Græskarkage med creame cheese frosting
Udskriv
4.75 fra 4 stemmer

GRÆSKARKAGE MED FROSTING

Forb. tid25 min
Tilb. tid25 min
Samlet tid50 min
Ret: Bagværk
Antal: 6 Personer

Ingredienser

Kagen

  • 300 g græskar, rå vægt
  • 2 stk æg
  • 1 tsk bagepulver*
  • 1 tsk kanel, kardemomme og stødt ingefær
  • 100 g hvedemel
  • 1/2 stk citron, skal
  • 75 g rørsukker*
  • 1 nip salt

Frosting

  • 100 g flødeost
  • 1/2 stk citron, saft
  • 1 spsk flormelis

Topping

  • 16 stk pecannødder eller valnødder
  • 1/2 stk økologisk citron, skal

Sådan gør du

Kage

  • Græskar koges mørt og blendes derefter til en puré.
  • Mel, bagepulver, krydderier og salten blandes sammen.
  • I en anden skål piskes æg, citronskal og sukker sammen. 
  • Tilsæt puréen og melblandingen. Lad dejen stå og hvile i 10 minutter, så den samler sig lidt.
  • Kom dejen i en smurt springform (ca. 21-24 cm i diameter).
  • Bag kagen i en forvarmet ovn ved 180 graders varmluft i 20-25 minutter.
  • TIP: Stik med en gaffel i midten, for at se om dejen hænger ved. Gør den det, skal den have 3 minutter mere.

Frosting

  • Rør flødeost med flormelis og citronsaft.
  • Smør den på den afkølede kage og pynt med pecannødder og revet citronskal.
  • Velbekomme.