Guide til 11 arrondissement i Paris

Tilbage i København og hverdagen, da vi desværre måtte forlade smukke Paris før tid. Guiden her blev ikke helt færdigt, men jeg vil alligevel dele med Jer, hvad jeg fik med.

En lille del af Paris går ud til det 11. arrondissement, hvor jeg var bosat i en lejlighed, som min kæreste og jeg lejlede i de måneder vi var afsted. Vi var bosat meget tæt på Le Marais (der er mit yndlingskvarter i Paris), som jeg også har i sinde at lave en lille guide til. Jeg går nemlig også ofte i de gader, hvor jeg spotter SÅ mange lækre spisesteder, vin- og kaffebarer. Generelt bugner området af økologiske butikker, hippe (vegansk- og vegetariske) spisesteder og hyggelige kaffebarer.

11. ARRONDISSEMENT I PARIS

Jeg lavede en lille spørgerunde på min Instagram i for en lille måneds tid siden, omkring ønsker fra Paris – alt fra spiseguides, seværdigheder, hvad jeg lavede dernede osv. Der var flere efterspørgsler på spiseguides og oplevelser til hvor jeg spendere min tid, så det har jeg nu lavet til Jer – samlet her i en lille guide til det 11. arrondissement. Jeg vil løbende opdatere guiden til Jer.

Her ser du Paris fra en side, der huser turistattraktion som fx Place de la Bastille, der har symbolværdi for franskmændende. Det 11. arrondissement er et stort område for studerende og her tilbydes et stort antal af Paris’ smukkeste barer og natklubber. Allerbedst kan jeg beskrive det 11. arrondissement, som Vesterbro i København. I området hvor vi bor, byder de på rigtig mange veganske shoppingmuligheder, men også spisesteder.

SPISESTEDER I 11. ARRONDISSEMENT

{ LOUIE LOUIE }

Pizza, pizza og lidt mere pizza. Prøv bare lige at se den skorpe(!) – uf, den var så lækker! Udvalget er stort, og deres kombinationer er så lækre. Vi spiste en klassisk med kogt skinke, mozzarella og gorgonzola. Vi var blot ude for at få lidt vin og cocktails denne aften, så vi ville bare “lige nuppe” en snack. Vi fik derfor pizzaen delt.
78 rue de Charonne, 75011 Paris

{ 10 BELLES BREAD }

Det første sted, jeg vil vise er Ten Belles Bread, som var det første sted vi spiste, dagen efter ankomst. Her finder man både bageri, morgenmad og frokost. Deres udvalg er forholdsvis bredt, og jeg kan særligt anbefale deres yoghurt med hjemmeristet sprød granola. Da det også er et bageri på samme tid, kan du nuppe et brød eller sweet bun med på vejen. Frokost kan både nydes i caféen eller tages med to-go.
17-19 Rue Breguet, 75011 Paris

{ TANNAT }

Et indbydende og fint spisested, hvor jeg spiste tre retter og snacks med Olivier og mine forældre, da de kom på besøg. Dejlig mad, velsmagende og intim. Fyldt restaurant, så jeg anbefaler at booke bord. Priserne er gode og overkommelige. De har desuden en søster restaurant: ANNA, som jeg selv synes ser spændnedae ud.
 Tannat 119 avenue Parmentier, 75011 Paris 

{ Vero l’Autre Cantine }

Et lillebitte, men hyggeligt spisested der servere vegetariske måltider og morgenmad til rigtig gode priser! De har altid en dagens ret, der er meget prisvenlig.
30 Rue Popincourt, 75011 Paris

{ Aujourd’ qui Demain }

Et vegansk spisested og butik – minder lidt om en helsekost. En hyggelig lille biks og et besøg værd, hvis du er i området. Stedet er meget besøgt og proppet hver dag til frokost. Vi bestilte en burger lavet med en “bøf” af ærteprotein, og vi var begge meget positivt overrasket over smag og tekstur. Det var en SÅ lækker burger! Jeg vil også lige slå et slag for deres udvalg af kager – de er hverken tørre eller kedelige! Priserne er fornuftige.
42 Rue du Chemin Vert, 75011 Paris

{ Au passage }

Her finder du noget af det ypperste, af det ypperste lækre(!) velsmagende mad. Stedet rummer en dejlig stemning og mange besøg. Stedet skal man kende, før man finder det – det er lidt gemt. Min kærestes lillebror har været på besøg og vi spiste her en fredag aften. Stedet er godt fyldt op, og det er en nødvendighed at bestille bord, hvis man ikke ønsker at spise mad kl 23, som vi gjorde. Dog er det meget normalt at spise ude så sent, hernede – sammenlignet med Danmark. Priserne er gode!
1 bis, Passage Saint-Sébastien, 75011 Paris

{ Septime La Cave }

Er du til orange-, hvid-, rød- og rosévin eller bobler og champagne? Så skal du tage hertil. Hyggelig vinbar med fantastisk stemning, god betjening og god vin. Altid propfyldt, meget populært – både for lokale og turister. Udover dejlig vin kan du få lidt snacks (by the way, deres Sal chi chon er så lækker) med lidt friskbagt brød til. Det her sted mangler jeg mere af i København! Psst. tjek også deres restauranter ud (Septime og Clamato) – de ligger i forlæng af hinanden.
3 Rue Basfroi, 75011 Paris

TANNAT PARIS
TANNAT
Aujourd'hui Demain
Aujourd’ qui Demain – vegansk burger
TANNAT
TANNAT
Aujourd’ qui Demain – vegans kage

MAD OG SHOPPINGBUTIKKER I 11. ARRONDISSEMENT

{ WELCOME MAGASIN BIO }

Et (økologisk) supermarked, der ligger 100 m fra hvor vi bor. Som I kan se på billedet er det allerede hyggeligt udenfor – det er det i den grad også indenfor. Det minder lidt om en helsekost – bare en stor en af slagsen. Der er alt hvad hjertet begærer, og der er mejeriprodukter, brød, hudpleje, løssalg af ris og korn. Det hele. Jeg har været glad for denne lille shop, ind til videre. Dog er den en smule dyrere, så jeg foretager ikke alle mine indkøb her alene. De har desuden tæt på en meget fin og hyggelig shop, med fokus på bæredygtige indkøb, planter, køkkenmaskine mm.
10 Rue Boulle, 75011 Paris

{ atelier SOBA }

Det her er sjovt, spændende og anderledes end hvad vi er van til i Danmark. Her kan du komme ind på kursus og lave dine egne soba nudler – nudler lavet på boghvede. Så hvis du er mad-nørd, er det et kig værd.
36 Rue Popincourt, 75011 Paris

{ Bio c’ Bon }

Blot endnu et økologisk supermarked. Dette er en forholdsvis stor kæde, og butikkerne er placeret i hele Paris. Deres udvalg er godt, og grøntsagerne friske. Prøv bare lige at se de mange hylder med chokolade – i alle afskygninger. YUM. Det kan bedst betale sig at gå i de lidt større supermarkeder som disse, hvis man samtidig vil spare lidt på økologien.
52 Avenue Parmentier, 75011 Paris

{ Désirée }

En fin og hyggelig lille blomsterbutik og samtidig café. Det er altid lidt billigere at købe blomster på markedet, men butikken er yndig og petit.
5 Rue de la Folie Méricourt, 75011 Paris

{ Aligre Market }

Godt nok ligger det ikke i det 11. arrondissement, men tæt på. Markedet er udendørs og har har næsten åbent alle ugens dage – mandag undtaget. Jeg brugte det her marked ofte, da de har et godt udvalg. Jeg anbefaler at komme tidligt om morgenen, da råvarerne er friske og mennekserne er få.
Rue d’Aligre et, Place d’Aligre, 75012 Paris, Frankrig

Désirée


SEVÆRDIGHEDER & OMRÅDER

{ Bataclan }

Bataclan er et koncertsted. Måske du husker det frygtelige terrorangreb tilbage i 2015, hvor 89 mennesker blev dræbt og over 200 såret under en koncert med rockband Eagles d. 13 november. Stedet står fint igen i dag, og det er som sådan ikke attraktion, men det har alligevel sat et præg på det 11. arrondissement, og kan måske være en oplevelse lige at se hvis du er på disse kanter.
50 Boulevard Voltaire, 75011 Paris

{ Saint-Ambroise }

Bare fordi kirken er så smuk. Lige overfor er der et lille grønt område – et hyggeligt spot, hvor jeg sad et par gange med en kaffe og læste en bog.
71 bis Boulevard Voltaire, 75011 Paris

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 990
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments