Rodfrugtsuppe
Jeg elsker supper. Især de supper, hvor man bare smækker nogle ting i en gryde, lader det hygge sig på komfuret og så blender hele molevitten til en cremet cocktail af sund, nem, cremet og sindssygt lækker. Denne opskrift på cremet rodfrugtsuppe er præcis sådan en suppe.
Suppen er lynhurtig at lave, er virkelig cremet, og så skal man nærmest ikke gøre andet end at skrælle nogle blandet rodfrugter. Virkelig en nem suppe og perfekt hvis aftensmaden i aften skal hurtigt på bordet.
Cremet rodfrugtsuppe uden fløde
Cremede supper er tit smækfyldte med fløde. Men det er jo lidt snyd. I den her suppe bruger man udelukkende grøntsagerne til at få en cremet rodfrugtsuppe. Rodfrugter indeholder nemlig en del stivelse, som er alfa-omega for en cremet ret. At suppen er uden fløde betyder også, at den er fedtfattig – endnu et plus på den sunde konto.
Du finder flere gode suppe opskrifter på min blog. Alt fra fedtfattig til flødede, fra blendede til chunky, fra sommerlige til vinterlige – der er en suppe opskrift til ethvert humør.
Opskrift på suppe med blandede rodfrugter
I min suppe med rodfrugter bruger jeg knoldselleri, gulerødder, kartofler og pastinak – altså en god og sund omgang blandet rodfrugter. Hvis du har andre rodfrugter liggende, så smider du også bare dem i suppen.
Jeg tilføjer desuden porre, urter, hvidløg og tomat. Tomat er især med til at give den flotte farve. Vil du lave suppen uden tomat, kan du fx tilføje lidt græskar i stedet og stadig få den flotte orange farve.
Rodfrugtsuppe
Ingredienser
Rodfrugtsuppe
- 0,5 stk knoldselleri
- 2 stk gulerødder
- 180 g kartofler
- 2 stk pastinak
- 1 stk porre
- 2 fed hvidløg
- 2 kviste frisk timian
- 30 g olivenolie*
- 1 dåser hakkede tomater
- salt og friskkværnet peber
Serveringsforslag
- 50 g croutoner
Køkkenudstyr
- Vitamin suppeblender* Genial til at lave cremede supper, plus den også har en varme-funktion der holder suppen varm undervejs, så du kan servere den direkte fra beholderen. Det er den bedste blender efter min mening, og du kan lave alt i den.
Fremgangsmåde
- Skræl selleri, gulerødder, kartofler og pastinak, skær dem i mindre tern og sæt dem til side.
- Snit porren fint, og hak timian samt hvidløg så fint som muligt.
- Varm en mellemstor gryde op, tilsæt olivenolien og når gryden er varm tilsættes alle ingredienserne med undtagelse af tomaterne i gryden. Steg det hele af i et par minutter.
- Tilsæt nu en dåse hakkede tomater og dæk det hele til med vand. Lad suppen småsimre i ca. 30-40 minutter.
- Blend det hele i en blender til en cremet konsistens – læs mine anbefalinger til blender under køkkenudstyr.
- Smag til med salt og peber.
- Servér med croutoner og en god olivenolie.
Tilbehør til rodfrugtsuppe
Det er oplagt at servere noget tilbehør til denne suppe med rodfrugter. Blendede supper synes jeg smager bedst med lidt crunch på toppen, så jeg kommer gerne en håndfuld croutoner på toppen. Og en god olivenolie! Du kan selvfølgelig også servere brød til.
Prøv også min klassisk hjemmelavet tomatsuppe eller en god kartoffelsuppe uden porre med bacon og creme fraiche. En mindst lige så nem og lækker suppe som denne rodfrugtsuppe.