Aubergineruller med fyld af ricotta
Disse bagte aubergineruller i tomatsauce fyldte med ricotta smager SÅ godt. Det er en opskrift, der er inspireret af mine cannelloni med spinatricotta. I den her opskrift bruger man blot aubergine til at rulle om ricottaen frem for pasta. Jeg har desuden udeladt spinat, så opskriften er utrolig simpel – bare vent og se!
Fyldte aubergineruller med ricotta
Fyldte aubergineruller med ricotta laves ved at putte skefulde af ricottacreme på aubergineskiver, rulle dem og så bage dem i et fad i tomatsauce. Det er både nemt og ret sjovt at lave.
Aubergineruller kan snildt spises som en vegetarisk nem aftensmad, men du kan også bruge de små ruller som en del af flere italienske forretter. Det smager så dejligt!
Prøv også: Squashlasagne.
Opskrift på aubergineruller i tomatsauce
Opskriften er utrolig nem. Den består af at skære aubergine i skiver, blande ricotta med salt, citron og olie og lave en tomatsauce – og den er hurtigt lavet. Til tomatsaucen skal man nemlig bare blende alle ingredienserne sammen, og så sidder den lige i skabet. Jeg topper hele fadet med ost – jeg har brugt revet parmesan, men du kan også bruge mozzarella.
Hvid du er glad for retter, der klinger italiensk og indeholder aubergine, så prøv også min caponata med aubergine – en siciliansk antipasti.
Aubergineruller med ricotta
Ingredienser
- 2 stk auberginer
Ricottacreme
- 250 g ricotta
- 15 g olivenolie* (1 spsk)
- 1 stk citron
- salt og friskkværnet peber
Tomatsauce
- 1 dåser flåede tomater
- 1 fed hvidløg
- 15 g olivenolie* (1 spsk)
- salt og friskkværnet peber
Desuden
- 40 g Parmesan
- 2 kviste frisk oregano
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader, varmluft.
- Skær auberginerne på langs. Kom dem på en bageplade med bagepapir under, og dæk dem til med sølvfolie.
- Bag dem i ovnen i ca. 15 minutter. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af i ca. 20 minutter.
Ricottacreme
- Bland ricotta, olivenolie og saften fra citronen i en skål. Smag til med salt og peber.
Tomatsauce
- Blend alle ingredienserne sammen og smag til med salt og peber.
Aubergineruller
- Kom en teskefuld ricottacreme på en skive aubergine og rul dem sammen. Kom dem i et ildfast fast.
- Kom tomatsauce over og bag det hele i ovnen i ca. 20-25 minutter ved 180 grader.
- Top med revet parmesan og frisk oregano.
Følg gerne med på i nyhedsbrev, på Facebook og Instagram
Følg endelig også med på mine sociale medier, fx på min Facebook-side og min Instagram – her deler jeg dagligt inspiration til nem hverdagsmad. Du kan også tilmelde dig mit nyhedsbrev, hvor jeg hver lørdag sender en madplan ud.