Rucolapesto

lækker Rucolapesto

Det tager under 5 minutter at lave en lækker rucolapesto! Det er super nemt at lave denne pesto med rucola, fordi alle ingredienserne blot kræver en tur i en blender. Og disse ingredienser er desuden virkelig få, men gode – det er naturligvis Parmesan ost, pinjekerner, hvidløg, olivenolie og citron.

Den bitre rucola giver en fantastisk smag og når den blendes med de øvrige ingredienser får du en utrolig smuk og grøn rucolapesto, som kan bruges til alverdens retter.

Opskrift på hjemmelavet rucolapesto

Jeg elsker en god hjemmelavet pesto. Det er der flere årsager til, men mest af alt er det fordi jeg synes pesto altid lige kan pifte en salat eller omgang kogt pasta op.

Jeg har tit en rest rucola tilbage i køleskabet, og hvis den har ligget for længe er den nået og blive slatten. Men i stedet for at smide den ud, kan du blende den til en lækker rucolapesto.

Tip: Rucola er bitter, så hvis du vil mindske den bitre smag kan du erstatte lidt af mængderne i opskriften med fx s bredbladet persille eller ramsløg.

Inspiration til flere pestoer: Ramsløgspesto, rød pesto med tomat og peberfrugt og basilikumspesto.

Rucolapesto med pinjekerner og parmesan ost

Hvad kan jeg bruge rucolapesto til?

Rucolapesto er vidunderlig til mange ting, men jeg elsker særligt at bruge til en omgang pasta med pesto, i salater eller som tilbehør til aftensmaden. Den er også god ovenpå en tærte eller galette, det har jeg tit gjort med denne tomatgalette der er smurt med ricotta.

Denne rucolapesto er også god til tapas med oste, pølse og noget lækker brød. Fx en foccacia brød med rosmarin ville være lækkert til rucolapestoen.

Når du har lavet pestoen med rucolabladene, hældes den på et skoldet glas eller anden lufttæt beholder. Opbevar på køl, hvor det kan holde sig 1-2 uger.

Opskriften på rucolapesto får du her:

Rucolapesto

Hjemmelavet pesto med rucola smager super godt og er super nemt at lave!
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 1 glas
Forberedelse5 minutter
I alt5 minutter

Ingredienser

  • 100 g rucola
  • 30 g parmesan
  • 80 g pinjekerner
  • 2 fed hvidløg
  • 90 g olivenolie*
  • 1 stk citron
  • salt og friskkværnet peber

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

  • Kom rucola, parmesan, pinjeker, hvidløg, olivenolie i en blender.
  • Tilsæt saften fra citronen i og krydr med salt og peber.
  • Blend til en pesto og hæld denne på glas.
  • Opbevar på køl, hvor det kan holde sig 1-2 uger.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
opskrift på hjemmelavet pesto med rucola
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1012
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments