Annonce

Pyrenæerne i Frankrig og Spanien


{ Den smukkeste udsigt over Casagnes og Pyrenæerne } 

Med et (utålmodigt) langsomt internet i bjergene, i den lille by Casagnes (midt i ingenting) sender jeg hermed et forsinket postkort afsted hjemmefra København. I virkeligheden har det været helt fantastisk med et afbræk fra sociale medier – det meste af tiden, vel at mærke. På Instagram, har jeg alligevel ikke kunne lade være med at tjekket ind i ny og næ, når tiden og forbindelsen var til det.

PYRENÆERNE I FRANKRIG OG SPANIEN

Hermed en lille billedstorm fra de sidste par dage i Pyrenæerne – både Frankrig og Spanien, da Pyrenæerne er en bjergkæde, der skaber en grænse mellem de to lande. Et par enkelte anbefalinger kommer også oveni, fordi Pyrenæerne er intet mindre oplevelsesværdigt.

Efter et par dage i Barcelona med byliv, mennesker og restaurantbesøg, omstilles der til natur og stilhed med en tre timers køretur, langs Pyrenæerne mod min kærestes hus i Casagnes, Frankrig. Kontrastfyldt. Anderledes og uden for sammenligning. Vi landede langt om længe og da jeg træder ud af bilen, suger jeg frisk luft ind, og jeg kan nærmest kun høre.. ingenting (udover lydene fra alle græshopperne). Fantastisk!

Vi befinder os i den hyggeligste lejlighed hos min kæreste mormor, der med sin tagterrasse har udsigt over ‘hele’ byen. Omgivet af urter i krukker og kasser. Mens jeg plukkede, kunne jeg skue til alle bjergtoppe. Inspirerende, smukt og det gav anledning til dejlig madlavning i det franske. Den sidste overnatning, inden turen gik mod Danmark blev igen i Spanien i byen La Seu D’urgell.

Status: jeg føler mig nulstillet, inspireret og motiveret til nye projekter i dagligdagen og i mit arbejde. Specielt på madfronten, og lige nu er mit fokus fermenteringsprojekter og bæredygtig livsstil. Nu vil jeg gå i gang med rydde ud i skabe, skuffer og bage et dejligt surdejsbrød.

Jeg håber I vil nyde lidt feriestemning fra Pyrenæerne.

LIDT ANBEFALINGER

LEJ EN BIL
Du kan leje en bil i Barcelona og køre langs Pyrenæerne – en uforglemmelig tur for øje -og sind.

HOTEL
Tjekke Relais & Châteaux ud – de har så mange lækre overnatningsmuligheder og gourmet restaurenter i hele verden. Der er også flere muligheder i nærheden af Pyrenæerne.

SPIS LOKALT
Spis lokalt og gå på markedet i La Seu D’urgell.

Hvis du er i La Seu D’urgell, skal du prøve at tage til Andorra; et lille land, der ligger mellem Frankrig og Spanien i den østlige del af bjergkæden Pyrenæerne.


{ Den stod på charcuteri og ost de fleste dage på terrassen }


{ Her var markerne ikke fyldt med korn, men druer }


{ Sprøde butterdejsstænger, en opskrift fra min kærestes mormor. SÅ godt! }


{ Selv i bjergene var de oppe og køre over VM – specielt da de hev sejren hjem }


{ Det er meget normalt at spise varm mad til frokost i det franske }


{ Selvom de fleste elsker sol og varme når de er på ferie (mig selv inkl.), men her ramte vi en lille byge og det var tiltrængt! }


{ Dette er et meget godt billede på, hvor smukt der er alle vegne }


{ Jeg har en svaghed for smukke gamle bygninger og døre }

Rabarbermazarin tærte med sirup

 { O’s mormor havde lavet mørdej på forhånd, så jeg gik i urtehaven og plukkede rabarber til denne lækre tærte }


{ Og se lige deres dejlige lille vuffer }


{ Fra én af de mange gåture i bjergene }


{ Endnu en smuk gavl, se lige den smukke (måske egeføj?) der gror op ad muren }


{ Den smukkeste udsigt fra lejlighedens tagterrasse } 


{ Efter 4 dage hos O’s mormor i Frankrig, kørte vi mod Spanien igen og bookede os ind på El Castell de Ciutat, som jeg varmt kan anbefale. De har både spa, ude- og indendørs pool og en lækker restaurant. Også er der den mest fantastiske udsigt fra værelserne! }

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments