Bagt sød kartoffelsalat med feta, granatæble og tahindressing

Havregrød kogt på klid

// Sponsoreret indlæg – lavet i samarbejde med Finax

Her til morgen skiftede jeg de traditionelle havregryn ud med havreklid i min morgengrød. Egentlig minder grøden meget om den traditionelle havregrød, lavet på finvalsede havregryn, men selve havreklid er bare finere i strukturen. Havreklid består af fiberrige skaldele fra havrekerner. Sammenlignet med havregryn, er der 3 g flere kostfibre i havreklid pr. 100 g. Det har ingen betydning for konsistensen af grøden, da den stadig bliver lækker cremet. Dog synes jeg, at havreklid giver en mere fremtonet smag af havre.

Jeg oplever, at få mennesker bruger havreklid i hverdagen. De fleste har måske set det i supermarkedet, men alligevel gået derfra med de almindelig havregryn. Jeg kan personligt godt selv lide at arbejde med forskellige fødevarer, således det ikke altid bliver der samme i alle opskrifter. Jeg er selv blevet glad for havreklid, som desuden gør sig rigtig godt i bl.a. bagværk og boller. I dag blev det til denne havregrød – mest for en afveksling, men også for at få lidt flere fibre ind i min kost. Grøden holdte mig mæt indtil frokost.

Havregrød på klid (1 portion):

1 dl havreklid

2 dl havremælk, mandelmælk eller almindelig mælk

½ tsk vaniljepulver

½ tsk salt

1 æggehvide (kan undlades, men giver bedre mæthed, proteiner og en cremet konsistens)

Fremgangsmåde:

Kom havregryn med mælken i en gryde og bring det i kog. Tilsæt vaniljepulver og salt og lad det koge i 1-2 minutter under omrøring. Når grøden begynder at tykne tilsættes æggehviden, mens der røres. Top med hvad du lyster – jeg brugte nogle havtorn jeg havde i fryseren, banan, kakaonibs, Zero Caramel sirup. og kokoschips.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bagt sød kartoffelsalat med feta, granatæble og tahindressing