Pasta pesto – frisk pasta med grøn pesto sauce

Pasta pesto med parmesan

I dag går turen til Italien, og menuen står på én af de simpleste retter, som virkelig demonstrerer, hvad det italienske køkken kan. Nemlig pasta med pesto: Frisk pasta vendt i en hjemmelavet grøn pesto. Selvom det er så simpelt, er det SÅ skønt, og jeg kan kun anbefale dig at prøve denne pasta pesto, om du er vegetar eller ej. 

Det er en skøn vegetarisk opskrift, hvor du bliver mæt og bestemt ikke savner kødet. Det er det pastaretter kan, synes jeg! Pasta med grøn pesto lavet på den helt rigtige måde er mindst lige så tilfredsstillende som en god bøf. At den simple velsmag vinder er disse gnocchi vendt i basilikum eller pasta med ærter og spinat også et rigtig godt eksempel på. 

Opskrift på hjemmelavet pasta med pesto

Sådan laver du pesto pasta på 10 minutter

Opskrift på hjemmelavet pasta med pesto og ost

Denne pastaret består af pasta og pesto. That’s it. Derfor er det også uhyre vigtigt, at de to ingredienser vælges med omhu. Man får ikke bedre ingredienser end når man laver dem selv, og derfor laver jeg både pasta og pesto fra bunden. 

Jeg laver hjemmelavet frisk pasta efter denne opskrift. Jeg bruger min pastamaskine til at lave fettuccine, men hvis du ikke har en pastamaskine, kan du også sagtens lave håndrullede pasta. Fx orecchiette eller pici. Det kræver lidt mere snilde og tålmodighed. 

Pasta pesto - frisk pasta med grøn "pesto sauce"

Pasta med pesto

Simpel pasta med pesto, som tager 10 minutter at lave! Det smager virkelig godt, og er en nem vegetarisk hverdagsret. Pasta pesto laves her med grøn pesto, men du kan også sagtens bruge en rød pesto. Brug din favoritpesto eller følg min opskrift på den lækreste urtepesto.
5 fra 3 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse5 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

Grøn urtepesto

  • 2 fed hvidløg
  • 50 g rucola
  • ¼ bundt purløg
  • ¼ bundt bredbladet persille
  • ½ bundt basilikum
  • 25 g pinjekerner
  • 15 g Parmesan
  • 0,5 stk citron
  • 70 g olivenolie*
  • salt og friskkværnet peber

Pasta pesto

  • 400 g frisk pasta ()
  • 2 tsk flagesalt
  • salt og friskkværnet peber

Desuden

  • 40 g pinjekerner
  • 40 g Parmesan

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

Urtepesto

  • Kom alle ingredienserne i en blender og kør til en cremet grøn pesto. Smag til med salt og peber.

Pasta pesto

  • Kog den friske pasta i 2 minutter i saltet vand.
  • Sigt vandet fra pastaen, men gem 1 dl af kogevandet i gryden. Kom gryden tilbage på blusset og tilsæt 4 af pestoen med det samme.
  • Vend det godt sammen i 1-2 minutter til pastaen er al dente og cremet. Smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft.
  • Servér med masser af revet parmesan og ristede pinjekerner.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Den bedste pasta pesto med grøn pesto sauce og ristede pinjekerner

Pestoen laver jeg på klassisk italiensk vis, men i stedet for blot at bruge basilikum, spæder jeg til med flere urter – både purløg og persille og lidt rucola. 

Du kan vælge lige den pesto du har lyst til, men en grøn pesto spiller bare altid. Lige meget om det er basilikumspesto, ramsløgspesto eller denne urtepesto, der bruges. Du kan også sagtens prøve at lave en rød pesto. Fordelen ved at lave pestoen selv, er jo at man kan lave den lige som man har lyst. 

Denne pesto pasta topper jeg med lidt ristede pinjekerner og selvfølgelig parmesan. Det er bare skønt til pasta med grøn pesto. 

Retten er som udgangspunkt vegetarisk, men udelader du parmesan fra pestoen, bliver den vegansk.

ingredienser til pesto til pasta pesto

Pasta pesto

pasta med pesto og ost

Sådan laver du pesto pasta på 10 minutter

Pasta med pesto kan laves super hurtigt. Hvis du laver hjemmelavet pasta, skal der selvfølgelig lidt forberedelse til i form af pastadej og udrulning. Men når først pastaen er klar, tager det ikke meget mere end 10 minutter at få pastaretten på bordet. 

Urterne skal bare blendes sammen – så er der grøn pesto sauce. Pastaen skal så koges al dente. Har du lavet hjemmelavet pasta, tager det ikke mere end et par minutter. Og til sidst vendes ingredienserne sammen. Brug lidt pastavand til at gøre din pesto sauce cremet – det er ikke blot prikken over i’et, det er alfa omega for retten.

Skal aftensmaden endnu hurtigere på bordet, så brug en købt pesto og tørret pasta til pasta med pesto. Så tager det ikke længere tid at lave pesto pasta end det tager at koge pastaen al dente.  

Prøv også: Citronpasta med parmesan

Den bedste pasta pesto med grøn pesto sauce og ristede pinjekerner
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1007
5 from 3 votes (3 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments