Pizza med gorgonzola, chorizo og trøffel
Der findes næsten ikke noget bedre end pizza, hvad enten det så er den, man køber fra det lokale pizzaria, eller om det drejer sig om en hjemmelavet pizza.
Personligt er jeg stor tilhænger af hjemmelavet pizza, da det giver mig muligheden for at sammensætte min helt egen pizza med lige præcis det pizzafyld, som jeg elsker. Vigtigt af alt er først og fremmest at få bagt en god pizzabund.
Pizza smager skønt året rundt, men det kan noget helt særligt at spise sådan en sag her til aftensmad i de kolde vintermåneder. Pizza fungerer nemlig rigtig godt som comfort-food på særligt de kolde dage.
Sidste fredag delte jeg opskriften på en lækker og snasket burger med gedeost, men denne fredag står den i pizzaens tegn. Hvis du spørger mig, så går man aldrig galt i byen med en lækker pizza med gorgonzola, så derfor får i opskriften på en lækker hjemmelavet pizza med gorgonzola.
Pizza med gorgonzola
Ingredienser
Pizzadej
- 25 g gær
- 300 ml vand
- 15 g olivenolie*
- 2 tsk flagesalt
- 200 g durum hvedemel*
- 250 g hvedemel
Tomatsauce
- 200 g tomatsauce
Trøffelcreme
- 150 g trompetsvampe
- 30 g smør
- 30 g trøffelolie
- 1 tsk flagesalt
- ½ stk citron
Fyld
- 100 g chorizo
- 80 g gorgonzola
- 30 g olivenolie*
Køkkenudstyr
Fremgangsmåde
Pizzabund
- Opløs gær i lunkent vand.
- Tilsæt olie, salt og durummel – rør godt, og tilsæt herefter hvedemel lidt efter lidt mens du ælter godt til alt mel er absorberet og dejen er glat.
- Lad dejen hæve tildækket en time, ved stuetemperatur. Klargør imens tomatsauce, trøffelcreme og fyld.
Trøffelcreme
- Steg svampe af i smør i ca. 5 minutter.
- Tag dem af panden og lad dem lige afkøle en smule.
- Kom dem i en minihakker eller blender og blend svampene med trøffelolie – tilsæt lidt vand, hvis den ikke vil blende og smag til med salt samt en smule citronsaft.
Fyld
- Tænd ovnen på 230°, over- og undervarme. Gerne med et bagestål, hvis du har.
- Drys mel på bordet og form dejen til 2 pizzaer med hænderne, gerne så tynde som muligt. Se i videoen herunder, hvordan du former pizzabunden.
- Beklæd bagepladerne med bagepapir og læg pizzabundende herpå.
- Smør bundene med tomatsauce. Fordel chorizo og gorgonzola.
- Bag pizzaerne i 15 minutter til bunden er sprød. Ca. 10 minutter med bagestål.
- Top med svampecreme, flagesalt og lidt olivenolie.
TIP: Hvis du er på udkig efter en pizzabund med fuldkorn, kan du følge min opskrift lige her.
Opskrift på hjemmelavet pizza med gorgonzola, trøffel og chorizo
Når det kommer til pizzafyld, vil der altid være delte meninger. Nogle foretrækker et bjerg af pizzatoppings, hvorimod andre foretrækker få simple ingredienser. Ligeledes vil der være delte meninger om, hvorvidt pizzaen skal være med eller uden kød, eller hvilken ost der skal bruges. Skal tomaterne på friske, eller skal de bages med?
Jeg har i dag kastet mig ud i en lidt anderledes topping, som jeg personligt synes er enormt vellykket på pizza – nemlig gorgonzola.
Netop denne pizza har en god kombination af hjemmelavet pizzasauce, chorizo, svampecreme og gorgonzola, som passer helt perfekt sammen. Mange vil måske lade sig afskrække af den blå ost, men denne skønne pizza med chorizo og gorgonzola overrasker altid positivt. Jeg er ikke selv fan af gorgonzola alene, men når den bliver varmet op, er det en helt anden smagsoplevelse. Det kan derfor virkelig anbefales, at du prøver den!
Elsker du gorgonzola? Så MÅ du prøve denne lækre omgang pasta med gorgonzolasauce!
Perfekt til aftensmaden
For at skabe den perfekte hjemmelavet pizza, skal du først og fremmest lave en god pizzadej. Denne pizzadej er den gode klassiske hvide bund lavet med hvede- og durummel. Det er en dej, som er hurtig og nem at slå sammen, hvor hævetiden heller ikke er den længste.
Toppingen på denne hjemmelavet pizza er delvist inspireret af svampesæsonen. Tilbage i september var jeg nemlig på svampejagt, hvor jeg fandt nogle sorte trompetsvampe. Disse svampe har jeg stegt af på en pande med smør, og derefter har jeg blendet dem med trøffelolie og salt. Du behøver dog ikke bruge trompetsvampe, men de har en virkelig god smag, og kan derfor bestemt anbefales.
Hvis I kan lide svampe på jeres pizza, kan jeg også anbefale denne opskrift på hjemmelavet hvid pizza. Både denne hvide pizza og den hjemmelavet pizza med gorgonzola egner sig perfekt til aftensmaden – særligt i de kølige måneder!