Pasta med flanksteak og peberfrugtsauce
Pasta med flanksteak og peberfrugtsauce er en virkelig lækker hverdag- og weekend pastaret som du kan invitere gæsterne på. Flanksteaken skal først steges, derefter hvile og til sidst vendes sammen med kogt pasta og en lækker cremet peberfrugtsauce.
Flanksteak er meget mere end blot et stykke kød du tilbereder og spiser med andet tilbehør, ligesom her hvor den steges på panden. Det er selvfølgelig også en vidunderlig servering, men flankestegen kan bruges til andre gode retter!
Pasta med flanksteak og peberfrugtsauce
Flanksteak er virkelig lækkert i en pastaret, særligt med en god og cremet peberfrugtsauce, der får en skøn pikant smag, når den tilberedes. Det er en utrolig lækker pasta med masser af smag, som kan laves på kort tid.
Hvis du elsker at komme kød i dine pastaretter, så er denne opskrift nok lige noget for dig! Den er tilmed super nem, fuld af smag og så mætter den dejligt. Den er perfekt til aftensmad, både til hverdag og gæster, fx med gode venner på en almindelig mandag aften. Man kan eventuelt supplere med let grøn salat til, hvis den føles for tung at spise alene.
Prøv også: Pasta med stegte peberfrugter og burrata eller Pasta med bagte tomater og burrata.
Opskrift på pastaret med oksekød i pikant flødesauce
Denne her pasta med flanksteak er en af de bedste pastaretter med oksekød, jeg har lavet! Retten indeholder få ingredienser, og på meget kort tid – nemlig kun 35 minutter.
Du kan forberede de røde snackpeber, således de er klar til at blive stegt møre på panden. Så skal der eddiken på herefter fløden og så skal det blot reducere en smule, til det bliver en lækker og cremet pikant flødesauce.
Flanksteaken blot steges af og herefter hvilke nogle minutter, inden den skæres i strimler. Til sidst vendes kogt pasta med saucen og strimler af flanksteak vendes i pastaretten. Gem evt. lidt til at komme ovenpå.
Pasta med flanksteak og peberfrugtsauce
Ingredienser
Flanksteak
- 200 g flanksteak
- 15 g olivenolie*
- 15 g smør
- 1 fed hvidløg
Peberfrugtsauce
- 2 stk snackpeber
- 15 g olivenolie*
- 10 ml hvidvinseddike*
- 300 ml fløde
- salt og friskkværnet peber
Desuden
- 250 g tørret pasta
- 2 tsk flagesalt
- salt og friskkværnet peber
- ¼ bundt bredbladet persille
Fremgangsmåde
Flanksteak
- Steg flanksteaken på en meget varm pande i 1 spsk olie i ca. 60 sekunder på hver side. Skru ned for varmen og tilsæt 1 spsk smør samt hvidløg og steg yderligere 3-4 minutter på hver side.
- Kom steaken over på et stykke sammenkrøllet sølvfolie (det gør at bøffen ikke steger videre, men bare ligger og hviler).
Peberfrugtsauce
- Befri snackpebrene for kernerne og skrær dem i tynde strimler.
- Steg dem i 1 spsk olivenolie indtil de er møre, ca. 10 minutter.
- Kom eddiken på og tilsæt herefter fløden og lad det hele reducere en smule. Smag til med salt og peber.
Pasta med flanksteak og peberfrugtsauce
- Kog pastaen 1 minut mindre end anvist på pakken, sigt vandet fra og bland det med saucen og giv det et kort opkog.
- Skær flanksteaken i skiver, vend den i saucen. Gem evt. lidt af strimlerne, til at komme ovenpå.
- Smag til med salt og peber. Top med persille.
Tips til opskriften
- Du kan bruge alle salgs pastaer til retten, men at vælge nogle med huller gør at saucen bedre hænger ved. Jeg har brugt pasta penne til pastaretten.
- Du kan sagtens bruge rød peberfrugt frem for snack peber.
- Servér med en simpel grøn salat til.
Inspiration til flere pastaretter? Se alle mine opskrifter her.