Guide: Lille Bakery på Refshaleøen

Morgenmad lille bakery

LILLE BAKERY PÅ REFSHALEØEN: BAGERI OG SPISESTED

Endnu en lille anbefaling fra mig på god morgenmad i København. Denne gang i skrivende stund fra Refshaleøen hvor jeg befinder mig endnu en gang. Lille Bakery, nærmere lokaliseret. Jeg har formået endnu en gang (haha, det lyder som om, at jeg aldrig kommer væk fra Østerbros rammer – dog slet ikke er tilfældet) at krydse indre by og Inderhavnsbroen, for at tage til Refshaleøen. I virkeligheden sker det faktisk ret tit, da en jeg er meget glad for bor lige en spytklat derfra. Men nok om det.. vi skal jo snakke lidt om Lille Bakery – det er jo dén overskrift, du har klikket dig ind på.

Måske du allerede har hørt om bageriet, og hvis ikke – så i hvert fald nu. Men først og fremmest, har du ikke besøgt stedet må du se at komme afsted! Du vil ikke fortryde det – heller ikke selvom du måske både skal krydse Nørrebro, Indre by, Christianshavn eller en bro. Er du på Nørrebro, er Andersen & Maillard heller ikke værst. 

STEDET

Refshaleøen it is, som du nok har opsnappet. Tæt ved Reffen og nemt at komme til. Området er pænt dødt, men stille og fredeligt – du vil altså ikke opleve byens larm herude. Når du når frem, er de orange liggestole og grønne mælkekasser det første du får øje på. Her kan du sidde og nyde de lækre sager fra bageriet. Det kan du også indenfor, hvor der er højt til loftet og hvor interiøret melder sig som værende genbrugsfund. Stolene er forskellige, bestikket uens – alt sammen med år på bagen, hvor det stadig virker til at der er tænkt over stilen.

Stedet har travlt – særligt i weekenden, da mange også blot henter lidt med hjem til morgenbordet. Når du først har bestilt, venter du ikke længe med at få serveringen.

MADEN

Vigtigt. Måske nok det vigtigste i indlægget. Lille Bakery servere alt fra morgenmad, frokostanretninger, salater, aftensmad, drinks til lækkert bagværk og søde sager. Lad os lige blive ved her et øjeblik, fordi de laver en populær berliner (som du måske har set florere rundt på Instagram), der kan købes med eller uden creme. Anderledes og ikke noget alle de andre bagere laver. De skænker en god gammeldags filterkaffe – dog lidt for syrlig til min smag.

Udover laver de en lækker brødtallerken af surdejsbrød, serveret med smør, ost og skinke. Yoghurt, blødkogt æg og boller er også en mulighed. De laver desuden en virkelig lækker sausage roll, dét kan altså noget smagsmæssigt.

Jeg anbefaler…

Deres morgenkomplet bestående af surdejsbrød, smør og ost. Eller bare deres boller med smør og ost. Psst. bollerne er ret store, dét kan jeg godt lide. Det MÅ du prøve. Brødet har en dejlig syrlighed, skorpe og sprødhed. Når du alligevel er der, så tøv ikke med at bestille deres sausage roll og berliner med moccacreme.

Adresse: Refshalevej 213 A.
Åbningstider: onsdag til søndag fra 8:00-18:00

Lille Bakery på Refshaleøen
Lille Bakery på Refshaleøen
Lille Bakery på Refshaleøen
Lille Bakery på Refshaleøen
Lille Bakery på Refshaleøen
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 990
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments