Panang karry med kylling og grøntsager – lækker panang curry
Jeg stiftede for første gang bekendtskab med Panang curry, da jeg besøgte Thailand tilbage i 2012. Og jeg elsker thailandsk mad, hvorfor jeg nu selv har udviklet en opskrift. Så hvis du også er en af dem, der elsker thailandsk mad, er panang karry med kylling og grøntsager et must-try!
Panang curry er altså en af mine favoritter, når jeg skal lave aftensmad. Både til mig selv, familien eller min kæreste. Opskriften er stærkt inspireret af originalen fra Thailand, og jeg synes jeg har formået at lave min egen curry med masser af smag! Den smager af noget, og er perfekt på dage hvor vejret er lidt gråt og regnfyldt.
Retten Phanaeng er kendt for sin rige smag og cremede konsistens, der gør den til en af de mest populære thailandske retter i verden. Karryen kan laves med forskellige slags kød og grøntsager, men i denne opskrift bruger jeg kylling og en række farverige grøntsager, der giver retten både smag og næring. Prøv den!
Er du ligesom mig vild med retter med ris, har vi samlet vores bud på de bedste opskrifter på risretter.
Panang karry med kylling
Ingredienser
- 500 g kyllingefilet
- 3 stk gulerødder
- 1 stk porre
- 1 stk rød peberfrugt
- 1 stk broccoli
- 1 stk løg
- 2 fed hvidløg
- 600 ml grøntsagsboullion*
- 4 tsk rød karrypaste
- 4 tsk karry*
- 2 cm ingefær
- 800 ml kokosmælk* (svarende til 2 dåser)
- 60 ml fiskesauce
- 80 ml soyasauce*
- 120 g bambusskud
- 10 stk kaffir limeblade
- 35 g rørsukker*
- 1 stk lime
Serveringsforslag
- 200 g ris
- 50 g saltede peanuts*
- ½ bundt friske koriander
Køkkenudstyr
Noter
Fremgangsmåde
- Skær kyllingen i mindre tern.
- Forbered grøntsagerne ved at skrælle gulerødder og snitte dem på langs. Porer skylles og snittes i ringe. Peberfrugt skæres i lange strimler.
- Broccolien knækkes til små buketter og stokken kan du også bruge ved skrælle yderste lag af, og derefter snitte i tern.
- Løg og hvidløg hakkes fint.
- Lav dit bouillonvand klar, ved at koge 6 dl vand med terningen til den er opløst.
- Varm lidt olie op i en wokpande og svits carrypastaen af kort, sammen med karry. Tilsæt kyllingen og brun det af (det skal ikke gennemsteges).
- Tag kyllingen af og læg dem til side og tilsæt grøntsagerne (undtagen vandkastanjerne) i wokken.
- Når løgene begynder at tage farve, kommes kyllingen tilbage.
- Tilsæt kokosmælk, bouillonvand, fiskesauce, soya, vandkastanjer og limebladene.
- Lad det hele simre i ca. 15 minutter og smag til med sukker, lime og måske lidt ekstra fiskesauce.
- Lad det yderligere simre i 5 minutter.
- Servér med ris og top med saltede peanuts og friske koriander.
Panang karry med kylling og kokosmælk
Panang karry er kendt for sin intense smag, der kommer fra en blanding af krydderier og chili, og dens cremede konsistens, der kommer fra tilsætningen af kokosmælk. Af grøntsager kan du udelade, men det giver noget tekstur til retten. Du kan bruge lige de grøntsager du har lyst til. Jeg bruger gulerødder, porre, peberfrugt, løg og broccoli i min opskrift.
Du kan også sagtens spise retten som en suppe. Jeg serverer altid ris til retten, men du kan også sagtens spise den med nudler. Begge dele fungere virkelig godt.
En skøn opskrift lavet med Panang karrypasta
Retten og opskriften her, er stærkt inspireret af Panang curry med kylling, og for at lave den velsmagende ret bruger jeg Panang karrypasta. Den kan man meget nemt få fat på i asiatiske supermarkeder.
OBS! Hvis du vil justere styrken på curryen, kan du tilføje mere eller mindre currypaste, afhængigt af din smag. Husk dog på, at nogle mærker kan være stærkere end andre, så vær forsigtig, når du justerer mængden. Når du har valgt din currypaste, er du klar til at lave din lækre panang karry med kylling og grøntsager.
Måske virker ingredienslisten en anelse lang, men det gør ikke retten ukompliceret af den grund. Suppen svarer til 4-6 personer og kan sagtens fryses ned eller genopvarmes næste dag.
Er du vild med asiatisk mad?
Se flere asiatiske opskrifter lige her.