Små foccacia brød med mozzarella, tomat og timian

Små foccacia brød med mozzarella, tomat og timian

Små foccacia brød med mozzarella, tomat og timianSmå foccacia brød, eller måske ikke så små alligevel? Nok nærmere svarende til de mellem foccacia brød/pizza man kan få hos bageren, med enten skinke eller pepporoni på. Det er efterhånden længe siden, at jeg har købt sådan én. Da jeg var yngre købte jeg indimellem sådan en med på vejen – jeg synes altid, at de ser så sprøde og indbydende ud.

Jeg fik lyst til selv at prøve mig frem med en simpel udgave af små foccacia brød- med tomat, timian og mozzarella. De er både gode til din egen, eller børnenes madpakke. De kan også blot spises, som de er – måske med lidt ekstra fyld på. Opskriften er meget simpel, og du kan bruge den som den er eller blive inspireret.

SMÅ FOCCACIA BRØD MED OST OG TOMAT

OBS! Vil du hellere have et brød, kan du enten prøve denne opskrift på stort foccaciabrød eller blot fordele hele din dej i en bradepande, hvor du trykker dejen godt ud, så den er jævnt fordelt. Fremgangsmåden er stadig den samme.

FÅ OPSKRIFTEN PÅ MINI FOCCACIABRØD HER:

0 fra 0 stemmer
Små foccacia brød med mozzarella, tomat og timian
FOCCACIA MED OST OG TOMAT
Forb. tid
1 t 10 min
Tilb. tid
25 min
Samlet tid
1 t 35 min
 
Ret: Bagværk
Antal: 6 Stk
Ingredienser
Dej
  • 25 g gær
  • 3,5 dl vand, lunkent
  • 1 spsk sukker eller honning
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk salt
  • 350 g pizzamel
  • 175 g fuldkornshvedemel
Fyld
  • 15 stk friske cherrytomater eller cocktailtomater
  • 5 stk timiankviste
  • 2 dl revet mozzarella eller frisk
Sådan gør du
Dej
  1. Rør gæren ud i lunkent vand sammen med salt og olie. Jeg brugte mine røremaskine, men du kan sagtens gøre dette i en stor skål med håndkraft.


  2. Rør melet i og ælt, til dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet i en time, til dejen har dobbelt størrelse.

  3. Tænd ovnen på 200°. Rul dejen ud på et meldrysset bord og del portionen i seks. Ælt dem hver især og rul dem ud til små focacciabunde. Løft bundende over på en bageplade beklædt med bagepapir. 

  4. Pensl dine bunden med olivenolie og drys med mozzarella.

Fyld
  1. Skær dine tomater i skiver og kom dem på bundende.

  2.  Drys med frisk timian, salt og lidt ekstra olie.

  3.  Bag brødene i ovnen i ca. 20-25 minutter, til osten er gylden og bunden sprød. 

  4. Top med frisk ruccola, mere olivenolie og evt. friskrevet parmesan. Velbekomme.

 

Små foccacia brød med mozzarella, tomat og timian

Del med en du holder af:

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om

Små foccacia brød med mozzarella, tomat og timianSmå foccacia brød, eller måske ikke så små alligevel? Nok nærmere svarende til de mellem foccacia brød/pizza man kan få hos bageren, med enten skinke eller pepporoni på. Det er efterhånden længe siden, at jeg har købt sådan én. Da jeg var yngre købte jeg indimellem sådan en med på vejen – jeg synes altid, at de ser så sprøde og indbydende ud.

Jeg fik lyst til selv at prøve mig frem med en simpel udgave af små foccacia brød- med tomat, timian og mozzarella. De er både gode til din egen, eller børnenes madpakke. De kan også blot spises, som de er – måske med lidt ekstra fyld på. Opskriften er meget simpel, og du kan bruge den som den er eller blive inspireret.

SMÅ FOCCACIA BRØD MED OST OG TOMAT

OBS! Vil du hellere have et brød, kan du enten prøve denne opskrift på stort foccaciabrød eller blot fordele hele din dej i en bradepande, hvor du trykker dejen godt ud, så den er jævnt fordelt. Fremgangsmåden er stadig den samme.

FÅ OPSKRIFTEN PÅ MINI FOCCACIABRØD HER:

0 fra 0 stemmer
Små foccacia brød med mozzarella, tomat og timian
FOCCACIA MED OST OG TOMAT
Forb. tid
1 t 10 min
Tilb. tid
25 min
Samlet tid
1 t 35 min
 
Ret: Bagværk
Antal: 6 Stk
Ingredienser
Dej
  • 25 g gær
  • 3,5 dl vand, lunkent
  • 1 spsk sukker eller honning
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk salt
  • 350 g pizzamel
  • 175 g fuldkornshvedemel
Fyld
  • 15 stk friske cherrytomater eller cocktailtomater
  • 5 stk timiankviste
  • 2 dl revet mozzarella eller frisk
Sådan gør du
Dej
  1. Rør gæren ud i lunkent vand sammen med salt og olie. Jeg brugte mine røremaskine, men du kan sagtens gøre dette i en stor skål med håndkraft.


  2. Rør melet i og ælt, til dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet i en time, til dejen har dobbelt størrelse.

  3. Tænd ovnen på 200°. Rul dejen ud på et meldrysset bord og del portionen i seks. Ælt dem hver især og rul dem ud til små focacciabunde. Løft bundende over på en bageplade beklædt med bagepapir. 

  4. Pensl dine bunden med olivenolie og drys med mozzarella.

Fyld
  1. Skær dine tomater i skiver og kom dem på bundende.

  2.  Drys med frisk timian, salt og lidt ekstra olie.

  3.  Bag brødene i ovnen i ca. 20-25 minutter, til osten er gylden og bunden sprød. 

  4. Top med frisk ruccola, mere olivenolie og evt. friskrevet parmesan. Velbekomme.

 

Små foccacia brød med mozzarella, tomat og timian

Del med en du holder af:

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om
TILMELD DIG MIT NYHEDSBREV. BLIV OPDATERET MED SÆSONENS OPSKRIFTER OG FÅ EN HILSEN I NY & NÆ MED INSPIRATION - BÅDE TIL KØKKENET & GANEN
Luk menu