Boller i karry med kokosmælk, æble og porre

Boller i karry med kokosmælk, æble og porre

Boller i karry med kokosmælk, æble og porreBoller i karry er en gammel dansk klassiker, som du nok allerede kender. Jeg var hos mine forældre i weekenden og min mor og jeg snakkede pludselig om hvor meget vi havde lyst til det – I ved den helt klassiske med opbagt sovs, lavet på kalv og flæsk.

BOLLER I KARRY MED KOKOSMÆLK

I denne opskrift har vi justeret lidt på den klassiske ret, ved at bruge hakket kyllingekød i stedet for – det kan på ingen måde smages. Saucen er lavet på kokosmælk, som har en dejlig sødme. Det fungerer dejligt med æblets syrlighed. Retten virker derfor ikke så tung, som den originale. Er du til simreretter, er denne kikærtegryde med græskar, gulerod og peanutbutter virkelig også lækker.

Boller i karry med kokosmælk, æble og porre

FÅ OPSKRIFT PÅ SUND BOLLER I KARRY HER:

5 fra 1 stemme
Boller i karry med kokosmælk, æble og porre
BOLLER I KARRY MED KOKOSMÆLK OG ÆBLE
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
40 min
 
Ret: Aftensmad
Antal: 4 Personer
Ingredienser
Kyllingeboller
  • 400 g hakket kyllingekød, svarende til en pakke
  • 1 stk løg
  • 1 spsk mel
  • 1 stk æg
  • 1 bundt hakket persille
Karrysauce
  • 1 dl kogevand fra bollerne
  • 1 stk æble
  • 1 stk løg
  • 2 spsk karry
  • 1 tsk gurkemeje, kan udelades
  • 1 stk porrer
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 spsk citronsaft
Tilbehør
  • 1 stk blomkålshoved eller almindelig ris
  • 1 stk æble, grofthakket
Sådan gør du
Kyllingeboller
  1. Sæt en gryde med vand over. Start med at lave lave kyllingebollerne. Skræl løget og riv det fint. Rør alle ingredienserne sammen til en fars. 

  2. Form ca. små 12-15 boller med en ske og kog dem til møre, ca. 7-10 minutter.

  3. OBS! Vil du servere almindelig ris til, sættes vand over. De koges efter pakkens anvisning.

Tilbehør
  1. Blomkålsris: Riv blomkålen på et rivejern eller brug en blender. Svits det på en pande og tilsæt de krydderier du ønsker.

Karrysauce
  1. Æble og løg skæres ud i små tern og svitses på panden i lidt olie med karry og gurkemeje i et par minutter, til løg har taget lidt farve. 

  2. Tilsæt mel, og svits kort. Tilsæt 1 dl væske fra bollerne og lad det simre et par minutter. 

  3. Tilsæt kokosmælk og lad det hele koge op i ca. 5 minutter. Herefter skal det hele blendes med en stavblender. Smag til med salt, peber og citronsaft.

  4. Hak porren i skiver og tilsæt dem i saucen sammen med kyllingebollerne og varm retten op.


  5. Servér med blomkåls(ris), æble og hakket persille. 

  6. Velbekomme.

Boller i karry med kokosmælk, æble og porre

Boller i karry med kokosmælk, æble og porre

Del med en du holder af:

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om

Boller i karry med kokosmælk, æble og porreBoller i karry er en gammel dansk klassiker, som du nok allerede kender. Jeg var hos mine forældre i weekenden og min mor og jeg snakkede pludselig om hvor meget vi havde lyst til det – I ved den helt klassiske med opbagt sovs, lavet på kalv og flæsk.

BOLLER I KARRY MED KOKOSMÆLK

I denne opskrift har vi justeret lidt på den klassiske ret, ved at bruge hakket kyllingekød i stedet for – det kan på ingen måde smages. Saucen er lavet på kokosmælk, som har en dejlig sødme. Det fungerer dejligt med æblets syrlighed. Retten virker derfor ikke så tung, som den originale. Er du til simreretter, er denne kikærtegryde med græskar, gulerod og peanutbutter virkelig også lækker.

Boller i karry med kokosmælk, æble og porre

FÅ OPSKRIFT PÅ SUND BOLLER I KARRY HER:

5 fra 1 stemme
Boller i karry med kokosmælk, æble og porre
BOLLER I KARRY MED KOKOSMÆLK OG ÆBLE
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
40 min
 
Ret: Aftensmad
Antal: 4 Personer
Ingredienser
Kyllingeboller
  • 400 g hakket kyllingekød, svarende til en pakke
  • 1 stk løg
  • 1 spsk mel
  • 1 stk æg
  • 1 bundt hakket persille
Karrysauce
  • 1 dl kogevand fra bollerne
  • 1 stk æble
  • 1 stk løg
  • 2 spsk karry
  • 1 tsk gurkemeje, kan udelades
  • 1 stk porrer
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 spsk citronsaft
Tilbehør
  • 1 stk blomkålshoved eller almindelig ris
  • 1 stk æble, grofthakket
Sådan gør du
Kyllingeboller
  1. Sæt en gryde med vand over. Start med at lave lave kyllingebollerne. Skræl løget og riv det fint. Rør alle ingredienserne sammen til en fars. 

  2. Form ca. små 12-15 boller med en ske og kog dem til møre, ca. 7-10 minutter.

  3. OBS! Vil du servere almindelig ris til, sættes vand over. De koges efter pakkens anvisning.

Tilbehør
  1. Blomkålsris: Riv blomkålen på et rivejern eller brug en blender. Svits det på en pande og tilsæt de krydderier du ønsker.

Karrysauce
  1. Æble og løg skæres ud i små tern og svitses på panden i lidt olie med karry og gurkemeje i et par minutter, til løg har taget lidt farve. 

  2. Tilsæt mel, og svits kort. Tilsæt 1 dl væske fra bollerne og lad det simre et par minutter. 

  3. Tilsæt kokosmælk og lad det hele koge op i ca. 5 minutter. Herefter skal det hele blendes med en stavblender. Smag til med salt, peber og citronsaft.

  4. Hak porren i skiver og tilsæt dem i saucen sammen med kyllingebollerne og varm retten op.


  5. Servér med blomkåls(ris), æble og hakket persille. 

  6. Velbekomme.

Boller i karry med kokosmælk, æble og porre

Boller i karry med kokosmælk, æble og porre

Del med en du holder af:

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om
TILMELD DIG MIT NYHEDSBREV. BLIV OPDATERET MED SÆSONENS OPSKRIFTER OG FÅ EN HILSEN I NY & NÆ MED INSPIRATION - BÅDE TIL KØKKENET & GANEN
Luk menu