Annonce

Is guide København: På jagt efter Københavns’ is

Is guide København: På jagt efter Københavns' is

En is guide over København, var lige hvad der manglede! Nu hvor vi befinder og i sommermånederne kan den vist kun falde i god jord, tænker jeg. Jeg har længe haft lyst til at lave denne guide, da jeg har en svaghed for is. Udover det, så var det jo en god undskyldning for at spise relativt mange is – på kort tid. Hvis du (også) er glad for is, så er jeg sikker på at du vil kunne finde inspiration til lækre is-steder, hvor end du befinder dig i de Københavnske gader.

IS GUIDE KØBENHAVN

Min tur rundt i København er endnu ikke slut, og den vil løbende blive opdateret. Men for nu, har jeg samlet de is-steder som jeg har besøgt. I indlægget deler jeg min ærlige mening af stederne og de varianter, jeg har smagt – både ris og ros. Jeg er en lille kritiker (også), hvad is angår og jeg beskriver fyldestgørende de smagsvarianter, jeg har afprøvet.

Alle is-steder er bedømt ud fra smag, atmosfære og helhedsoplevelse
 1 ✮ er ringe og 5 ✮  bedst

Skriv endelig en kommentar, hvis du har andre gode anbefalinger til is-steder, som jeg bør prøve. Rigtig god is-jagt!

Social foodies, Østerbro

Is guide København: På jagt efter Københavns' is

✮ ✮ ✮ ✮ ✮  ud af 5 stjerner

Stedet jeg har besøgt allermest. Personligt elsker jeg, når der er tænkt lidt ud af boksen med smag – modsat er nogle klassikere også bare et must. Dét har Social Foodies formået at ramme – de laver (efter min mening) noget af det bedste is i København og jeg har efterhånden smagt hele deres sortiment – yes, jeg elsker deres is! De har faktisk endnu ikke lavet en is, som jeg ikke brød mig om. Ret vildt faktisk. Men jeg har selvfølgelig nogle favoritter hos dem, som jeg vil fremhæve.

De er dét sted, som jeg (igen) har besøgt mest henover sommeren. De er heldigvis placeret flere steder i København, hvorfor man nærmest kan droppe ind i alle bydele. Et klart besøg værd, og jeg lover du ikke vil fortryde! Der er desuden sidepladser, inde og ude.

Hasselnød. Jeg vælger den hver gang – den  du prøve! Psst. Dyrehaven er de også rimelig kendt for, som blandt andet indeholder avokado.

Adresse: Gammel Kongevej 115, 1850 Frederiksberg C. Østerbrogade 128, 2100 København Ø.


Gelati Melati, Østerbro

Is guide København: På jagt efter Københavns' is

✮ ✮ ✮ ud af 5 stjerner

Hjemmelavet is, på italienske manér – nemlig gelato lavet på italienske råvarer samt dansk økologisk sødmælk og fløde. Gelati Martelli ligger dejligt centralt på Østerbro, nær søerne. Et perfekt sted at nuppe en is med på vejen, når man alligevel skal spadsere rundt. Smagsvarianterne var overvejende anderledes, og derfor et svært valg. Alligevel blev det til to varianter, én kugle med sorbet og én kugle med creme is. Af creme is, stod valget mellem lakrids, hasselnød, tokrone (trøffel-chokolade) og karamel. Valget faldt denne dag på hasselnød og passionsfrugtsorbet, men det er helt sikkert ikke sidste besøg! Desværre ingen siddepladser.

Hasselnød. Dejlig cremet, med en gennemførlig smag af hasselnød. Isen indeholder desuden små stykker af hasselnødder – det fungerede ret godt. Men jeg kunne savne nogle flere, specielt da min veninde Anna fik en hel nød i hendes lille portion, blev jeg lidt misundelig.

Passionsfrugtsorbet. De skal have kæmpe high-five for, at den ikke smeltede hurtigt selvom det var lunt vejr.

     Adresse: Dag Hammarskjølds Allé 42, 2100 Kbh Ø.

Alice, Amager

Is guide København: På jagt efter Københavns' is

✮ ✮ ✮ ✮ ✮  ud af 5 stjerner

Is-guidens bedste is, til dato. Jeg var solgt, og jeg cykler gerne tværs gennem byen til Amager for denne smagsoplevelse af en kombination! Den hjemmebagte vaffel vil jeg heller ikke snyde mig selv for.

Minimalistisk indretning, få pladser og hyggelig atmosfære. Dejlig duft af nybagte vafler og frisbrygget kaffe. Der er ingen tvivl om, at stedet tyr til det simple – også når det gælder deres udvalg af is. Udvalget er lille, men tilpas. Jeg kan lide den tankegang – kvalitet, frem for kvantitet. Og så til isen, holy moly – konsistens og smag går altså hånd i hånd her! Fuld af smag med en så god og fast konsistens, at selv solens stråler ikke kunne slå igennem. Man er ikke i tvivl om, at der står en kompetent ejer bag dette issted, med respekt for gode råvarer- og valg. Den udvalgte smag, er noget nær det tætteste jeg har oplevet på den originale fødevare, og prisen er helt godkendt. Et besøg værd. Bum.

Hasselnød: En dejlig smag af hasselnød, hvor det var tydeligt der var smagt til med salt.. (måske lidt for meget), men det gav virkelig noget til sødmen.

Solbær: Jeg følte jeg spiste solbær, i ren form. Wow. Bare wow. Anderledes variant, i sæson og med en konsistens der siger spar 2.

www.alicecph.dk
Adresse: Markmandsgade 1, st. tv., 2300 Købenavn S

Hansens is, Kbh K

Is guide København: På jagt efter Københavns' is

✮ ✮ ✮  ud af 5 stjerner

En gammel kending, med klassiske smagsvarianter lavet på fløde. Det er hvad Hansen is, er kendt for – deres flødeis. Jeg er helt sikker på, at du allerede kender dem – om ikke andet, fra frysemontereren i supermarkedet hvor de har et stort udvalg.

Personligt er jeg ikke til ren flødeis, når jeg vælger is. Alligevel synes jeg der er noget specielt over at spise is hos Hansens. De formår at skabe en hyggelig atmosfære i deres isboder rundt omkring, og konsistensen på deres is er god og den samme, hver gang. Jeg ved hvad jeg kan forvente, når jeg besøger dem. Et besøg værd, fordi det er gennemført dansk. Få siddepladser.  

Rabarber flødeis. Da det er sæson for rabarber, måtte jeg afprøve denne smagsvariant. Den skuffede mig dog, ret meget. Konsistensen var dejlig, men smagen tam.

Nougat med karameliserede nougat. Her kan vi til gengæld snakke smag! Hold nu op – dén var god. De karamelliserede nougatstykker der var i, ville jeg ikke have undværet.

     Adresse: Store Kongensgade 93, 1264 København K.

Isoteket, Østerbro

Is guide København: På jagt efter Københavns' is

✮ ✮ ✮ ✮ ✮  ud af 5 stjerner

Økologisk og med italiensk gelato som base. Uimodståeligt godt. Jeg har næsten ikke ord. Og det er jeg altså ikke blevet betalt for at skrive – og det har heller ikke noget at gøre med, at jeg selv er bosat på Østerbro. Niks, dén her is, den kan noget!

Smagsammensætningerne er eksperimenterende og de er bestemt ikke bange for at sætte forskellige råvarer op mod hinanden. Tværtimod, kanel og karamel er blandt andet på menuen. Spøjst, men innovativt og anderledes! Vild med det. Konsistensen er tilmed supreme! Deres sorbet er nok den bedste jeg nogensiden har fået. Psst. jordbæren i sær! Pas på med at tage et smut her forbi, du bliver svært afhængig. Et klart besøg værd, uanset hvor du kører fra! Få siddepladser, inde og ude.

JordbærsorbetTilpas sød, og med en fantastisk smag af jordbær. Ord mangler.

Citronis med birkes: Jeg var i himlen, da jeg tog den første bid. Alene var den god, men sammen med vaflen = lykke. God konsistens – det hele gik op i en højere enhed for mig.

Adresse: Randersgade 43 kl tv, 2100 København Ø.

Istid, Nørrebro og Nordhavn

Is guide København: På jagt efter Københavns' is

✮ ✮  ud af 5 stjerner

Istid, skandinaviens første nitrogenis. Hatten af for det! Beliggende på henholdsvis Nørrebro og i Waterfront shoppingcenter – to forskellige atmosfærer, der absolut ikke kan sammenlignes. Du køber dig ikke kun på isen, men også den omgivelse du kan nyde isen i. Jeg er klart mest til den på Nørrebro, selvom jeg bor tættest på Waterfront.

Deres is er fuld af god smag, men jeg er ked af den smelter så hurtigt til prisen. Men det er måske blot forudsætningen for nitrogenis? I så fald falder jeg lidt af på den, når jeg skal nå at spise min is inden der er gået 3 minutter. Samlet set, er jeg ikke just begejstret, men fan af det innovative bag. Få siddepladser.

Saltet karamel: Yes. Selvfølgelig valgte jeg denne smag – jeg elsker karamel… Portionen er meget lille, og smelter som sagt for hurtigt. Toppet med karamelliserede nødder, herligt!

Adresse: Jægersborggade 13, 2200 København N. 

Coffee Collective, Nørrebro og Kbh K

Is guide København: På jagt efter Københavns' is

✮ ✮ ✮ ✮ ✮  ud af 5 stjerner

Coffee Collective, der egentlig er en kaffebar har udviklet den lækreste softice på en base af espresso. Ikke et svært valg – der var kun én smag, men som en kaffe-elsker jeg er, havde jeg valgt den anyway. Altså, hvilken fantastisk god idé med softice med smag af kaffe.

På en varm sommerdag, hvor det er + 25 grader, og klokken er slået 15 er denne kombination i taknemmlighedens tegn. Du får også et ekstra drys, på toppen – yes, det tæller altsammen. Prisen er til at betale (kr. 30) for en forholdsvis fin portion. Selvom jeg synes at softicen godt kunne trække en mere intens kaffesmag, så ville jeg klart købe igen. Meget anbefalelsesværdigt. Massere af siddepladser rundt omkring.

Adresse: Strandgade 95, Jægersborggade 57, 2200 København N. Vendersgade 6D, 1363 København K (Torvehallerne).

Siciliansk is, Vesterbro

Is guide København: På jagt efter Københavns' is

✮ ✮ ✮ ✮ ✮  ud af 5 stjerner

En is-perle beliggende på Vesterbro, med hjemmelavet gelato på sicilianske manér. Jeg smagte det for første gang i forbindelse med et studieprojekt, hvorfor jeg med 100 % garanti kan sige, at isen er lavet på sicilianske manér. Den ene ejer er selv halv sicilianer og opskriften tager udgangspunkt i Siciliens svar på gelato. Ligeledes er der tænkt på smagsvarianterne, hvor mange af ingredienserne er importeret fra Sicilien.

Fuld af smag og gode råvarer – yes, den kan jeg skrive under på. De har virkelig formået at få smagene frem i isen. Konsistens og smag går hånd-i-hånd og vigtigst af alt, jeg føler mig taget et smut tilbage til en sommerferie i Italien. Klart en is, jeg ville køre for. Få siddepladser, inde og ude.

TIP: Det gode ved Siciliansk Is er, at du vælger selv kopstørrelsen. Dermed kan du få flere forskellige smage! 

Mandel: Lavet på Sicilianske økologiske mandler. En lækker variant, hvor der stadig er lidt bid i.

Lemonsorbet: Min yndlingssorbet. Dejlig syrlig og med citronsaft fra Messina.

Pistacie: Den, som de altid selv anbefaler og den is som jeg tror de fleste har smagt hos Siciliansk Is. Jeg er desværre ikke selv stor fan, men det skal ikke køres over på kvaliteten af isen. Tværtimod.

Adresse: Skydebanegade 3, 1709 København V. Rantzausgade 56, 2200 København N.

Is a Bella, Nørrebro og Kbh K

Is guide København: På jagt efter Københavns' is

✮ ✮  ud af 5 stjerner

Beliggende flere steder i København; Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg og torvehallerne. Alle is bliver lavet af italienske råvarer og på en italiensk ismaskine. De tilbyder desuden is, så selv diabetikere, mælkeallergikere og veganere kan være med. De er forholdsvis eksperimenterende i deres udvalg, med et stort udvalg.

Jeg har kun spist is hos dem i torvehallerne, men gået forbi deres biks flere gange på Østerbro hvor jeg bor. Desværre var jeg ikke just begejstret for de smagsvarianter jeg fik. Jeg synes de var lidt for “kunstige i smagen”, men konsistens var god!

Dulce de leche: Jeg vælger jo næsten altid karamel, hvis der ikke tilbydes hasselnød. Denne er nok den ringeste jeg har smagt i guiden – for syntetisk. Smagen minder om pindisen zapp, hvis du kender den. Smeltede hurtigt.

Blodappelsinsorbet: Dejlig frisk, men igen: en lidt syntestisk smag. Jeg var ikke vildt begejstret, men imponeret over at den ikke smeltede så hurtigt!

Adresse: Smallegade 40, 2000 Frederiksberg. Østerbrogade 160, 2100 København Ø. Nørrebrogade 118, 2200 København N. Torvehallerne, Israels Plads, 1360 København K. 

Rajissimo, Kbh K

Is guide København: På jagt efter Københavns' is

✮   ud af 5 stjerner

Et sted, hvor det virker til at de går mere i det visuelle. Det var også dét, der tiltrak mig på sociale medier, bingo. Jeg er typen, der også køber på oplevelser og denne var desværre ikke den bedste i guiden. Billede taler vist for sig selv – jeg følte ikke min forventning om det visuelle, blev opfyldt. I stedet fik jeg en is, hvor kuglerne (læs: klatterne) blot er blevet kastet i og hurtigt toppet af, med lidt guf. Visuelt lækkert? Ikke rigtigt. Hvis du alligevel er i nærheden kan du tage forbi, men ikke et is-sted jeg ville køre for. En del siddepladser.

Valget stod mellem to varianter, hvor hasselnød og karamel altid er i mente. De fleste is så indbydende ud, og deres udvalg af sorbet var (dejlig) stort.

Jordbærsorbet: Dejlig smag og konsistens – en perfekt kombination, hvor sødmen for jordbærerne selv ikke tromles af sukker. Jeg kan ret godt lide den!

Karamel: Alt for sød og intens. Jeg blev ikke helt blown away og droppede faktisk at spise den op – det ligner ellers ikke mig, når det kommer til karamel…

Adresse: Kongelundsvej 122, 2300 København. Nyhavn 19, 1051 København K.

Ismageriet, Amager

Is guide København: På jagt efter Københavns' is

✮ ✮ ✮   ud af 5 stjerner

Hypen, som jeg egentlig ikke helt har fanget. Jovist, udvalget er enormt og du får noget for pengene, men… personligt, er jeg ikke helt oppe og køre, og det bestemt ikke én af de bedste is, jeg har smagt. Desværre smeltede de varianter jeg valgte, alt for hurtigt (som billedet heller ikke skjuler). Dog tror jeg stedet, varianter og smage falder i god jord hos de fleste da isene er meget “almindelige” og nogle man genkender. Desuden er priserne (til jyderne: meget) gode for mængden af is! Du skal næsten opleve hypen, den lange kø og deres enorme udvalg. Der er mange siddepladser – både inde og ude.

De mange varianter bliver tit lidt for vildt, og voldsomt til min smag – måske en anelse for “masse-produceret”. Forstået på den måde, at det skal se overdådigt ud. Det gør det også, men ikke dét alene kan tage hele æren. Isen skal kunne noget, og som næsten altid valgte jeg sorbet og en flødeis. Deres sorbet synes jeg er gode, men flødeisen bliver for sød til min tand.

Rabarbersorbet: Selvfølgelig fordi rabarber er i sæson. DEJLIG syrlighed. Den smagte helt fantastisk(!), men smeltede dog lidt for hurtigt.

Peanut-karamel-chokolade: Sød. Sød. Alt for sød. Det var karamellen der lokkede – havde den så bare været lidt saltet. Også har jeg en idé om, at der var swirlet nutella i, øv.

Adresse: Rued Langgaards Vej nr. 6E, 2300 København S

Olivers Oase, Frederiksberg

Is guide København: På jagt efter Københavns' is

✮ ✮ ✮   ud af 5 stjerner

En lille oase, som navnet lyder. Et gammelt tissehus, beliggende på Frederiksberg Allé på det brede fortorv. Deres is er udviklet i samarbejde med Vebbestrup Flødeis i Hobro, uden vegetabilske fedtstoffer. De har et lille, men godt udvalg – kvalitet, frem for kvantiet. Det kan jeg godt lide, og det gør det blot lidt nemmere at vælge. Lidt kedeligt udvalg, og knap så udfordrene. Desværre kan jeg ikke stå og savle på glasdisken over varianterne. Det kan jeg bedst lide, altså når jeg kan se isen. Hvis du alligevel er i nærheden kan du tage forbi, men stedet er ikke et jeg ville køre for. Der er sidepladser, inde og ude.

Nougat: Lavet på fløde. Dejlig smag og konsistens. Ligesom hasselnød, sjovt nok. Isen smelter ikke hurtigt, herligt!

Hindbærsorbet: Altid hindbærsorbet, hvis der ikke er jordbær. Ikke for sød, ikke for syrligt. Helt tilpas.

Adresse: Frederiksberg Allé 69, 1820 Frederiksberg

Nicecream, Østerbro, Vesterbro, Frederiksberg og Nørrebro

Nicecream

✮ ✮ ✮ ✮ ✮  ud af 5 stjerner

Beliggende hele 3 steder i København nu: Nørrebro, Enghave Plads og Østerbro. Deres koncept byder på veganske is – altså is, hvor der ikke er anvendt animalske produkter. Deres base består af kokosmælk, og det er virkelig noget særligt. På den gode måde(!), fordi det kan smages. Så er man kokosfan, er det altså stedet at spise is. Og selvfølgelig hvis du ikke spiser mælkeprodukter af en årsag. Det skal lige siges, at selvom jeg spiser mælkeprodukter, så er dette sted efterhånden blevet et nyt stamsted, når det gælder is. Både fordi de for nylig er kommet til Østerbro, men også fordi det er super god is! Her får jeg en sundea-is med 3 x toppings (cookie, peanuts og caramelsauce). En virkelig god kombination, hvis du vælger kaffe is.

Sneaky bizz, oh sweet lemon og bounty hunter er blevet mine yndlings. Jeg går som minimum altid med én af førnævnte varianter.

Adresse: Nordre Frihavnsgade 7, 2100 Kbh Ø, ENGHAVE PLADS 10, 1670 Kbh V, Elmegade 30, 2200 Kbh N.


Hvor skal mine smagsløg mon sættes på prøve, næste gang? Bring it!

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

10 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments