Pisket cheddar med stegte porrer og hasselnødder

Pisket cheddar dip

Pisket cheddar med stegte porrer og hasselnødder er en af de opskrifter, der imponerer alle omkring bordet. Den cremede, lette tekstur af pisket cheddar kombineret med de søde, karamelliserede porrer og de sprøde hasselnødder giver en smag, som er luksuriøs og virkelig lækker som en side eller dip, hvad enten du serverer den med sprøde kartofler, friskbagt brød eller som et lækkert indslag på en tapasanretning.

Pisket cheddar dip

Pisket cheddar med stegte porrer

Opskrift på den lækreste cremet pisket cheddar ost, toppet med stegte porrer og hasselnødder. Det er en virkelig god side eller dip til brød og kartofler.
Ingen bedømmelser endnu
Servings: 8 Personer

Ingredients

Pisket cheddar

  • 200 g lys cheddar
  • 350 ml piskefløde
  • 1 knivspids muskatnød* (stødt)
  • Salt og friskkværnet peber

Stegte porrer

  • 2 stk porrer
  • 30 ml hvidvin
  • 50 g hasselnødder*
  • 30 g smagsneutral olie
  • 40 g smør
  • 3 kviste timian
  • ½ stk citron (saften)

Fremgangsmåde

Pisket cheddar

  • Riv cheddar groft.
  • Varm fløden til lige under kogepunkt. Tilsæt cheddar, muskatnød samt salt og peber. Rør det hele sammen til osten er smeltet og blandingen er homogen. Kom film over og sæt på køl i 3 timer.

Stegte porrer

  • Skær porrer i skiver á 2 cm.
  • Hak hasselnødder groft.
  • Varm en pande op med olie, kom porrerne på, med skærefladen nedad. Lad dem stege ved høj varme i 3 minutter. Kom hvidvin ved, og lad det fordampe 2-3 minutter. Kom låg på panden og lad porrerne tilberede i 10 minutter. Tag låget af, kom smør ved, timian og hasselnødder. Lad det stege yderligere 5-7 minutter, til porrerne er møre. Krydr med salt og peber samt citronsaft.
  • Tag cheddarmassen ud fra køl, pisk den lys og luftig i 2 minutter. Kom den på et fad og anret med porrerne ovenpå.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Opskrift på pisket cheddar med stegte porrer og hasselnødder

Denne opskrift er utrolig nem at lave og kræver kun få ingredienser, men resultatet smager som noget, du kunne få på en gourmetrestaurant. Den piskede cheddar får en luftig konsistens, der smelter på tungen, og de stegte porrer tilføjer en mild sødme og dybde. Når du topper med hakkede hasselnødder, får retten en sprød kontrast, der fuldender hele oplevelsen.

Cremet pisket cheddar-dip til brød, kartofler eller kød

Er du på udkig efter en god dip til sprøde ovnkartofler eller brød, så er dette den perfekte løsning. Den kan laves på forhånd, hvilket gør den ideel til både afslappede middage og festlige lejligheder. Og så er det bare virkelig en flot servering.

Jeg kan også anbefale at toppe pisket cheddar med ovnbagte tomater med krydderurter, hvis du ikke er så glad for porre.

Fetadip med bagte tomater
En lækker og nem fetadip med bagte tomater er perfekt som dip eller dressing til aftensmad, tapas og brød.
Gå til opskrift
feta med cherrytomater
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1104
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments