Salte æbleskiver med brie og trøffel
Nytårs aften nærmer sig med hastige skridt – hvor er det vildt, at endnu et år er gået. Tiden flyver bare afsted når man har det dejligt, er det ikke sådan man siger? Jeg kan ihvertfald ikke selv altid følge med, men de seneste fire måneder – og særligt den sidste af dem, har for mit vedkommende foregået i en lille bobbel. Og her er det ikke nytårsboblen jeg mener, hæhæ.
I stedet har min bacheloropgave fyldt min tid, og jeg har – sammen med min veninde – været begravet foran min computer døgnet mange lyse (og mørke) timer. Bare i et lille håb om at kunne holde en smule ferie, mellem jul og nytår. Det lykkedes os heldigvis, hvorfor jeg også har haft lidt tid til nye opskrifter på bloggen. Blandt andet en lille nytårs snack. I selvsamme skriv, vil jeg lige huske at ønske jer alle et rigtig godt nytår!
Salte æbleskiver med trøffel og brie
Ingredienser
Æbleskiver
- 125 g hvedemel
- 1 tsk natron*
- 1 tsk flagesalt
- 1 stk æg
- 200 g kærnemælk
- 40 g smør (til stegning)
Fyld
- 150 g brie
- 30 g trøffelpure (el. trøffelpasta)
Køkkenudstyr
Fremgangsmåde
- Skær brien ud i små tern af ca. 10g = 15 stk. Kom dem på køl, ind til de skal bruges.
Æbleskiver
- Mel, naton og salt røres sammen.
- Kærnemælk piskes i, lidt efter lidt, til du får en dej uden klumper.
- Tilsæt nu ét æg ad gangen, som piskes ind i dejen.
- Lad dejen hvile i 15-20 minutter på køl.
- Varm en æbleskivepande* op og kom smør i hver enkelt fordybning.
- Fyld hver fordybning halvt op med æbleskivedejen og tilsæt brie og en lille klat trøffelpuré inden de vendes.
- Når æbleskiverne er lettere gyldne, vendes de og bages på den anden side.
Opskrift på salte æbleskiver med trøffel og brie
Måske du studser lidt over kombinationen, men det behøver du ikke mere fra nu af. Lad mig kort præsentere: salte æbleskiver med brie og trøffel – æbleskiven der slog, den søde af slagsen! Selvom grundopskriften på æbleskiver er den samme og kommer fra den søde.
Den salte, varme og cremede ost i kombination med æbleskivedejen er helt eminent. Ej at forglemme trøflen, der virkelig kommer til sin ret her. I to mundfulde er sådan en æbleskive altså væk. Du kan sagtens undlade trøffel, eller erstatte med fx oliventapenade eller pesto. Du vil ikke fortryde at kaste dig ud i denne opskrift på salte æbleskiver med brie – du kan lave dem før tid, og varme dem op i ovnen inden du skal spise dem.
En god opskrift på nytårssnack til champagnen
Jeg skal holde nytår med et hold venner, men selvom vi får maden udefra, vil jeg alligevel dele opskriften på disse salte æbleskiver med jer. Jeg forestiller mig nemlig, at vi skal nyde disse til et glas bobler i selskab med Dronningens nytårstale. I går holdte vi generalprøve, og jeg nød æbleskiverne i selskab med min familie og kæreste. De små lækre små æbleskiver med brie og trøffel blev godkendt.
TIP: Prøv også denne snack på syltede vageltæg, som kan dyppes i en lækker trøffelmayo, nu hvor du har trøffel.
Til et tapasbord vil de også være helt ideelle, i seleskab med andet lækkert som fx saltmandler, ovnbagte tomater og snoede butterdejsstænger.