Parmesanchips – lækre og sprøde!
Du skal bruge én ingrediens til den her opskrift på parmesanchips – så man kan nok roligt sige, at det her er den nemmeste opskrift (som i nogensinde) på min blog! Den ene ingrediens, du skal bruge til parmesanchips, er selvfølgelig parmesan – og gerne den gode Parmigiano-Reggiano.
Chips af parmesan smager så godt! De bliver helt sprøde og smager selvfølgelig skønt af parmesan. Og så er de altså nemme at lave og kan tilmed forberedes i god tid.
Hjemmelavet sprøde ostechips af Parmesan ost
Chips af parmesan er præcis, hvad du forestiller dig. Sprøde ”chips” af parmesan, som bages i ovnen. Det er en virkelig nem snack med ost, som samtidig er en god måde at tilføje et ekstra twist til en ret. Derfor er de gode til fx nytår. Men hold dig ikke tilbage, hvis du bare har lyst til at spise de dejligt saltede chips som snack for sig selv en kedelig eftermiddag!
Opskrift på parmesanchips
Til mine ostechips bruger jeg en god Parmesan, nemlig Parmigiano-Reggiano, som er modnet i mindst 12 måneder. Du kan også sagtens lave ostechips af andre oste. Så længe osten har et højt fedtindhold (gerne 30+) og er fast i konsistensen, så kan osten bruges. Prøv fx med en Vesterhavsost, som også er fast og har saltkrystaller.
Når du har valgt den rette ost, så skal osten blot rives på rivejerne og bages i ovnen til de er sprøde. Jeg former mine chips i cirkler, men du kan også sagtens forme dem anderledes. Vær blot opmærksom på bagetiden, hvis du laver dem mindre.
TIP! Top med krydderier inden bagning, fx timian, rosmarin eller oregano – det gi’r den lækreste krydrede snack med ost.
Parmesanchips
Ingredienser
- 40 g Parmesan
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Riv parmesanen fint, og fordel det i 5-6 runde cirkler på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag i ca. 6-8 minutter, eller indtil de er gyldne.
- Lad dem afkøle.
Hvad kan man bruge parmesanchips til?
Alt muligt lækkert! Parmesanchips er skønne, fordi de smager så meget af Parmesan (eller den ost, du nu bruger). Du kan derfor bruge dem, hvor Parmesan passer godt til, eller hvor du mangler et sprødt element. Det kan være:
- Salater
- På en rørt tatar
- I sandwiches og burgere
- Med dip
- Suppe, fx en enkel gazpacho suppe eller tomatsuppe