Annonce

Stegt aspargesbroccoli

Aspargesbroccoli

Aspargesbroccoli eller broccolini er en hybrid af broccoli og kinesisk kål, som både smager af broccoli og af asparges. Så i stedet for store buketter af broccoli, får man altså med denne grøntsag små buketter og lange, delikate stilke, som har smagen af asparges. Lækkert! 

Hvis du ikke har set denne smarte hybrid-grøntsag før, så tænker du nok: Hvor kan man købe aspargesbroccoli? Jeg finder dem selv altid i SuperBrugsen eller i Irma, så det du skal gå efter er de mere velasorterede supermarkeder. De er i sæson i juli og august. 

Aspargesbroccoli

Lynstegt aspargesbroccoli

Stegt aspargesbroccoli eller broccolini med soyadressing. Her får du en simpel og lækker asiatisk opskrift på broccolini.
4,60 fra 5 stemmer
Antal: 2 Personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse2 minutter
I alt7 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Varm en pande op og tilsæt 1 spsk olie. 
  • Steg de hele aspargesbroccoli i ca. 30-40 sekunder på hver side til de har taget farve.
  • Smag til med salt og citronsaft.
  • Tag dem af panden og anret dem på et fad.
  • Drys med ristet sesamfrø.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Hvordan tilberedes asparges broccoli/broccolini?

Aspargesbroccoli tilberedes præcis som asparges eller som broccoli. Du kan altså blanchere dem, koge dem, bage dem eller stege dem. De kan også grilles. Aspargesbroccoli behøver ikke at blive tilberedt i lang tid, da de ligesom asparges smager bedst, når de har noget af sprødheden tilbage. De kan altså også spises rå, fx i salater. Det ville ihvertfald være lækkert at komme dem i en thai salat med and og sesam.

Hvis du vælger at tilberede dem på panden, koge dem eller dampe dem, så sørg for max at give dem 3 minutter. Mere behøver de nemlig ikke. Derfor er det også oplagt tilbehør, når du lige mangler et eller andet ved siden af hovedretten, da det er nemt at lave.

Opskrift på broccolini/Aspargesbroccoli

Stegt aspargesbroccoli på panden

I denne opskrift har jeg valgt en meget simpel tilgang til tilberedningen, så det tager ingen tid, og det er en dejlig nem måde at få mere grønt på. De hele aspargesbroccoli skal lynsteges på en varm pande, og de skal ikke have mere end 30-40 sekunder på panden. Herefter er det vigtigt at smage til med salt og citronsaft – især citron må du ikke snyde dig selv for, for det smager nemlig så godt!

Server broccolinierne på et fad med ristede sesamfrø og du har et perfekt, asiatisk tilbehør til fx lynstegt tun og stegt pak choi. Du kan også tage et kig på alle mine opskrifter på asiatisk mad, for at finde inspiration til hvad du ellers kan servere til de stegte aspargesbroccoli.

Helstegt tunsteak

Simpel opskrift med asparges broccoli / broccolini

Denne simple opskrift kan selvfølgelig modereres. Smid dem på en grill, hvis det er sommer eller brug dem fx i en asiatisk salat – det smager megagodt og giver endnu mere fylde og bid.

Opskrift med pak choi

Følg gerne med på i nyhedsbrev, på Facebook og Instagram

Følg endelig også med på mine sociale medier, fx på min Facebook-side og min Instagram – her deler jeg dagligt inspiration til nem hverdagsmad. Du kan også tilmelde dig mit nyhedsbrev, hvor jeg hver lørdag sender en madplan ud. 

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments