Annonce

Stegt savoykål med pesto

Stegt savoykål

Hvis du lige nu står og tænker, at der mangler noget grønt tilbehør til aftensmaden, så kommer den her opskrift med savoykål dig til undsætning. Lynstegt savoykål på panden kan nemlig laves lynhurtigt, og med lidt citronsaft, pesto og parmesan smager det vidunderligt!

Stegt savoykål på panden

Stegt savoykål er en super simpel opskrift, og savojkål er virkelig nemt at tilberede. Opskriften er inspireret af min opskrift på stegt spidskål – her bruger man bare savoykål i stedet. Så hvis du har et spidskål liggende i grøntsagsskuffen, kan du altså også lave denne opskrift med spidskål. 

Prøv også: En dejlig og sprød salat med savoykål, æble og valnødder.

Lækker opskrift på smørstegt savoykål med pesto

Før du smider savoykål på panden, skal det skæres i ca. 8 mindre stykker. Sørg for at panden er ordentlig varm før kålen kommer på, og steg det rigtig gerne i smør. Det skal kun ha’ få minutter på panden og gerne få lidt farve. Når kålet er stegt færdigt, krydrer du med salt og peber og smager til med citronsaft. 

Jeg topper til sidst med en grøn pesto. Jeg veksler selv lidt mellem basilikumspesto og grønkålspesto. Begge går godt til lynstegt savojkål og kål generelt. Og så må der også gerne komme lidt revet parmesan på toppen – det smager så dejligt. Du kan også bruge en anden fastmodnet ost, du nu har eller foretrækker som et ekstra skud umami. 

Stegt savoykål med pesto

Sådan et lyn stegt savoykål på panden er en god tilbehør til aftensmaden. Her får du en nem opskrift, som serveres med pesto og Parmesan.
4,50 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse5 minutter

Ingredienser

  • 1 stk savoykål
  • 15 g smør
  • 15 g olivenolie*
  • 50 g grøn pesto
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 stk citron
  • 50 g Parmesan

Fremgangsmåde

  • Skær savoykålen i 8 mindre stykker og skær det groveste af stokken fra.
  • Steg savoykålen hårdt af i smør og lidt olie i ca. 2-3 minutter, krydr med salt og peber. Og gerne masser af citronsaft!
  • Top med en valgfri pesto, fx med basilikum eller grønkål – begge dele smager godt til.
  • Riv til sidst lidt Parmesan over retten og servér.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Lynstegt savoykål med parmesan som tilbehør til aftensmaden 

Stegt savoykål er et oplagt tilbehør til andre retter, fx til aftensmaden eller frokost. Servér det til kød i stedet for en salat, til lasagne eller hvad end du nu synes mangler lidt grønt. 

Stegt savoykål med pesto og parmesan ost
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments