Blomkålsalat med kapers, persille og sennepsdressing
Tre ingredienser og en hjemmelavet dressing. Det er alt, hvad du skal bruge til den her skønne blomkålssalat, som serveres kold. Den er genial, hvis du lige mangler en salat at servere til hovedretten, en ret at tage med til samskudsgilde eller en nem frokost.
Min opskrift på salat med blomkål er nem og hurtig at lave, da jeg bruger rå blomkål og salaten serveres kold. Der skal altså ikke tilberedes noget. Hvis du er glad for blomkål, kan du altså roligt gemme den her opskrift!
Lækker blomkålssalat med kapers, persille og sennepsdressing
Til dig, der har fulgt med på bloggen i lidt tid, så ved du nok, hvor meget jeg elsker kålsalater. Det er alt fra friske spidskålsalater til lynstegt palmekål og savoykål, jeg har kastet min kærlighed over. Og den her salat med blomkålsbuketter er altså ingen undtagelse: Blomkålen er crunchy, dressingen er cremet, skefulden af kapers gir umami. Mums.
Opskrift på rå blomkålssalat – nem salat med blomkålsbuketter
Opskriften på den her salat med blomkålsbuketter er ganske enkel. Start med at lave dressingen, pluk så små buketter af blomkål og vend buketterne sammen med dressingen og finthakkede kapers og persille.
Jeg synes blomkål passer rigtig godt sammen med kapers og med persille, og derfor behøver man faktisk ikke flere ingredienser til en dejlig salat med blomkål. Blomkål har en ret mild smag, og derfor er det dejligt med de salte kapers og persillen, der jo bare giver en god og frisk smag af urter. Jeg serverer min blomkålssalat med sennepsdressing – og dét er virkelig prikken over i’et.
Den bedste dressing til blomkålssalaten
Hvis du spørger mig, så er den bedste dressing til blomkålssalat nemlig en sennepsdressing. Jeg bruger en grovkornet sennep, og det er super lækkert. Dressing laves ved at røre sennep sammen med agavesirup, hvidvinseddike og olivenolie. Resultatet bliver en cremet dressing, som giver en cremet blomkålssalat.
En anden god blomkålssalat dressing kunne være en tahindressing.
Blomkålsalat med persille og kapers
Ingredienser
Sennepsdressing
- 15 g grovkornet sennep (1 spsk)
- 5 g agavesirup* (1 tsk)
- 15 ml hvidvinseddike* (1 spsk)
- 30 g olivenolie* (2 spsk)
- salt og friskkværnet peber
Blomkålssalat
- 1 stk blomkål
- ¼ bundt bredbladet persille
- 15 g kapers
Fremgangsmåde
- Kom sennep i en skål og vend det sammen med sirup og eddike. Pisk langsomt olien i lidt ad gangen og smag til med salt og peber.
- Pluk blomkålen i små buketter.
- Hak persillen og kapers fint og vend det sammen med blomkålen og sennepsdressingen.
Inspiration til flere opskrifter med blomkål
Hvis du ligesom mig også elsker sådan en rå blomkålssalat og faktisk ikke kan få nok af blomkål, så kommer her nogle flere opskrifter, der forhåbentlig kan inspirere!
Prøv fx min blomkålscouscous, som er en ”couscous”-salat. Her bruger man couscous lavet på blomkål frem for almindelig couscous. Det har samme konsistens, så det er et godt trick til at få flere grøntsager inkorporeret.
Du kan også prøve min spinatsalat, hvor der ligeledes er blomkål i. I den salat skærer jeg blot blomkålen i tynde skiver i stedet for at tilføje dem som buketter.
Og kronen på blomkålsværket må være mine blomkålsnugget. Her steger jeg blomkålsbuketter, som bliver til lækre, vegetariske nuggets, og som smager drøngodt dyppet i chilimayo.