Bulgursalat med kylling
Her kommer en skøn og mættende bulgursalat med kylling og feta. Den er perfekt til aftensmaden, til frokost eller en sund madpakke og så ser den dejlig indbydende ud med alle de farver!
Til min opskrift på en lækker bulgursalat med kylling skal du selvfølgelig bruge både kylling og bulgur. Derudover består salaten af avocado, cherrytomater, feta og persille. Den minder lidt om en bulgur tabouleh, bare lige serveret med lækre stykker marineret kylling. Det er så skønt!
Lækker bulgursalat med kylling og feta
Denne opskrift er en virkelig nem opskrift, der giver en sund og nærende salat, der bestemt ikke er kedelig. Salaten får nemlig masser af smag fra feta, avocado, tomat og persille samt en simpel dressing på olivenolie og citron. Og så får den selvfølgelig også masser af smag, fordi den serveres med marineret kylling.
Om det er bulgursalat med kylling eller kylling med bulgursalat kan jo være op til dig. Jeg serverer kyllingen i skiver på toppen, men du kan også servere kyllingen ved siden af eller skære det i tern og blande i salaten.
Inspiration til salater med kylling: Club sandwich salat med kylling og bacon eller pastasalat med kylling, bacon og karrydressing.
Opskrift på sund bulgursalat med kylling
Til sådan en bulgursalat med kylling og feta skal der først koges bulgur. Herefter skal grøntsagerne hakkes og blandes sammen med bulgur, feta, citron og olivenolie. Til sidst anretter jeg med skiver af marineret stegt kyllingebryst på toppen.
Jeg køber kyllingen marineret, men du kan også sagtens selv marinere den eller blot krydre den godt. Gå gerne efter lidt varme krydderier – gerne krydderier, der tager dig til Mellemøsten. Det kunne være spidskommen, chiliflager og paprika.
Bulgursalat med kylling
Ingredienser
- 150 g bulgur*
- 1 tsk flagesalt
- 15 stk cherrytomater
- 1 stk avocado
- 50 g feta
- 0,5 bundt persille
- 15 g olivenolie* (1 spsk)
- 1 stk citron
- salt og friskkværnet peber
- 2 stk kyllingebryst ()
Fremgangsmåde
- Sæt 5 dl vand over at koge, og kom 1 tsk salt og og kom bulguren i når vandet koger. Lad bulguren koge med i ca. 2 minutter.
- Tag gryden fra blusset og sæt låg på. Lad det stå i ca. 10-12 minutter. Kom herefter bulguren over i en skål.
- Skær tomater samt avocado i kvarte og hak persillen groft.
- Kom ingredienserne op i skålen sammen med bulguren.
- Anret på et fad.
- Smuldr feta i og pres saften fra citron, tilsæt olivenolie og smag til med salt og peber.
- Top med marinerede kyllingebryst, eller steg blot kyllingen på almindelig vis – men når det marineres bliver det så lækkert.
Kan man erstatte bulgur med andet?
Ja, fx med en anden kornsort. Der er mange muligheder – prøx couscous, quinoa, boghvede, rugkerner eller perlespelt.
Prøv også: Quinoasalat med avocado, spidskål og feta eller perlebygsalat med tomat og basilikum.