeg elsker at bruge den hjemmelavet peanutbutter ovenpå min morgenmad. Jeg bruger den på alt fra klassisk havregrød, til nemme bananpandekager eller bananvafler.
Tip: Har du nogle peanuts tilovers, kan du komme det i hjemmelavet snickerskage, hvor du tilmed kan bruge din egen peanutbutter du lige har lavet.