Bløde løg

Bløde løg-

Der er bare noget helt særligt ved hjemmelavede bløde løg. Den søde, karamelliserede smag og den bløde konsistens løfter enhver ret – uanset om det er en klassisk bøf, en saftig burger eller noget helt tredje. Bløde løg er en nem, men genial tilføjelse, der kan forvandle en simpel ret til noget, der smager af langt mere, end det kræver at lave.

Bløde løg-

Bløde løg

Nem opskrift på bløde løg. Perfekte til bøf eller i en burger. Super nemme at lave og smager vidunderligt.
Ingen bedømmelser endnu
Servings: 2 Personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt20 minutter

Ingredients

Bløde løg

  • 4 små løg
  • 20 g smør
  • Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Snit løgene i tynde skiver.
  • Smelt smør på en pande. Steg løgene ved lav/middel varme i ca. 15 minutter, indtil de er bløde og gyldne. Rør jævnligt og krydr med salt, peber og evt. lidt balsamicoeddike for ekstra smag.
  • Servér de bløde løg på hakkebøffer, burger eller andet.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Opskrift på bløde løg på panden

Det gode ved bløde løg er, at du kun behøver ganske få ingredienser – og lidt tålmodighed. Løgene skal skæres i tynde skiver og steges langsomt i smør ved middel varme på en pande. Hemmeligheden bag de perfekte bløde løg er nemlig tid. Jo længere de får lov at stege, jo mere udvikler de den karakteristiske sødme og gyldne farve. Nogle tilsætter lidt sukker eller balsamico for ekstra dybde, men det er faktisk ikke nødvendigt – løgene kan sagtens klare det selv.

Opskrift på bløde løg

Brug lækre bløde løg til bøf eller burger

Bløde løg passer perfekt til en saftig hakkebøf, hvor de skaber en skøn kontrast til det salte kød. Men også i en hjemmelavet burger gør de underværker! De giver både smag og saftighed og gør burgeren mere spændende end den klassiske med rå løg. Bløde løg kan også bruges i hotdogs, på pølser eller som topping på kartoffelmos. Mulighederne er mange!

Bløde løg

Spørgsmål og svar til opskriften (FAQ)

Skal man bruge smør eller olie til bløde løg?

Smør giver den bedste smag, men du kan bruge en blanding af smør og olie, hvis du vil undgå at smørret brænder på.

Hvor længe skal løgene stege?

Giv dem gerne 15-20 minutter ved lav til middel varme – det betaler sig i smag!

Kan bløde løg gemmes?

Ja! Opbevar dem i en lufttæt beholder i køleskabet. De holder sig friske i 3-4 dage og kan nemt varmes op igen.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1103
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments