Pastasalat med kylling, bacon og karrydressing

Ind imellem findes der ikke noget bedre end en kold og cremet omgang pastasalat med kylling, bacon og karry. I ved, den der helt klassiske af slagsen. Sådan en portion er både virkelig mættende, simpel, har en god smag og så er den lynhurtigt at lave.
I får her en opskrift på en af mine foretrukne pastasalater – nemlig pastasalat med kylling og bacon. Den er god både kold og lun, og så tager den under 20 minutter at lave! Hele herligheden af pasta, kylling, bacon og ærter blandes sammen med en overdådig lækker karrydressing på creme fraiche, som gør underværker – det lover jeg!

Pastasalat med kylling og karrydressing
Ingredients
Pastasalat
- 300 g pastaskruer
- 200 g bacon
- 100 g frosne ærter
- 400 g kyllingefilet
- salt og friskkværnet peber
- 3 stk forårsløg
Karrydressing
- 250 g creme fraiche 18 %
- 10 g honning
- 4 tsk karry*
- 0,5 stk citron
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Pastasalat
- Kog pastaen efter pakkens anvisning i letsaltet vand. Når pasta er al dente, hældes vandet fra. Lad pastaen afkøle, evt. i koldt vand.
- Skær bacon i tern og steg dem på en tør pande, til det er sprødt. Læg det på en stykke fedtsugende papir.
- Steg kyllingefilet af på den samme pande, og brun fileterne af, så de tager farve på alle sider. Krydr med salt og friskkværnet peber. Steg dem færdige ved medium varme i 6-8 minutter på hver side, eller til gennemstegt. Lad dem afkøle en smule og skær kødet i mindre stykker.
- Tø ærterne op, evt. i vand.
- Snit forårsløg fint.
- Vend pastaskruer sammen med halvdelen af det sprødstegte bacon, ærter og forårsløg i en skål.
Karrydressing
- Rør creme fraiche, honning og karrypulver sammen og smag til med citronsaft, salt og peber. Måske mere honning, hvis du foretrækker den sød.
- Kom dressingen i skålen med pasta og vend alle ingredienserne sammen til du har en cremet pastasalat.
- Drsy til sidst med den resterende bacon og evt. lidt friskplukket persille.
Lækker kold pastasalat til frokost eller aftensmad
Som nævnt kan denne pastasalat både spises lun og kold. Spis den lun, når den er frisk – så slipper du også for at vente på, at de tilberedte ingredienser køler ned.
En kold pastasalat med kylling og karry er dog genial, fordi den kan bruges til alle mulige lejligheder. Tag den med til samskudsgilde, på madpakken eller til grillaftener. Spis den til frokost eller til aftensmad.
Det er også oplagt at tage pastasalat med til en buffet. Både fordi det er nemt og fordi folk i alle aldre elsker sådan en pastasalat her. Den har det hele – stykker af bacon, kylling og grøntsager.
Prøv også: Pasta med fløde og bacon eller pasta med rosenkål og serrano skinke.

Opskrift på pastasalat med kylling og bacon
Den her pastasalat med kylling og bacon har det hele: Masser af smag fra både kylling og bacon, en cremet dressing og grøntsager i form af ærter og forårsløg for smags og øjets skyld.
Bacon giver et dejligt salt spark, men kan også erstattes af fx serrano eller chorizo eller helt udelades, hvis du har nok i en pastasalat med kylling og karry.
Tip! Er du vild med kombinationen af kylling, karry og bacon? Så MÅ du prøve min lækre club sandwich salat.
Til pastasalaten kan du bruge lige de pastaer, du har lyst til – korte pasta er dog bedst, fx penne eller skruer. Pastaskruer er helt klart min go-to, da de kan få mere dressing med sig, og den evne skal man ikke undervurdere.
Den bedste cremet pastasalat med kylling i karrydressing
Efter min mening skal en pastasalat være cremet. Om så det er en version med pesto, den klassiske thousand island-dressing eller en hjemmelavet karrydressing, der gør det, så bliver det ikke mere lækkert end når pastasalaten er cremet.
Og her har vi altså at gøre med intet mindre end den bedste karrydressing ever. Den laves på creme fraiche, sødes med honning, smages til med citron og salt og peber, og får selvfølgelig sit spark fra karry. Og har dressingen ikke et godt nok kick til dine smagsløg, kan du altid tilsætte lidt mere karrypulver. Ja tak til en spicy pastasalat med karrydressing.
Den oplagte følgesvend til en pastasalat med karry og ærter er selvfølgelig kylling. Det er også med til at give pastasalaten en sund kilde til protein. Jeg bruger kyllingefilet, som steges på en pande, men har du en rest kylling, fx fra hel kylling i ovn, så brug det endelig. Så kan vi oven i hatten kalde det for en opskrift på stop madspild-pastasalat.

