Bananmuffins med chokolade
Ligger dine bananer ovre i skålen, og er ved at blive lidt for modne til du gider spise dem? Så skal du da helt klart forvandle dem til lækre bananmuffins med chokolade! Hjemmelavet muffins med banan og chokoladestykker er nemlig et hit, når det skal være nemt og let.
Server de svampede bananmuffins til kaffen, eller tag dem med på picnic. De er også formidable i madpakken – til store som små.
Bananmuffins med chokolade
Ingredienser
- 2 stk bananer
- 15 g peanutbutter*
- 15 g kokosmel*
- 1 stk æg
- 30 g boghvedemel*
- 1 tsk bagepulver*
- 15 g kokosolie*
- 40 g mørk chokolade*
- ¼ tsk flagesalt
Noter
Fremgangsmåde
- Opvarm ovnen til 180°, varmluft.
- Mos bananerne og bland dem med de resterende ingredienserne.
- Hak chokoladen, gerne lidt groft og vend den derefter i dejen.
- Hæld dejen i muffinsforme og bag dem i midten af ovnen i ca. 8 min til de er gyldne. Hold gerne øje med dem.
En meget nem opskrift på bananmuffins
Bananmuffins er utrolig nemme at lave. De små muffins er sødet med banan, som det eneste. Når bananer er overmodne, behøves der ikke tilsættes ekstra sukker til opskriften, da bananerne klarer det fint alene. Så selv babyer og småbørn kan fint spise disse små svampede bananmuffins med overmodne bananer og kokos. Man kan dog vælge at udelade chokoladestykkerne.
Dejen er altså lynhurtigt at bikse sammen. I opskriften finder du kokos, banan, peanutbutter, æg, kokosolie, boghvedemel og chokoladestykker. Du kan altid erstatte boghvedemelet med enten blendet havregryn, hvedemel eller fuldkornsmel.
Lækre bananmuffins med chokolade og kokos
Sådan nogle søde små kager, kan man altid lige klemme ned. De lækre banan-kokos-muffins. er desuden rigtig gode som mellemmåltid, eller hvis du har børn kan du give dem en med i madpakken. Det vil sikkert være et hit og give lidt ekstra bonuspoint.