Romesco sauce – dip med bagte peberfrugter

Romesco sauce med peberfrugter

Hvis du elsker smagfulde dips og dressinger, så vil du uden tvivl falde for romesco sauce – en uimodståelig dip af grillede peberfrugter og mandler! Denne spanske klassiker stammer fra Catalonien og er kendt for sin cremede konsistens og dybe, røgede smag.

Romesco sauce er det perfekte match til alt fra grillede grøntsager til kød, fisk og som en smagsbombe i dine sandwiches. Det er nok en af de bedste hjemmelavede peberfrugt dip, som du kan servere.

peberfrugt dip af bagte peberfrugter

Romesco sauce – peberfrugt dip

Nem opskrift på en cremet romesco sauce lavet med bagte peberfrugter, mandler, lidt hvidløg og soltørrede tomater. Lækker dip af peberfrugter!
Ingen bedømmelser endnu
Servings: 4 Personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt30 minutter

Ingredients

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen til 200 grader, varmluft.
  • Halver peberfrugterne og befri dem for kerner. Kom peberfrugterne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem møre i 15 minutter. I de sidste 5 minutter kommer du mandler ved og lader dem riste med. Lad herefter afkøle en smule.
  • Kom de bagte peberfrugter, mandler, et fed hvidløg, soltørrede temaer, persille, olivenolie, saften fra 1/2 citron og lidt salt samt peber i en foodprocessor eller minihakker. Blend det hele godt sammen til en cremet dip. Hvis den er for tyk i konsistens, kan du tilsætte lidt mere olivenolie eller vand.
  • Smag yderligere til med salt og peber.
  • Opbevar i en lufttæt beholder på køl. Kan holde sig i 5-7 dage.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Opskrift på romesco sauce

Selvom romesco sauce smager som noget, der kræver timevis i køkkenet, er den faktisk utrolig nem at lave. Grundingredienserne er i min opskrift bagte peberfrugter, ristede mandler, hvidløg, soltørrede tomater, olivenolie og lidt citronsaft for syre. Nogle opskrifter inkluderer også brød for ekstra fylde eller en smule røget paprika for en endnu dybere smag. Jeg foretrækker uden.

Når du laver din egen hjemmelavede peberfrugt dip, får du en frisk og autentisk smag, der slår enhver færdiglavet variant. Blend alle ingredienserne sammen, smag til med salt og peber, og du har en uimodståelig dip klar på ingen tid! Det bliver altså ikke meget nemmere.

Dip med bagte peberfrugter - romesco sovs

Dip med bagte peberfrugter

En af de ting, der gør romesco sauce så fantastisk, er brugen af bagte eller grillede peberfrugter. Når peberfrugterne bages, bliver de sødere og får en dejlig dybde i smagen. Det giver romesco sovsen en lækker balance mellem det søde, syrlige og nøddeagtige.

Udover at være en fantastisk dip, kan man også bruge den som en slags dressing, marinade eller smørelse i en sandwich.

Prøv den som en dip til sprøde grøntsagsstænger eller som en cremet dressing til en salat – mulighederne er uendelige!

Haydari dip med peberfrugter
Cremet tyrkisk inspireret dip med feta og grillede peberfrugter, som er genial til brød, pitachips, kartofler eller som dressing til en salat.
Gå til opskrift
opskrift på Haydari dip med feta og grillede peberfrugter-3
peberfrugt dip af bagte peberfrugter

Romesco sovs som tilbehør til aftensmaden

Romesco sauce er utroligt alsidig og kan bruges til et væld af retter. Romesco sauce er en fantastisk smagsgiver, der kan løfte dine måltider til nye højder. Her er nogle forslag:

  • Grillede grøntsager: Pensl grøntsager med romesco sauce eller servér den som dip til grøntsagsstænger.
  • Kød og fisk: Passer perfekt til både grillet kylling, svinekød eller en saftig bøf. Den er også fantastisk til grillet fisk som laks eller torsk.
  • Sandwich og wraps: Brug romesco som smørelse i en sandwich eller wrap for en ekstra smagfuld twist.
  • Pasta: Vend din yndlingspasta i romesco sauce og top med friskrevet parmesan.
  • Kartofler: Brug den som dip til ovnbagte kartofler eller pommes frites.

Spørgsmål og svar om romesco sauce

Kan jeg lave romesco sauce uden mandler?

Ja, du kan erstatte mandlerne med andre nødder som hasselnødder, pinjekerner eller cashewnødder, eller du kan helt undlade dem for en lettere version.

Hvor længe kan romesco sauce holde sig?

Den kan holde sig i en lufttæt beholder i køleskabet i op til en uge. Du kan også fryse den ned i små portioner og tage den op efter behov.

Kan jeg bruge færdigkøbte grillede peberfrugter?

Ja! Hvis du vil spare tid, kan du bruge grillede peberfrugter fra glas. Dog får du en dybere smag, hvis du selv griller eller bager dem.

Er romesco sauce stærk?

Nej, den er ikke stærk, men du kan tilføje lidt chili eller cayennepeber, hvis du ønsker mere varme.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1104
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments