Guide til Le Marais i Paris

Allerede ved første besøg, blev jeg forelsket i Paris. Men en forelskelse varer sjældent ved, men har forskellige stadier. Jeg er nået til stadiet ‘at elske’, og følelsen bliver forstærket for hvert besøg til kærlighedens by. Det er måske ikke så mærkeligt, at Paris har fået dette ‘ry’, for byen rummer alt hvad ethvert hjerte kan begærer.

Paris er så romantisk, vanvittig smuk og fyldt med historie. Måske jeg alligevel bliver lidt forelsket på ny, ved hvert besøg, fordi, byernes by – det er det!

OPLEV LE MARAIS – GUIDE TIL 3. OG 4. ARRONDISSEMENT

En guide der har været længe undervejs… eller nærmere ligget længe som kladde – faktisk i to måneder. Tænk at det allerede er over to måneder siden, at vi kom hjem fra vores “andet hjem” – byen, hvor vi faktisk boede i knap 2 måneder. Sikken fantastisk oplevelse og mulighed, som jeg aldrig vil glemme. Jeg vil på alle måder opfordre til at springe ud i det og følge sin drøm. Jeg tænker ugentlig på vores tur, og det får mig altid til at trække på smilebåndet.

Nå men tilbage til guiden, og Le Marais, som jeg troede var udgivet.

Paris, og mange af byen dele er skønne(!), men et kvarter som jeg har fundet mig særligt godt tilrette i, er Le Marais. Brostensbelagte gader, hippe kaffe- og vinbarer, økologiske indkøbsmuligheder og trendy tøjbutikker – velkommen til Marais. Så snart du har sat dit første fodspor i dette distrikt, skal du som minimum sætte et par timer (læs: dage) af. Min begejstring tager over nu, men jeg vil ikke beklage. Området er enhver foodies drøm, og jeg har samlet en guide, med alt det gode for hvor man skal bo, hvad man skal spise, og hvad man skal besøge og se i 3. og 4. arrondissement i Paris.

GUIDE TIL PARIS

Planlægger du din næste tur til Paris, så kan du hoppe direkte til min samlet guide til hele Paris, LIGE HER. Jeg samler mine favoritter, og deler kun alt det gode med Jer. Det er sådan en fornøjelse at strikke sådan en guide sammen – det giver anledning til at kigge på dejlige minder. Selv, bruger jeg guiden når jeg genbesøger gaderne i Paris. Skal du bo i Le Marais, så bliv hængende lidt endnu og læs videre i denne guide.

SPISESTEDER, KAFFEBARER OG VIN I LE MARAIS

NEIGHBOURS }

Morgenmad, brunch, frokost, kaffe og kager. Et hyggeligt lille spot, som jeg altid leder efter, når jeg rejer – og til rigtig fine priser.
89 Boulevard Beaumarchais, 75003 Paris

MAISON PLISSON }

Morgenmad, frokost og aftensmad. Vi spiste morgenmad hér, og jeg kan særlig anbefale deres fromage blanc vanille m. granola. De laver dejlig kaffe og deres bageri er fantastisk. Deres mandelcroissant smager dejligt hjemmelavet, men den er tung og snasket. Stedet er desuden meget Instagram venlig, til fornuftige priser.
93 Boulevard Beaumarchais, 75003

Partisan Café Artisanal }

En kaffebar, hvor de har styr på espressomaskinen – fremragende kaffe. Jeg leder altid efter gode steder, hvor man får oplevelsen af at drikke god kaffe. Mission completed!
36 rue de Turbigo, 75003 Paris

BOOT CAFÉ }

Jeg er altid på udkig efter god kaffe og det får du aldeles her. Det er et lille, hyggeligt sted med god kaffe og lidt sødt. Desuden en fin facade, men pladserne i kaffebaren er få.
19 rue du Pont aux Choux, 75003 Paris 

{ Grazie }

Pizza, antipasti og italiensk restaurant på den lækre måde. Anderledes smagsvarianter, hvor det både er muligt at få vegetariske pizzaer og med kød. Vi startede ud med lidt antipasti i form af grillede artiskokker, bøffelmozzarella og carpaccio. Så bliver det vist ikke mere italiensk. Af pizza, fik jeg en pizza med artiskokcreme, grillede artiskokker, rucola og revet parmesan. Den smagte så lækkert(!), at jeg vil afprøve mig med en lignende version – måske med en surdejspizzabund. Den kan ihvertfald varmt anbefales – og den var heller ikke så tung, som de andre på billedet.
Stemningen er hyggelig, men det er forholdsvis mørkt derinde. Stedet er godt til at drikke et par cocktails også.
91 Boulevard Beaumarchais, 75003 Paris

GLOU }

Vi havde lyst til lidt af hvert og fik et lækkert charcuterie bræt, burrata og en boghvedetærte med gedeost. Dejlig let mad til gode priser. Utrolig hyggeligt restaurent med god stemning og smuk indretning.
101 Rue Vieille du Temple, 75003 Paris

{ FRAGMENTS }

Er du på disse kanter og elsker en god morgenkaffe, godt surdejsbrød må du slå vejen forbi Fragements. De er lidt “gemt”, men de gode steder skal man jo ofte lede længe efter. Tjek deres Instagram ud, det er simpelthen så hyggeligt.
76 Rue des Tournelles, 75003 Paris, Frankrig

Rejseguide: Paris - byernes by
{ Boot Café – dejlig kaffe, men trængt. Nup den to-go }
Rejseguide: Paris - byernes by
{ MAISON PLISSON – SKØNT MORGENMADSTED! }

SEVÆRDIGHEDER OMRÅDER & SHOPPING

{ MERCI }

En butik der rummer to etager, en cafe og en masse fine møbler, second hand, nips, smykker, sæbe – ja, alt! Et besøg værd.
111 Boulevard Beaumarchais, 75003 Paris

{ MARCHÉ DES ENFANTS ROUGE }

Et lille hyggeligt madmarked, der permanent ligger i Marais i det 3. arrondissement. Man opdager ikke markedet så let fra gaden, men markedet har flere indgange.
Rue Charlot, rue de Bretagne og rue de Beauce, 75003 Paris

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 985
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

3 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments