GRØD

Grove burgerboller

I går aftes stod den på burgere herhjemme, da mine kæreste fik nogle kammerater på besøg. Jeg lavede derfor lidt forskelligt tilbehør, så man kunne bygge-selv. Og ingen god burger, unden en hjemmelavet burgerbolle.

Bollerne er super nemme at kaste sig ud i. De blev rigtig lækre, men de mætter også virkelig godt!

Ingredienser til 12 boller

1 pk. gær

1 tsk. salt

5 dl. lunkent vand

2 æg

1/2 dl. olie

300g fuldkorns speltmel

100 gr. havregryn

Ca. 500 gr. hvedemel

1 æg til pensling og sesamfrø til topping.

Jeg lavede min dej på en røremaskine. Har du ikke mulighed for dette, kan du lave dejen i en skål og ælte her samt på køkkenbordet.

Fremgangsmåde:

Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt derefter salt, olie, speltmel, havregryn og æg og rør rundt. Tilsæt hvedemelet lidt af gangen, indtil dejen er smidig og ikke klistret. Ælt dejen godt, jeg kørte dejen i ca. 10 min.

Lad dejen hæve lunt i 1 time.

Når dejen har hævet, æltes den godt igennem igen – evt. med lidt mel, hvis den er klistret. Form derefter dine burgerboller og tryk dem lidt flade. Lad dem efterhæve i ca. 30 minutter.

Pensel bollerne med et pisket æg og drys med sesamfrø, som du synes. Bages i 12 minutter ved 210 grader, varmluft.

Velbekomme!

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GRØD