Opskrift på den lækreste cremet pisket cheddar ost, toppet med stegte porrer og hasselnødder. Det er en virkelig god side eller dip til brød og kartofler.
Varm fløden til lige under kogepunkt. Tilsæt cheddar, muskatnød samt salt og peber. Rør det hele sammen til osten er smeltet og blandingen er homogen. Kom film over og sæt på køl i 3 timer.
Stegte porrer
Skær porrer i skiver á 2 cm.
Hak hasselnødder groft.
Varm en pande op med olie, kom porrerne på, med skærefladen nedad. Lad dem stege ved høj varme i 3 minutter. Kom hvidvin ved, og lad det fordampe 2-3 minutter. Kom låg på panden og lad porrerne tilberede i 10 minutter. Tag låget af, kom smør ved, timian og hasselnødder. Lad det stege yderligere 5-7 minutter, til porrerne er møre. Krydr med salt og peber samt citronsaft.
Tag cheddarmassen ud fra køl, pisk den lys og luftig i 2 minutter. Kom den på et fad og anret med porrerne ovenpå.