Butternut squash med friskost og urter

Græskarkage med creame cheese frosting

Græskarkage er en nem og lækker kage, der smager varmt og af efterår. Ikke desto mindre indeholder græskarkagen varme krydderier, der passer til årstiden. Men vi kan vist også blive enige om, at græskar i sig selv skriger af efterår, ikkesandt?

GRÆSKARKAGE MED CREAME CHEESE FROSTING

Opskriften lavede jeg for nu et par uger siden med søde Anna, som jeg besøgte i Odense. En hel weekend fik vi spist, snakket, fotograferet og hygget omkring en masse lækker mad. Måske du også opdagede her på bloggen eller Instagram, at vi også lavede den lækreste panini med serranoskinke, mozzarella og sennepsdressing?

GRÆSKARKAGE MED MINDRE SUKKER

Kage indeholder oftes lidt (større) mængde af sukker. Men da græskar har en dejlig sødme i sig selv, har vi skruet lidt ned for sukkermængden. Du kan altid tilføje mere, hvis du har en sød tand. Dog er det ikke nødvendigt, da ostecremen på toppen også tilføjer lidt sødme. Ostecremen må du desuden ikke undvære (!) – det smager bare for godt på!

FÅ OPSKRIFTEN PÅ GRÆSKARKAGEN HER:

Kagen
300 g græskar, rå vægt
2 æg
1 tsk bagepulver
1 tsk kanel, kardemomme og stødt ingefær
100 g hvedemel
skallen fra en halv citron
75 rørsukker
Et nip salt

Frosting
100 g flødeost
saften fra ½ citron
1 spsk flormelis

Topping
12-16 pecannødder eller valnødder
skal fra ½ økologisk citron


Kage
Græskar koges mørt og blendes derefter til en puré.

Mel, bagepulver, krydderier og salten blandes sammen.

I en anden skål piskes æg, citronskal og sukker sammen. Tilsæt puréen og melblandingen. Lad dejen stå og hvile i 10 minutter, så den samler sig lidt.

Kom dejen i en smurt springform (ca. 21-24 cm i diameter).

Bag kagen i en forvarmet ovn ved 180 graders varmluft i 20-25 minutter.

TIP: Stik med en gaffel i midten, for at se om dejen hænger ved. Gør den det, skal den have 3 minutter mere.

Frosting
Rør flødeost med flormelis og citronsaft.

Smør den på den afkølede kage og pynt med pecannødder og revet citronskal.

Velbekomme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Butternut squash med friskost og urter