Annonce

Mini foccaciabrød med mozzarella og tomat

Små foccacia brød med mozzarella, tomat og timian

Mini foccacia brød, eller måske ikke så små alligevel? Nok nærmere svarende til de mellem foccacia brød/pizza man kan få hos bageren, med enten skinke eller pepporoni på.

Det er efterhånden længe siden, at jeg har købt sådan én. Da jeg var yngre købte jeg indimellem sådan en med på vejen – jeg synes altid, at de ser så sprøde og indbydende ud.

Små foccacia brød med mozzarella, tomat og timian

Mini foccacia med ost og tomat

Mini foccacia er en god idé til madpakken eller som tilbehør til aftensmaden i det italienske køkken.
5 fra 2 stemmer
Antal: 6 Stk
Forberedelse1 time 10 minutter
Tilberedelse25 minutter
I alt1 time 35 minutter

Ingredienser

Dej

Fyld

Serveringsforslag

  • 50 g rucola

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

Dej

  • Rør gæren ud i lunkent vand sammen med salt, sukker og olie. Jeg brugte min røremaskine, men du kan sagtens gøre dette i en stor skål med håndkraft eller en elpisker.
  • Rør melet i og ælt, til dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet i en time, til dejen har dobbelt størrelse.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Rul dejen ud på et meldrysset bord og del portionen i seks. Ælt dem hver især og rul dem ud til små focacciabunde. Løft bundende over på en bageplade beklædt med bagepapir. 

Fyld

  • Pensl foccaciabundene med olivenolie og drys med revet mozzarella.
  • Skær cherrytomaterne i skiver og kom dem på bundende.
  • Drys med frisk timian, salt og lidt ekstra olivenolie.
  • Bag brødene i ovnen i ca. 20-25 minutter, til osten er gylden og bunden sprød. 
  • Top med frisk ruccola og evt. mere olivenolie.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Opskrift på mini foccacia brød til madpakken

Jeg fik lyst til selv at prøve mig frem med en simpel udgave af små foccacia – med tomat, timian og mozzarella. De er både gode til din egen, eller børnenes madpakke.

Pita-pizzabrød med tomatsauce
Pita-pizzabrød med hjemmelavet tomatsauce, rødløg, mozzarella og sorte oliven smager så dejligt og er nem aftensmad på kun 10 min.
Gå til opskrift
nemme pita-pizzabrød

De her mini foccaciaer kan også blot spises, som de er – måske med lidt ekstra fyld på, fx serranoskike. Opskriften er meget simpel, og du kan bruge den som den er eller lade dig inspirere til mere fyld.

OBS! Vil du hellere have et brød, kan du enten prøve denne opskrift på stort foccaciabrød eller blot fordele hele din dej i en bradepande, hvor du trykker dejen godt ud, så den er jævnt fordelt. Fremgangsmåden er stadig den samme.

Små foccacia brød med mozzarella, tomat og timian
Foccacia med tomater
Opskrift på foccaciabrød med tomater. Perfekt til tapas, sandwich eller grillaftener. Få opskriften på nemt foccacia brød.
Gå til opskrift
Foccacia med tomat
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 979
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments