Marrokansk appelsinkage med mandler

Marrokansk appelsinkage med mandler

Marrokansk appelsinkage med mandlerSå blev det endelig fredag og weekenden er lige om hjørnet. Vi spiser næsten altid noget lækkert herhjemme om aftenen – nogle gange bland selv slik, andre gange pandekager med is. Men ofte også en kage, hvis jeg lige haft tid og lyst til bage.

Jeg har for nylig smagt marrokansk appelsin kage fra det rene brød. Den smagte SÅÅÅ godt! Jeg synes appelsinkage er en anderledes, men samtidig lækker og frisk kage. Jeg blev ret forelsket i smagen, og fik derfor lyst til at afprøve mig med en sundere version, med få ingredienser. Her har jeg derfor bagt marrokansk appelsinkage glutenfri.

MARROKANSK APPELSINKAGE MED MANDLER

Appelsinkagen er med kogte hele appelsiner. Den får derfor en meget karakteristisk appelsinsmag. Derudover er der kardemomme og mandler i. Kagen er grov i det og har et lille bid fra mandlerne, hvilket jeg synes er virkelig lækkert. Til toppen har jeg lavet en flødeostcreme og toppet med revet appelsinskal og hakket mandler. Det er lidt atypisk, men det fungere godt til – og så skulle den jo også gerne skille sig lidt ud.

Er du vild med kager der er glutenfrie, kan du tage et kig på dette bananbrødMarrokansk appelsinkage med mandler

APPELSINKAGE MED HELE APPELSINER

Smagen er virkelig god! Den er hverken for sød, syrlig eller for bitter. Det er en kage, som tager lidt tid at lave da appelsinerne skal koges i noget tid. Jeg håber alligevel at I har mod på at prøve opskriften af, da den ellers er nem at gå til.

FÅ OPSKRIFT PÅ MARROKANSK APPELSINKAGE MED MANDLER HER:

5 fra 1 stemme
Marrokansk appelsinkage med mandler
APPELSINKAGE MED MANDLER
Forb. tid
2 t 10 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
2 t 30 min
 
Ret: Bagværk, Dessert, Kage
Antal: 6 Personer
Ingredienser
  • 1 stk springform, 24 cm
Kage
  • 1 stk stor økologisk appelsin med skrald eller to små
  • 100 g mandler
  • 3 stk æg, M/L
  • 75 g kokos- eller rørsukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk kardemomme
Ostecreme
  • 100 g smøreost
  • 1 spsk skyr eller græsk yoghurt
  • 1 spsk honning
  • 2 spsk revet appelsinskal, fra en økologisk appelsin
Sådan gør du
Kage
  1. Læg de hele vaskede appelsiner i en gryde og afdæk med koldt vand.

  2. Bring det i kog og lad dem koge i 1,5 time til de er helt møre og en gaffel stikker let igennem skallen. 

  3. Afkøl derefter frugterne (skær dem evt. i kvarte, så går det hurtigere). 

  4. Blend appelsinerne så de bliver til puré.

  5. Mal mandlerne til mel (lidt groft) og rør bagepulveret, vaniljepulver og kardemomme heri. 

  6. Pisk æggene og rør derefter sukker, appelsinpuré og mandelmelet i æggemassen.

  7. Læg bagepapir i din springform, hæld dejen i og bag kagen i ca. 40minutter ved 170 graders varm ovn.

Ostecreme
  1. Lav cremen ved at blande flødeost, skyr, appelsinskal og akaciehonning i en skål og sæt det på køl i ca. 20 minutter. 

  2. Når kagen er afkølet smøres det på. 

  3. Drys til sidst med hakket mandler og revet appelsinskal.

  4.  Velbekomme.

Marrokansk appelsinkage med mandler

Del med en du holder af:

2
Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Nyeste Ældste Mest upvotede
Giv besked om
Hanne
Gæst
Hanne

Blender du appelsinskalden med?

marialottes
Gæst

Ja, hele appelsinen med skal blendes

Marrokansk appelsinkage med mandlerSå blev det endelig fredag og weekenden er lige om hjørnet. Vi spiser næsten altid noget lækkert herhjemme om aftenen – nogle gange bland selv slik, andre gange pandekager med is. Men ofte også en kage, hvis jeg lige haft tid og lyst til bage.

Jeg har for nylig smagt marrokansk appelsin kage fra det rene brød. Den smagte SÅÅÅ godt! Jeg synes appelsinkage er en anderledes, men samtidig lækker og frisk kage. Jeg blev ret forelsket i smagen, og fik derfor lyst til at afprøve mig med en sundere version, med få ingredienser. Her har jeg derfor bagt marrokansk appelsinkage glutenfri.

MARROKANSK APPELSINKAGE MED MANDLER

Appelsinkagen er med kogte hele appelsiner. Den får derfor en meget karakteristisk appelsinsmag. Derudover er der kardemomme og mandler i. Kagen er grov i det og har et lille bid fra mandlerne, hvilket jeg synes er virkelig lækkert. Til toppen har jeg lavet en flødeostcreme og toppet med revet appelsinskal og hakket mandler. Det er lidt atypisk, men det fungere godt til – og så skulle den jo også gerne skille sig lidt ud.

Er du vild med kager der er glutenfrie, kan du tage et kig på dette bananbrødMarrokansk appelsinkage med mandler

APPELSINKAGE MED HELE APPELSINER

Smagen er virkelig god! Den er hverken for sød, syrlig eller for bitter. Det er en kage, som tager lidt tid at lave da appelsinerne skal koges i noget tid. Jeg håber alligevel at I har mod på at prøve opskriften af, da den ellers er nem at gå til.

FÅ OPSKRIFT PÅ MARROKANSK APPELSINKAGE MED MANDLER HER:

5 fra 1 stemme
Marrokansk appelsinkage med mandler
APPELSINKAGE MED MANDLER
Forb. tid
2 t 10 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
2 t 30 min
 
Ret: Bagværk, Dessert, Kage
Antal: 6 Personer
Ingredienser
  • 1 stk springform, 24 cm
Kage
  • 1 stk stor økologisk appelsin med skrald eller to små
  • 100 g mandler
  • 3 stk æg, M/L
  • 75 g kokos- eller rørsukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk kardemomme
Ostecreme
  • 100 g smøreost
  • 1 spsk skyr eller græsk yoghurt
  • 1 spsk honning
  • 2 spsk revet appelsinskal, fra en økologisk appelsin
Sådan gør du
Kage
  1. Læg de hele vaskede appelsiner i en gryde og afdæk med koldt vand.

  2. Bring det i kog og lad dem koge i 1,5 time til de er helt møre og en gaffel stikker let igennem skallen. 

  3. Afkøl derefter frugterne (skær dem evt. i kvarte, så går det hurtigere). 

  4. Blend appelsinerne så de bliver til puré.

  5. Mal mandlerne til mel (lidt groft) og rør bagepulveret, vaniljepulver og kardemomme heri. 

  6. Pisk æggene og rør derefter sukker, appelsinpuré og mandelmelet i æggemassen.

  7. Læg bagepapir i din springform, hæld dejen i og bag kagen i ca. 40minutter ved 170 graders varm ovn.

Ostecreme
  1. Lav cremen ved at blande flødeost, skyr, appelsinskal og akaciehonning i en skål og sæt det på køl i ca. 20 minutter. 

  2. Når kagen er afkølet smøres det på. 

  3. Drys til sidst med hakket mandler og revet appelsinskal.

  4.  Velbekomme.

Marrokansk appelsinkage med mandler

Del med en du holder af:

2
Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Nyeste Ældste Mest upvotede
Giv besked om
Hanne
Gæst
Hanne

Blender du appelsinskalden med?

marialottes
Gæst

Ja, hele appelsinen med skal blendes

TILMELD DIG MIT NYHEDSBREV. BLIV OPDATERET MED SÆSONENS OPSKRIFTER OG FÅ EN HILSEN I NY & NÆ MED INSPIRATION - BÅDE TIL KØKKENET & GANEN
Luk menu