Pizzatwisters
Nemme pizzatwisters til madpakken, fødselsdag eller picnic
Her får du en lækker opskrift på skønne pizzatwisters. De er perfekte til din eller børnenes madpakke. De har en dejlig smag og kan altså nemt udgøre en del af madpakken, sammen med fx agurkestave eller gulerodsstængler.
De er også gode at servere til fødselsdagen, studenterkørsel, picnic eller andre anledninger hvor de lækre pizzastænger kan udgøre en del af et større bord med andre lækkerier.
Selve dejen er virkelig nem at slå sammen og hvis du ikke har nogen surdej, kan du bare udelade at komme det i. Det er blot for at give lidt smag til dejen, at jeg har tilsat det.
Pizzatwisters
Ingredienser
Pestotwisters
- 700 ml mælk
- 10 g gær
- 15 g rørsukker*
- 2 tsk flagesalt
- 1 stk æg
- 90 g olivenolie*
- 1 kg Tipo 00 hvedemel
- 50 g surdej
- 150 g cheddar
Pesto
- 150 g rød pesto
Fremgangsmåde
- Lun mælken til den er omkring 25°.
- Rør gæren heri til det er opløst.
- Tilsæt rørsukker, salt, æg, olie og mel. Rør surdejen i – det kan også udelades.
- Ælt dejen ved lav hastighed (i ca. 10 minutter) til den er glat og slipper skålen.Lad dejen hvile et lunt sted i 2 timer med et klæde over.
- Lav imens to pakker Valsemøllen rød pesto ifølge pakkens anvisning. Efter hvile af dejen, vendes den ud på et meldrysset bord.
- Rul dejen til et rektangel på ca. 40 x 40 cm.
- Smør din pesto på, så det er jævnt fordelt. Drys med Cheddarost, så det er godt fordelt (gem lidt til afbagningen).
- Fold 1/3 af dejen ind mod midten og fold den anden tredjedel ind over den første – nu har du tre lag.
- Rul dejen ud igen, og skær i alt 10 strimler med en længde på 20 cm. og ca. 2 cm brede.
- Sno hver strimmel ved at tage fat i hver ende og rul dejen modsat hinanden, så den får snoninger.
- Sæt dem på en bageplade.Lad dem efterhæve i 2 timer med et klæde over sig, til dobbelt størrelse.vPensl med olivenolie og drys dem med ekstra Cheddarost.
- Bag dem ved 190° varmluft i ca. 16-18 min. til de er lettere gyldne.
Fyld til pizzatwisters
Når først du har lavet dejen og den har fået lov at stå og hæve skal dejen rulles ud og nu er den klar til at blive fyldt med lækre ingredienser. Her får du mine idéer og tips til fyld, der kan kommes i de lækreste hjemmelavede pizzatwisters:
- Pesto: Jeg har brugt en økologisk blanding fra Valsemøllen, men du kan selvfølgelig bruge den du har stående eller din favoritvariant.
- Tomatsauce: I stedet for pesto er tomatsauce også lækkert at smøre på bunden, inden den toppes med ost eller kød.
- Revet ost: Jeg kommer revet cheddar på – det kan også være mozzarella.
- Skinke: Hvis du har en rest skinke eller chorizo, kan du komme det på pizzabunden inden du folder.
Prøv også min opskrift på pestosnurrer.
Gode tips til opskriften
- Du kan lade dejen koldhæve natten over. Så skal du blot lade dejen hæve 30 minutter på køkkenbordet først, og derefter sætte dejen i køleskabet til næste dag. Tag dejen ud 45 min inden du skal ruller dejen ud, så dejen lige kan “vågne”.
- Pizzatwistersne kan du sagtens fryse ned og tø op igen. Frys dem gerne, mens de er lune. Det samme når du tager dem ud til optøning, så må de gerne lige lunes inden servering.
- Brug almindelig hvedemel, hvis du ikke har Tipo 00 hvedemel.
- Servér lidt ekstra pesto ved siden af.