Greenie med spinat og avokado

Grove burgerboller med sesam

I går aftes stod den på burgere herhjemme, da mine kæreste fik nogle kammerater på besøg. Jeg lavede derfor lidt forskelligt tilbehør, så man kunne lave bygge-selv. Og ingen god burger, unden en hjemmelavet burgerbolle – dét er ihvertfald, sådan jeg har det.

Burgerboller er super nemme at kaste sig ud i. De blev rigtig lækre, men de mætter også virkelig godt! De er spækket med fuldkorn og drysset med sesam på toppen. Du kan også bruge disse boller til Pulled chicken burger med sund coleslawPrøv også luftige fuldkorns-burgerboller med hirseflager 

{ Grove burgerboller med sesam, 12 stk }

25 g gær
1 tsk. salt
5 dl. lunkent vand
2 æg
1/2 dl. olie
300g fuldkorns speltmel
100 gr. havregryn
caa. 500 gr. hvedemel
1 æg til pensling
sesamfrø til topping.

Jeg lavede min dej på en røremaskine. Har du ikke mulighed for dette, kan du lave dejen i en skål og ælte her samt på køkkenbordet.


Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt derefter salt, olie, speltmel, havregryn og æg og rør rundt. Tilsæt hvedemelet lidt af gangen, indtil dejen er smidig og ikke klistret. Ælt dejen godt, jeg kørte dejen i ca. 10 min.

Lad dejen hæve lunt i 1 time.

Når dejen har hævet, æltes den godt igennem igen – evt. med lidt mel, hvis den er klistret. Form derefter dine burgerboller og tryk dem lidt flade. Lad dem efterhæve i ca. 30 minutter.

Pensel bollerne med et pisket æg og drys med sesamfrø, som du synes. Bages i 12 minutter ved 210 grader, varmluft.

Velbekomme!

TAK, FORDI DU LÆSER MED ♥

Følg også gerne med på min Facebookside, eller Instagram og Bloglovin

Kærligst Maria Charlotte

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Greenie med spinat og avokado