Skip to content
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Menu
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Marialottes
  • Søg opskrift
    • MorgenmadMorgenmad er noget vi alle sammen spiser, eller ihverfald de fleste af os tænker jeg. Morgenmaden er for mig vigtig, og jeg synes dette måltid er ét af de bedste på dagen. Det kan varieres i uendeligheder – både inde for det kolde og varme køkken, men også det søde og salte. Jeg ser frem til at spise min morgenmad hver dag, men jeg må indrømme – jeg er nok mest til det søde køkken. Det varierer meget hvad jeg spiser, men oftes består den af havregrød med alverdens topping, smoothies eller en lun surdejsbolle med ost af smør. Vigtigst af alt, i selskab med en dejlig varm kop kaffe. Har jeg bedre tid om morgenen, som i fx weekenden kan jeg godt lide at kredse lidt mere om det. Derfor kan jeg godt finde på at lave en stak pandekager eller vafler. Gerne med med en frugtkompot, karamelsauce eller lignende til.
      • BollerTilbage til alle opskrifter på boller
      • GrødGrød er ikke bare grød mere, men et fænomen der kan varieres til det uendelige. Vi spiser det ikke længere kun som den velkendte havregrød i gryden, men nu også som bagt grød eller køleskabsgrød. Jeg er vild med grød i alle afskygninger; øllebrød, risengrød og den klassiske havregrød. Sidstnævnte må gerne med være med alverdens toppings, nødder og frugt ovenpå. På siden kan du blive inspireret til grødopskrifter, hvad end det er de kogte, kolde eller bagte.
      • Smoothie bowlEn hjemmelavet sund smoothie er altså en god måde, at starte dagen på. Smoothies fungere også herligt som et lækkert mellemmåltid og de kan varieres i det uendelige. Både i smag, farve og konsistens. Jeg er selv glad for at starte min dag med en grøn smoothies eller en blåbærsmoothie, gerne toppet med sprød hjemmelavet granola. Det spiser jeg tit, hvis ikke jeg får grød eller boller. Smoothies indtager jeg både med ske, i en skål eller drikker det i et glas. Opskrifterne er ofte lavet med frosne bananer, frugt, grøntsager, bær og lidt væske. Enten plantedrik eller komælk, begge dele fungerer godt. Jeg håber du kan finde inspiration i de mange varianter og ikke bliver skræmt af blendet grøntsager.
      • Pandekager
      • Vafler
      • ToppingTopping er morgenmadens fest, og jeg kan slet ikke undvære dem. Ikke siden jeg begyndte at stifte bekendtskab med dem, første gang. Jeg variere mine toppings på min morgenmad. Det kan være alt fra fx en frugtkompot på blommer, karamelsauce til nøddesmør, müsli og granola. Det kan varieres i det uendelige, og kan pifte enhver grød eller vafler og pandkager op. Det gode ved toppings er, at de er meget nemme at gå i krig med og kan holde sig forholdsvis mange dage, på køl.
    • FrokostFrokost bliver ofte det lidt “nedprioriteret” måltid for mig. Ikke at jeg undlader at spise det, men ofte bliver det bare ikke det mest gastronomiske. Det er sjælendt, at jeg bikser en frokost sammen fra bunden, på dagen. I stedet består den ofte af en rest fra aftenen før, hvis jeg er heldig ;-) Har jeg ingen rester, lader jeg mig inspirere af grøntsagsskuffen i køleskabet – gerne med æg eller brød til. Jeg kan godt finde på at spise frokost ude eller bestille noget hjem. Uanset hvad jeg vælger er det vigtigt for mig at måltidet er varieret, sundt, velsmagende og kan holde mig mæt i minimum 3 timer. Hvis du mangler inspiration til madpakken, en god salat eller en sandwich til frokosten kan du måske finde noget lækkert nedenfor.
      • PålægHvad enten du er på farten til frokost, eller gerne vil diske op med et lækkert frokostbord for familie eller venner, så er der én ting, du ikke kan undvære: Og det er selvfølgelig pålæg. Jeg bliver hurtigt træt af at spise det samme pålæg, og har derfor også et væld af opskrifter på bloggen, hvor jeg prøver nye ting. Se også mit indeks over ideer til madpakken og få endnu mere inspiration. Sortér: Vegetarisk pålæg
      • MadpakkeEr du træt af at spise det samme kedelige stykke pålæg på rugbrød til madpakke hver dag? Så skal du være mere end velkommen til denne opskriftsoversigt, hvor jeg deler nogle af mine foretrukne opskrifter, der kan tage din madpakke til et nyt niveau. Gå tilbage til alle frokostopskrifter
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • MadvaflerHer får du nemme opskrifter på madvafler, som er perfekte på de dage hvor det bare skal være nemt og bekvemt. De hjemmebagte pandekager og vafler kan spises til både aftensmad samt frokost og kan fyldes eller toppes med alverdens lækkerier.
    • ForretterHer har jeg samlet alle mine opskrifter på skønne, simple og velsmagende foretter. Jeg elsker selv at spise forret og vælger det gerne til når jeg fx er ude at spise. Når jeg inviterer til gæster på hjemmematriklen, er det også gerne med en let servering til forret. En lille forret eller appetizer er en perfekt måde at starte en på. Det kan være alt fra forretter med fisk til tapaslignende anretninger. Til nytår og andre festlige sammenkomster er lynstegt tun eller forretter med laks fx lækkert. Og til sommerens grillaftener er forretter som fx bruschetta eller burratta med tomatsalsa helt perfekt.
      • Forretter med fiskNår det skal være fint, og man gerne vil lave en 3-retters menu, så synes jeg det er et oplagt valg at starte med fisk. Fisk og skaldyr er noget man ikke bliver træt af og heller ikke får alt for tit – og derfor er det med til at markere, at dagen er en særlig lejlighed, når forretten står på fisk. Det smager fantastisk og så passer det godt til festlige begivenheder, som fx nytår eller andre festligheder. Jeg har samlet en masse gode opskrifter her nedenfor på forretter med fisk. Der er alt fra rå fisk, som torskeceviche og tunsteaks der lynsteges på panden til skønne anretninger med varmrøget laks. Jeg håber du finder hvad du søger.
      • Vegetariske forretterGå tilbage til forretter
    • AftensmadAftensmad må vi ikke snyde os selv for! Det er vist ingen hemmelighed, at jeg elsker at spise god mad. Både hjemmelavet, men også på restauranter. Sidstnævnt, er faktisk hvor jeg finder mest inspiration til at udvikle nye opskrifter. Jeg holder af simpel mad, der er velsmagende og hvor alle fem grundsmage er inkorporeret. Mine opskrifter afspejler det kærlighedsforhold jeg har til gode råvarer. Og helst råvarer, som du simpelt kan få fat i – også i dit nærmeste supermarked. Det er nemlig en vigtig parameter for mig, når jeg skal kokkerer et måltid. Jeg nyder desuden at lave mad med venner, familie og min kæreste. Selvom det ofte er ham, der laver mad til mig når jeg ikke laver opskrifter til domænet her. Opskrifter på aftensmad tager ofte udgangspunkt i hverdagsretter der er lette at gå til, og som tager minimum tid. Der bliver løbende opdateret, så du ikke skal gå sulten i seng.
      • HverdagsmadPå de dage hvor du ikke lige har fået planlagt aftensmaden i god tid, kan det være rart med en nem opskrift på god hverdagsmad. Et godt måltid mad, som smager skønt og er forholdsvis simpelt at lave – sådan et måltid tænker jeg de fleste er interesseret i. Det er jeg ihvertfald. Jeg har samlet en masse opskrifter nedenfor på mine favorit hverdagsretter, som jeg selv laver igen og igen. Du finder en god håndfuld af retter der kun tager 20 minutter, men også nogle der tager lidt over 35-40 minutter.
      • Mad på 30 minMad på 30 minutter eller derunder, er hvad du finder her. Hvis du har en travl hverdag, så kan det godt være en uoverskuelig post at skulle lave aftensmad. Derfor har jeg lavet denne oversigt over retter, som tager under 30 minutter at lave, så du hurtigt kan få lækkert mad på bordet. Jeg håber du bliver fristet til at lave noget nem og lynhurtig mad, som stadig er lækkert og velsmagende.
      • VegetariskVegetarisk mad, skal man ikke kimse af. Det er nemlig både velsmagende, nemt at arbejde med, sundt og ofte budgetvenligt, da økologisk kød er i en lidt højere kurs. Jeg spiser gerne selv både kød og kylling, men måske 5 ud af 7 dage undlader jeg. Jeg er vild med det vegetariske køkken, og jeg synes ofte jeg er mere kreativ her. Ikke fordi kød er kedeligt, men det kan ofte være dominerende for resten af måltidet. Det er ikke noget jeg bevidst planlægger, men jeg er vild med at spise grøntsager. Jeg finder størst glæde i at arbejde med dem. Men samtidig tror jeg på, at en balance mellem førnævnt, er sundt. Og det føles rigtigt for mig og jeg nyder en blanding mellem det vegetariske og ikke vegetariske køkken. Her på siden finder du derfor mange opskrifter, og siden bliver løbende opdateret.
      • PastaretterMel og vand eller æg – SÅ simpel er ingredienslisten på en af vores absolut foretrukne aftensmåltider her i Danmark. Selvom pasta jo er en italiensk spise, så er det nemlig godt nok noget vi har taget til os her i Norden, og jeg elsker selv at spise pasta. Det er nemt, hurtigt og kan varieres, alt efter hvad man lige har liggende i køleskabet. Det seneste år, har jeg fået en kærlighed til pasta. Særligt efter jeg har fået min egen pastamaskine, er jeg begyndt at spise det endnu mere. Der er jo så mange variationer at lave med pasta. Fx pastaslasagneplader, spaghetti, fettuccine, pappardelle, tortellini og ravioli. Ikke nok med variationer – der er mindst ligeså mange tilberedningsmuligheder med pasta. Pasta er nemt at gøre lækkert og velsmagende, og så er det budgetvenligt. Det er tilmed meget hurtigt at bikse sammen i hverdagen – perfekt til travle dage.
      • OvnretterDet er så nemt med ovnmad – de der lækre ovnretter, som bare passer sig selv. Jeg elsker det. Det giver nemlig anledning til at man kan tage sig andre ting til, mens aftensmaden passer sig selv i ovnen. I mellemtiden kunne man lige bikse en salat sammen, men det er jo også i kategori nemt. Find her nedenfor en masse opskrifter på alt fra lasagne til grøntsager og lækre kødudskæringer, som skal tilberedes i ovnen.
      • GryderetterSimremad rimer på suppe og gryderetter, der (oftes) rimer på kolde efterår- og vinterdage. Der er intet bedre end, at komme hjem til en varm gryderet eller suppe på disse dage. I min familie, har vi om vinteren altid spist suppe med et lækkert brød ved siden af. Det elskede jeg. Særligt tomatsuppe, blomkålssuppe, græskarsuppe og muslingesuppe var mine favoritter.
      • PizzaPizza kan man hurtigt placere i kategori “fast-food”. Men sådan behøver det ikke at være. Du kan nemlig, med få og lækre ingredienser, lave det hele selv fra bunden. Med fx hjemmelavede pizzabunde. Det vigtigste “ingrediens” her, er tid og fyldet selvfølgelig. Det tager nemlig tid at lave en god hjemmelavet pizza. Og så kan vi vist ikke kategorisere det som fast-food længere. Her finder du opskrifter på snaskede sprøde pizzaer. Både i vegetariske udgaver, men også de klassiske med enten kød eller fjerkræ. Efter min mening er begge ting lækre, og du kan altid variere fyldet som du vil.
      • RisottoJeg elsker risotto og derfor har jeg også efterhånden en del opskrifter her på bloggen. Nedenfor har jeg samlet mine bedste risotto opskrifter, som jeg håber du kan bruge – om ikke andet, lade dig inspirere af. Risotto kan tilpasses sæsonerne, hvorfor du fx kan finde opskrifter på alt fra svamperisotto til risotto med spinat.
      • MadtærteTærte er noget af det lækreste jeg ved. Det er så nemt at lave sin egen tærtedej fra bunden, og så er det faktisk kun fyldet du mangler. Det gode ved hjemmelavet tærte er, at fyldet kan varieres i det uendelige. Tærte er en perfekt løsning, hvis du ønsker at tømme køleskabet for grøntsager. Og udover grøntsager, skal der spædes op med æg og en form for væde – fx mælk, yoghurt, cremefraiche eller fløde. Igen, du kan bruge hvad du har i køleskabet. Her på siden får du alle mine bedste opskrifter på tærte.
      • SuppeDet der med at suppe er noget man kun spiser om vinteren eller i de kolde måneder, er jeg ikke helt enig i. Jeg kan godt lide at spise suppe året rundt, fordi jeg synes virkelig suppe kan være lækkert. De kan være cremede og fulde af smag, og hvis du bruger sæsonen råvare er der rig mulighed for at lave de lækreste varme eller kolde supper. Drys og knas er en vigtig faktorer for mig når jeg spiser suppe. Jeg kan godt lide at tilføje et sprødt og knasende element til min suppe, så det ikke bliver en fad fornemmelse at spise. Det kan være alt fra saltmandler til sprødstegt bacon eller nogle ristede kerner. Et hjemmebagt brød spiser jeg også gerne som tilbehør, særligt min opskrift på tomatsuppe. Lad dig inspirere af mine mange suppeopskrifter eller prøv en af dem. Jeg kan særlig anbefale min ramen suppe med kylling, den smager helt fantastisk!
      • BurgerHvem elsker ikke en snasket burger med en god bøf, dressinger og en håndfuld salat? Herhjemme elsker vi at spise burger, når måltidet gerne må være lidt ekstra godt. Fx på en søndag, hvor det gerne må være lidt mere snasket eller når man har tømmermænd. Mine bedste opskrifter på de lækreste burgere Man kan få gode burgere på nogle restauranterne rundt omkring i byen, men jeg er endnu mere vild med at lave burger selv, da man så kan bestemme præcis, hvad der kommer i. Her på siden finder du derfor mange af mine foretrukne kombinationer, når det kommer til burger. Alt lige fra sliders til mexiburgere og en burger med gedeost og syltede rødløg.
      • CurryDuften af østens krydderier der spreder sig i hele lejligheden – så ved man, at aftensmåltidet bliver lækkert. Jeg er virkelig glad for at lave mad fra alle verdenshjørner, og derfor har jeg efterhånden også en god mængde opskrifter på diverse curry. Indisk, thai og japansk – mine bedste curry opskrifter I Thailand har de en fantastisk curry ved navn panang med kylling, som jeg både har lavet tusindevis af gange  – den kan kun anbefales, da den er fuld af smag og desuden ingen tid tager at lave.  Jeg elsker også en dejlig omgang butter chicken fra det indiske køkken, som er en af mine foretrukne retter, når det kommer til comfort food. Jeg håber du vil finde inspiration i nogle af mine curries.
      • WokretterWokmad og retter med nudler er let og hurtigt at tilberede og ofte indebære det en god mængde grøntsager. Det giver mulighed for en varieret kost i hverdagen, der ofte kan være travl. Derudover er det nemt at bikse både wokmad sammen og derfor har du en hurtigt aftensmad på bordet.
    • Tilbehør til aftensmadenHer kan du finde inspiration til alverdens tilbehør, som du kan servere til aftensmaden. Her finder du opskrifter på fx pesto, dressinger, spread, hummus mm. som er særligt lækkert i selskab med brød eller salater. Lækkert tilbehør, kan efter min mening redde det ellers simple og til tider kedelige måltider. Syltede rødløg, saltmandler eller brødcroutoner kan næsten altid gøre noget godt. Har du det på samme måde, så tag et kig nedenfor. Sortér efter: • Salater • Madbrød • Knas • Grøntsager • Dyppelse •
      • Drys og knasDrys og knas har selvfølgelig den egenskab, at det skal tilføje lidt crunch til retten. Men i høj grad tilføjer drys og knas også et ekstra farverigt udtryk og får retten til at se endnu mere indbydende ud. Så gå endelig ikke ned på drys, hverken det søde eller salte af slagsen. Tjek arkivet ud herunder og få inspiration og opskrifter på de lækreste drys og/eller knas til din morgenmad, salat eller frokost/aftensmad.
      • Grøntsager
      • Dip, dressing og saucerSortér efter: • Sauce • Dip • Dressinger • Pesto • Marinade • Mayo •
    • SalatSalater kan varieres i det uendelige, og det er næsten kun fantasien der sætter grænser for kombinationerne. Selvfølgelig skal sammensætninger være nogenlunde, men ofte kan en salat bikses sammen af få ingredienser, og stadig blive virkelig lækker. Salater kan spises til det meste, i selskab med andet tilbehør og en lækker hovedret. Oftes spiser jeg også en salat til frokost, blot med et stykke brød og fx hummus eller anden spread til. Mine salater afspejler gerne forskellige teksturer, og det er vigtigt for mig at de indeholder noget sprødt. Enten i form af frø, kerner eller nødder. Jeg kan desuden godt lide at der forekommer lidt fra det syrlige, søde og salte element i én og samme opskrift. Her på siden finder du opskrifter på salater i mange afskygninger, både inden for de varme og kolde salater. Find inspiration i indekset og spæd hellere end gerne op, med dine yndlingsråvarer.
      • Grønne salaterGrønne salater fungerer altid godt til aftensmaden – så er det næsten ligegyldigt hvad der bliver serveret. En grøn salat, synes jeg altid der er plads til. Det gør sig fx rigtigt godt til en steg i ovnen, lasagne eller fisk. Salaten er ofte simpel, og er ikke en der mætter alene, uden andet ved siden af. Grønne salater omfatter, som overskriften antyder – salater der er grønne. Udover de er spækket med gode vitaminer, så er de smukke at kigge på. Jeg spiser selv en del med øjnene, så når der kommer en grøn salat på bordet, synes jeg det ser så fint ud. Disse salater kan indebære bladgrøn som fx rucola, ærtespirer, krydderurter, bønner, feldsalat mm.
      • Fyldige salaterFyldige salater, er salater hvor der er tilsat lidt ekstra der mætter, som fx bønner, ris, korn, kød eller ost. Salater, som du kan spise alene til fx frokost eller aftensmad, gerne med et lækkert nybagt brød til. Jeg nyder selv at spise en salat til frokost. Men er den ikke tilført noget ekstra, bliver jeg ikke ordentlig mæt, alene af salaten. Du finder derfor en lang række opskrifter her, på fyldige salater. Fx bønnesalat, perlebygsalater, kikærtesalater mm.
      • Lune salaterLune salater elsker jeg. Så længe der ikke er for meget bladgrønt involveret, der kan falde sammen når varmen kommer ind i billedet. Jeg synes en lun salat kan fungere godt til aftensmaden eller til frokosten. Selvom du måske forbinder en salat, med en kold servering så tøv ikke med at afprøve den lune variant. Find inspiration på lækre og velsmagende lune salater nedenfor. De fleste er indeholder enten kartoffel, græskar eller rodfrugter.
      • Forårssalater
      • Sommersalat
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • BagværkJeg er glad for at bage, og jeg elsker at eksperimentere. Særligt surdej, er jeg glad for at bage med, hvorfor dette også afspejler mange af mine opskrifter. I hverdagen er mine bagværk ikke de største, men en gang imellem sætter jeg gerne tid af, til at fylde fryseren op med surdejsboller eller koldhævede boller. Og selvfølgelig også, til at kunne dele nogle nye opskrifter med Jer! På hverdage, elsker jeg at starte min morgen med en bolle. Jeg er vild med hjemmebag, særligt i selskab med et godt lag tandsmør og kaffe. Jeg deler de opskrifter på boller, brød, kager og andet bagværk som bliver godt, og jeg finder delbart. Alle mine bagekundskaber lykkedes ikke, og opskriften på de bagværk skal I selvfølgeligt ikke udsættes for.
      • BollerNybagte boller, og duften der følger med…Uhm, der er ikke noget bedre. Ikke nok med, at duften spredes i hele køkkenet, så spreder det også en glæde. Hjemmebagte boller er altså bedst. Sådan en lun nybagte bolle, der lige kommer ud af ovnen. Toppet med et dejligt lag tandsmør eller ost og marmelade. Nogle boller er mere tidkrævende end andre, og det kommer an på bagværket. Surdejsbagværk er lidt mere omfattende, end fx gærboller der kan hæve på få timer eller natten over. Her på siden finder du opskrifter på mange forskellige. Fx surdejsboller, morgenboller, bamseboller, sandwichboller, rugbrødsboller, fødselsdagsboller mm.
      • SurdejJeg ved, at mange tænker at surdejsbagning kan virke besværligt og uoverskueligt. Sådan havde jeg det også selv i starten, da jeg begav mig i krig med surdej. I virkeligheden er det ikke så vanskeligt, når man først kommer ordentlig igang. Nu kan jeg slet ikke forestille mig, ikke at skulle bruge surdej. Det er nemlig blevet min foretrukne kilde til at opnå boller og brød, der har en lækker krumme, skorpe og smag. Jeg bager jævnligt surdejsboller- og brød, og bager oftere dette, frem for at bage med gær. Det er blevet en rutine for mig med surdejsbagning. Når du først er inde i det er det noget af det simpleste – det lover jeg. Men før du kan komme i gang med surdejsbagning, skal du anskaffe dig en surdej. Jeg deler min guide til surdej her, og tager dig med, step-by-step.
      • MadbrødJeg elsker at lave mad, og jeg elsker at bage – derfor er det her nok også en af mine yndlingskategorier, hvor brød får lov at spille en stor rolle i et måltid. I mit hoved kan alt nemlig spises med brød – supper, salater, grillmad, gryderetter, osv.
      • Brød“Spis brød til” – et gammelt udtryk, som jeg stadig synes gør sig gældende. Et nybagt brød og duften der medfølger, er noget af det bedste. Smurt med smør, ost og en god marmelade – ja, så er jeg godt tilfreds. Men det er mere til morgenmaden, jeg synes det hører sig til. Et hjemmebagt brød nyder jeg også til fx aftensmaden eller som tilbehør til en god salat. Her på siden kan du derfor også finde opskrifter på grydebrød, franskbrød, galettes, sandwichbrød og foccaciabrød. Der vil hele tiden komme nye brødopskrifter til. Også med surdej, og et par søde brødopskrifter som fx bananbrød eller kanelbrød mm.
      • Sødt bagværkSødt bagværk, er som overskriften lyder. Simpelt og lækkert og er opskrifter som fx hjemmelavet müsli eller granola, scones, chokoladeboller, havregrynsmuffins, gammeldags fastelavnsboller mm. Jeg elsker selv at snacke lidt sødt i løbet af dagen. Her kunne det sagtens være en grov chokoladebolle eller et stykke bananbrød. Jeg deler derfor her opskrifter på sødt bagværk, da jeg tror der er andre – ligesom mig – der indimellem kan mærke, at den søde tand melder sin ankomst. De fleste af opskrifterne her, vil desuden være gode til brunchbordet.
    • Søde sagerJeg elsker søde sager. Det kan jeg vist ikke komme udenom. Alle slags. Der skal være plads til det hele. Både de sukkerholdige og de sunder søde sager, med mindre sukker. Sidstnævnte laver jeg nemlig ind imellem. Når det går mig at godt, deler jeg selvfølgelig opskriften med jer her på siden. Jeg bager jævnligt en kage eller andre søde sager i weekenden, og fryser noget ned i ny og næ. Så har jeg lidt lækkert til hverdagen, når den søde tand melder sin ankomst. Hvis jeg ikke er alene om det, kan du tage et kig på mine opskrifter nedenfor. Det samme, hvis du mangler en opskrift på en dessert, fødselsdagskage, slik eller til en festlig begivenhed.
      • KageKage elsker jeg, og nyder at bage en dejlig kage jeg kan nyde med min familie, kæreste og venner. Det kan være i hverdagen eller i weekenden, hvor tiden ikke er så knap. Jeg elsker at spise både sunde kager, og de lidt mere sukkerholdige. I min optik, skal der nemlig være plads til begge dele. Jeg deler opskrifter på de bagværk, der bliver vellykket. Jeg bl.a. opskrifter på cheesecake, krydderkage, frugtkager, tærter, kager med grøntsager, julekager osv. Jeg håber du kan finde lidt inspiration, og måske kaste dig ud i et kageprojekt. Særligt hvis den søde tand skulle melde sin ankomst.
      • DessertDessert er der altid plads til – ihvertfald i min mave. Jeg elsker at afslutte et  dejligt måltid af, med en lille dessert og dertil en kop kaffe. Gerne i selskab med gode venner. For mig er det ligegyldigt om det er en almindelig hverdagsaften eller i weekenden. Fordi i denne kategori med dessert hører også en portion koldskål, jordbær med fløde, chokolademousse, frugttærte eller noget så simpelt som en petit four. Is er også et godt bud. Bare alene, eller med lidt friske bær til. I selskab med en chokoladebrownie, karamel eller chokoladeknapper er det heller ikke værst. Sortér efter: • Desserttærter • Desserter i glas •
      • CookiesEn dejlig cookies eller småkage til kaffen kan man vel altid lige klemme ned. Sådan har jeg det selv. Jeg synes virkelig både småkager, men også cookies går godt sammen med en kop kaffe eller tea. Nedenfor har jeg samlet alle mine bedste opskrifter på nemme cookies og sprøde småkager – nyd dem til din næste Afternoon Tea, fødselsdag eller julehygge.
      • IsHjemmelavet is eller opskrifter, hvor is indgår vil være at finde på denne side. Is kan laves kan laves i mange kombinationer og varianter, fx vaniljeis, sorbet, gelato, flødeis, iskager eller blot alene, i selskab med hakket chokolade og/eller bær. Eller ovenpå vafler & pandekager, uhmm.. Der er altid plads til is i min mave. Eller faktisk, er det en helt anden mave, når det kommer til dessert. Jeg knuselsker hjemmelavet is, særligt når der er eksperimenteret med lidt anderledes smagkombinationer. Isdessert er en af mine yndlings, og jeg kan spise det året rundt. Også selvom det er minus-grader udenfor.
      • MuffinsMuffins & cupcakes er jeg vilde med – ikke alene, fordi jeg synes de er fine og nuttede. En anden grund er også, at de kan portionsserveres. Men altså, man kan jo altid nuppe to alligvel.. Her på siden finde du blandt andet opskrifter på muffins til madpakken, havregrynsmuffins og cupcakes. Muffins og cupcakes passer perfekt til en kop varm kakao, kaffe eller som en snack på farten. Tag børnene med i køkkenet og gå i krig med små muffins & cupcakes – de er desuden perfekte, hvis du skal holde en fødselsdag.
      • Småkager
      • Vafler
      • PandekagerPandekager er altid et hit. Både til morgenmad, eftermiddagssnack med lidt topping på. Eller til dessert, i selskab med en god vaniljeis og friske bær til. Smagsvariationerne på vafler kan varieres i det uendelige. Men en klassisk pandekagedej slår altså aldrig fejl. Bananpandekager er blevet meget populær, men det kan jeg godt forstå. Dem kan du derfor også finde opskrifter på, her på siden. Er du ikke så vild med banansmagen, er jeg sikker på du kan blive fristet til at lave en god stak, af de mange andre smagskombinationer.
      • Sødt tilbehørSødt tilbehør er godt på brød, desserter og kager men også ovenpå grød og boller til morgenmad. Her finder du alle opskrifter på sødt tilbehør til fx ost.
    • SnacksSnacks fra det salte og søde køkken, til når den lille sult melder sig. Hvad enten det er mellemmåltid, formiddagssnack, eftermiddagssnack eller til at hygge med om aftenen. Du kan her finde opskrifter på nemme snacks, du kan spise – også med god samvittighed. Brug opskrifterne på snacks til din eller børnenes madpakken eller som tilbehør til aftensmaden. Mange af disse snacks er også søde, så hvis du har en sød tand er de guld værd. Jeg har selv en sød tand, og spiser gerne sunde søde mellemmåltider, enten om eftermiddagen eller aftenen.
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • DrikkeDer er intet bedre, end at nuppe sig en kold smoothie eller friskpresset juice. Her er der god mulighed for at få en masse frugt- og grøntsager indenbors. Det er jo aldrig en dårlig idé. Vand er det jeg drikker mest af, men hvis jeg skal have noget ekstra lækkert bliver går jeg i gang med at lave min opskrift på kombucha. Det er som “sodavand” for mig – jeg elsker bare smagen! Min anden mest foretrukne drikke, må jeg blankt indrømme er kaffe. Americano med mælk eller cappuccino. Uh, eller iskaffe, men det er nu mest om sommeren. Men for at kaffe ikke bliver det jeg får alt for meget af, erstatter jeg med en juice. Opskrifter på alle drikke – varme, som kolde – kan du finde nedenfor. Jeg vil hele tiden opdatere siden, med nye variationer. Sortér efter: • Smoothie • Juice • Saft og lemonade • Varme drikke • Drinks og cocktails •
      • Varme drikkeEn varm kop kaffe starter jeg altid min morgen med. Om eftermiddagen er det også en fast ting for mig, med en kaffe – det er som en slags lille treat for mig, gerne med lidt chokolade eller kage til. En gang imellem drikker jeg en varm chokolade eller chaithe hvis det er der, men jeg vil altid foretrække kaffen. Men et glas gløgg om julen eller hyldebærdrik om sommeren elsker jeg.
      • Saft
  • Søg råvarer
Marialottes
  • Søg anledning
  • Temaer
  • TIPS
Search for:
Menu Luk

Is guide København: På jagt efter Københavns’ is

  • juli 11, 2018
Is guide København: På jagt efter Københavns' is

En is guide over København, var lige hvad der manglede! Nu hvor vi befinder og i sommermånederne kan den vist kun falde i god jord, tænker jeg. Jeg har længe haft lyst til at lave denne guide, da jeg har en svaghed for is. Udover det, så var det jo en god undskyldning for at spise relativt mange is – på kort tid. Hvis du (også) er glad for is, så er jeg sikker på at du vil kunne finde inspiration til lækre is-steder, hvor end du befinder dig i de Københavnske gader.

IS GUIDE KØBENHAVN

Min tur rundt i København er endnu ikke slut, og den vil løbende blive opdateret. Men for nu, har jeg samlet de is-steder som jeg har besøgt. I indlægget deler jeg min ærlige mening af stederne og de varianter, jeg har smagt – både ris og ros. Jeg er en lille kritiker (også), hvad is angår og jeg beskriver fyldestgørende de smagsvarianter, jeg har afprøvet.

Alle is-steder er bedømt ud fra smag, atmosfære og helhedsoplevelse
 1 ✮ er ringe og 5 ✮  bedst

Skriv endelig en kommentar, hvis du har andre gode anbefalinger til is-steder, som jeg bør prøve. Rigtig god is-jagt!

Social foodies, Østerbro

Is guide København: På jagt efter Københavns' is

✮ ✮ ✮ ✮ ✮  ud af 5 stjerner

Stedet jeg har besøgt allermest. Personligt elsker jeg, når der er tænkt lidt ud af boksen med smag – modsat er nogle klassikere også bare et must. Dét har Social Foodies formået at ramme – de laver (efter min mening) noget af det bedste is i København og jeg har efterhånden smagt hele deres sortiment – yes, jeg elsker deres is! De har faktisk endnu ikke lavet en is, som jeg ikke brød mig om. Ret vildt faktisk. Men jeg har selvfølgelig nogle favoritter hos dem, som jeg vil fremhæve.

De er dét sted, som jeg (igen) har besøgt mest henover sommeren. De er heldigvis placeret flere steder i København, hvorfor man nærmest kan droppe ind i alle bydele. Et klart besøg værd, og jeg lover du ikke vil fortryde! Der er desuden sidepladser, inde og ude.

Hasselnød. Jeg vælger den hver gang – den må du prøve! Psst. Dyrehaven er de også rimelig kendt for, som blandt andet indeholder avokado.

Adresse: Gammel Kongevej 115, 1850 Frederiksberg C. Østerbrogade 128, 2100 København Ø.


Gelati Melati, Østerbro

Is guide København: På jagt efter Københavns' is

✮ ✮ ✮ ud af 5 stjerner

Hjemmelavet is, på italienske manér – nemlig gelato lavet på italienske råvarer samt dansk økologisk sødmælk og fløde. Gelati Martelli ligger dejligt centralt på Østerbro, nær søerne. Et perfekt sted at nuppe en is med på vejen, når man alligevel skal spadsere rundt. Smagsvarianterne var overvejende anderledes, og derfor et svært valg. Alligevel blev det til to varianter, én kugle med sorbet og én kugle med creme is. Af creme is, stod valget mellem lakrids, hasselnød, tokrone (trøffel-chokolade) og karamel. Valget faldt denne dag på hasselnød og passionsfrugtsorbet, men det er helt sikkert ikke sidste besøg! Desværre ingen siddepladser.

Hasselnød. Dejlig cremet, med en gennemførlig smag af hasselnød. Isen indeholder desuden små stykker af hasselnødder – det fungerede ret godt. Men jeg kunne savne nogle flere, specielt da min veninde Anna fik en hel nød i hendes lille portion, blev jeg lidt misundelig.

Passionsfrugtsorbet. De skal have kæmpe high-five for, at den ikke smeltede hurtigt selvom det var lunt vejr.

     Adresse: Dag Hammarskjølds Allé 42, 2100 Kbh Ø.

Alice, Amager

Is guide København: På jagt efter Københavns' is

✮ ✮ ✮ ✮ ✮  ud af 5 stjerner

Is-guidens bedste is, til dato. Jeg var solgt, og jeg cykler gerne tværs gennem byen til Amager for denne smagsoplevelse af en kombination! Den hjemmebagte vaffel vil jeg heller ikke snyde mig selv for.

Minimalistisk indretning, få pladser og hyggelig atmosfære. Dejlig duft af nybagte vafler og frisbrygget kaffe. Der er ingen tvivl om, at stedet tyr til det simple – også når det gælder deres udvalg af is. Udvalget er lille, men tilpas. Jeg kan lide den tankegang – kvalitet, frem for kvantitet. Og så til isen, holy moly – konsistens og smag går altså hånd i hånd her! Fuld af smag med en så god og fast konsistens, at selv solens stråler ikke kunne slå igennem. Man er ikke i tvivl om, at der står en kompetent ejer bag dette issted, med respekt for gode råvarer- og valg. Den udvalgte smag, er noget nær det tætteste jeg har oplevet på den originale fødevare, og prisen er helt godkendt. Et besøg værd. Bum.

Hasselnød: En dejlig smag af hasselnød, hvor det var tydeligt der var smagt til med salt.. (måske lidt for meget), men det gav virkelig noget til sødmen.

Solbær: Jeg følte jeg spiste solbær, i ren form. Wow. Bare wow. Anderledes variant, i sæson og med en konsistens der siger spar 2.

www.alicecph.dk
Adresse: Markmandsgade 1, st. tv., 2300 Købenavn S

Hansens is, Kbh K

Is guide København: På jagt efter Københavns' is

✮ ✮ ✮  ud af 5 stjerner

En gammel kending, med klassiske smagsvarianter lavet på fløde. Det er hvad Hansen is, er kendt for – deres flødeis. Jeg er helt sikker på, at du allerede kender dem – om ikke andet, fra frysemontereren i supermarkedet hvor de har et stort udvalg.

Personligt er jeg ikke til ren flødeis, når jeg vælger is. Alligevel synes jeg der er noget specielt over at spise is hos Hansens. De formår at skabe en hyggelig atmosfære i deres isboder rundt omkring, og konsistensen på deres is er god og den samme, hver gang. Jeg ved hvad jeg kan forvente, når jeg besøger dem. Et besøg værd, fordi det er gennemført dansk. Få siddepladser.  

Rabarber flødeis. Da det er sæson for rabarber, måtte jeg afprøve denne smagsvariant. Den skuffede mig dog, ret meget. Konsistensen var dejlig, men smagen tam.

Nougat med karameliserede nougat. Her kan vi til gengæld snakke smag! Hold nu op – dén var god. De karamelliserede nougatstykker der var i, ville jeg ikke have undværet.

     Adresse: Store Kongensgade 93, 1264 København K.

Isoteket, Østerbro

Is guide København: På jagt efter Københavns' is

✮ ✮ ✮ ✮ ✮  ud af 5 stjerner

Økologisk og med italiensk gelato som base. Uimodståeligt godt. Jeg har næsten ikke ord. Og det er jeg altså ikke blevet betalt for at skrive – og det har heller ikke noget at gøre med, at jeg selv er bosat på Østerbro. Niks, dén her is, den kan noget!

Smagsammensætningerne er eksperimenterende og de er bestemt ikke bange for at sætte forskellige råvarer op mod hinanden. Tværtimod, kanel og karamel er blandt andet på menuen. Spøjst, men innovativt og anderledes! Vild med det. Konsistensen er tilmed supreme! Deres sorbet er nok den bedste jeg nogensiden har fået. Psst. jordbæren i sær! Pas på med at tage et smut her forbi, du bliver svært afhængig. Et klart besøg værd, uanset hvor du kører fra! Få siddepladser, inde og ude.

Jordbærsorbet: Tilpas sød, og med en fantastisk smag af jordbær. Ord mangler.

Citronis med birkes: Jeg var i himlen, da jeg tog den første bid. Alene var den god, men sammen med vaflen = lykke. God konsistens – det hele gik op i en højere enhed for mig.

Adresse: Randersgade 43 kl tv, 2100 København Ø.

Istid, Nørrebro og Nordhavn

Is guide København: På jagt efter Københavns' is

✮ ✮  ud af 5 stjerner

Istid, skandinaviens første nitrogenis. Hatten af for det! Beliggende på henholdsvis Nørrebro og i Waterfront shoppingcenter – to forskellige atmosfærer, der absolut ikke kan sammenlignes. Du køber dig ikke kun på isen, men også den omgivelse du kan nyde isen i. Jeg er klart mest til den på Nørrebro, selvom jeg bor tættest på Waterfront.

Deres is er fuld af god smag, men jeg er ked af den smelter så hurtigt til prisen. Men det er måske blot forudsætningen for nitrogenis? I så fald falder jeg lidt af på den, når jeg skal nå at spise min is inden der er gået 3 minutter. Samlet set, er jeg ikke just begejstret, men fan af det innovative bag. Få siddepladser.

Saltet karamel: Yes. Selvfølgelig valgte jeg denne smag – jeg elsker karamel… Portionen er meget lille, og smelter som sagt for hurtigt. Toppet med karamelliserede nødder, herligt!

Adresse: Jægersborggade 13, 2200 København N. 

Coffee Collective, Nørrebro og Kbh K

Is guide København: På jagt efter Københavns' is

✮ ✮ ✮ ✮ ✮  ud af 5 stjerner

Coffee Collective, der egentlig er en kaffebar har udviklet den lækreste softice på en base af espresso. Ikke et svært valg – der var kun én smag, men som en kaffe-elsker jeg er, havde jeg valgt den anyway. Altså, hvilken fantastisk god idé med softice med smag af kaffe.

På en varm sommerdag, hvor det er + 25 grader, og klokken er slået 15 er denne kombination i taknemmlighedens tegn. Du får også et ekstra drys, på toppen – yes, det tæller altsammen. Prisen er til at betale (kr. 30) for en forholdsvis fin portion. Selvom jeg synes at softicen godt kunne trække en mere intens kaffesmag, så ville jeg klart købe igen. Meget anbefalelsesværdigt. Massere af siddepladser rundt omkring.

Adresse: Strandgade 95, Jægersborggade 57, 2200 København N. Vendersgade 6D, 1363 København K (Torvehallerne).

Siciliansk is, Vesterbro

Is guide København: På jagt efter Københavns' is

✮ ✮ ✮ ✮ ✮  ud af 5 stjerner

En is-perle beliggende på Vesterbro, med hjemmelavet gelato på sicilianske manér. Jeg smagte det for første gang i forbindelse med et studieprojekt, hvorfor jeg med 100 % garanti kan sige, at isen er lavet på sicilianske manér. Den ene ejer er selv halv sicilianer og opskriften tager udgangspunkt i Siciliens svar på gelato. Ligeledes er der tænkt på smagsvarianterne, hvor mange af ingredienserne er importeret fra Sicilien.

Fuld af smag og gode råvarer – yes, den kan jeg skrive under på. De har virkelig formået at få smagene frem i isen. Konsistens og smag går hånd-i-hånd og vigtigst af alt, jeg føler mig taget et smut tilbage til en sommerferie i Italien. Klart en is, jeg ville køre for. Få siddepladser, inde og ude.

TIP: Det gode ved Siciliansk Is er, at du vælger selv kopstørrelsen. Dermed kan du få flere forskellige smage! 

Mandel: Lavet på Sicilianske økologiske mandler. En lækker variant, hvor der stadig er lidt bid i.

Lemonsorbet: Min yndlingssorbet. Dejlig syrlig og med citronsaft fra Messina.

Pistacie: Den, som de altid selv anbefaler og den is som jeg tror de fleste har smagt hos Siciliansk Is. Jeg er desværre ikke selv stor fan, men det skal ikke køres over på kvaliteten af isen. Tværtimod.

Adresse: Skydebanegade 3, 1709 København V. Rantzausgade 56, 2200 København N.

Is a Bella, Nørrebro og Kbh K

Is guide København: På jagt efter Københavns' is

✮ ✮  ud af 5 stjerner

Beliggende flere steder i København; Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg og torvehallerne. Alle is bliver lavet af italienske råvarer og på en italiensk ismaskine. De tilbyder desuden is, så selv diabetikere, mælkeallergikere og veganere kan være med. De er forholdsvis eksperimenterende i deres udvalg, med et stort udvalg.

Jeg har kun spist is hos dem i torvehallerne, men gået forbi deres biks flere gange på Østerbro hvor jeg bor. Desværre var jeg ikke just begejstret for de smagsvarianter jeg fik. Jeg synes de var lidt for “kunstige i smagen”, men konsistens var god!

Dulce de leche: Jeg vælger jo næsten altid karamel, hvis der ikke tilbydes hasselnød. Denne er nok den ringeste jeg har smagt i guiden – for syntetisk. Smagen minder om pindisen zapp, hvis du kender den. Smeltede hurtigt.

Blodappelsinsorbet: Dejlig frisk, men igen: en lidt syntestisk smag. Jeg var ikke vildt begejstret, men imponeret over at den ikke smeltede så hurtigt!

Adresse: Smallegade 40, 2000 Frederiksberg. Østerbrogade 160, 2100 København Ø. Nørrebrogade 118, 2200 København N. Torvehallerne, Israels Plads, 1360 København K. 

Rajissimo, Kbh K

Is guide København: På jagt efter Københavns' is

✮   ud af 5 stjerner

Et sted, hvor det virker til at de går mere i det visuelle. Det var også dét, der tiltrak mig på sociale medier, bingo. Jeg er typen, der også køber på oplevelser og denne var desværre ikke den bedste i guiden. Billede taler vist for sig selv – jeg følte ikke min forventning om det visuelle, blev opfyldt. I stedet fik jeg en is, hvor kuglerne (læs: klatterne) blot er blevet kastet i og hurtigt toppet af, med lidt guf. Visuelt lækkert? Ikke rigtigt. Hvis du alligevel er i nærheden kan du tage forbi, men ikke et is-sted jeg ville køre for. En del siddepladser.

Valget stod mellem to varianter, hvor hasselnød og karamel altid er i mente. De fleste is så indbydende ud, og deres udvalg af sorbet var (dejlig) stort.

Jordbærsorbet: Dejlig smag og konsistens – en perfekt kombination, hvor sødmen for jordbærerne selv ikke tromles af sukker. Jeg kan ret godt lide den!

Karamel: Alt for sød og intens. Jeg blev ikke helt blown away og droppede faktisk at spise den op – det ligner ellers ikke mig, når det kommer til karamel…

Adresse: Kongelundsvej 122, 2300 København. Nyhavn 19, 1051 København K.

Ismageriet, Amager

Is guide København: På jagt efter Københavns' is

✮ ✮ ✮   ud af 5 stjerner

Hypen, som jeg egentlig ikke helt har fanget. Jovist, udvalget er enormt og du får noget for pengene, men… personligt, er jeg ikke helt oppe og køre, og det bestemt ikke én af de bedste is, jeg har smagt. Desværre smeltede de varianter jeg valgte, alt for hurtigt (som billedet heller ikke skjuler). Dog tror jeg stedet, varianter og smage falder i god jord hos de fleste da isene er meget “almindelige” og nogle man genkender. Desuden er priserne (til jyderne: meget) gode for mængden af is! Du skal næsten opleve hypen, den lange kø og deres enorme udvalg. Der er mange siddepladser – både inde og ude.

De mange varianter bliver tit lidt for vildt, og voldsomt til min smag – måske en anelse for “masse-produceret”. Forstået på den måde, at det skal se overdådigt ud. Det gør det også, men ikke dét alene kan tage hele æren. Isen skal kunne noget, og som næsten altid valgte jeg sorbet og en flødeis. Deres sorbet synes jeg er gode, men flødeisen bliver for sød til min tand.

Rabarbersorbet: Selvfølgelig fordi rabarber er i sæson. DEJLIG syrlighed. Den smagte helt fantastisk(!), men smeltede dog lidt for hurtigt.

Peanut-karamel-chokolade: Sød. Sød. Alt for sød. Det var karamellen der lokkede – havde den så bare været lidt saltet. Også har jeg en idé om, at der var swirlet nutella i, øv.

Adresse: Rued Langgaards Vej nr. 6E, 2300 København S

Olivers Oase, Frederiksberg

Is guide København: På jagt efter Københavns' is

✮ ✮ ✮   ud af 5 stjerner

En lille oase, som navnet lyder. Et gammelt tissehus, beliggende på Frederiksberg Allé på det brede fortorv. Deres is er udviklet i samarbejde med Vebbestrup Flødeis i Hobro, uden vegetabilske fedtstoffer. De har et lille, men godt udvalg – kvalitet, frem for kvantiet. Det kan jeg godt lide, og det gør det blot lidt nemmere at vælge. Lidt kedeligt udvalg, og knap så udfordrene. Desværre kan jeg ikke stå og savle på glasdisken over varianterne. Det kan jeg bedst lide, altså når jeg kan se isen. Hvis du alligevel er i nærheden kan du tage forbi, men stedet er ikke et jeg ville køre for. Der er sidepladser, inde og ude.

Nougat: Lavet på fløde. Dejlig smag og konsistens. Ligesom hasselnød, sjovt nok. Isen smelter ikke hurtigt, herligt!

Hindbærsorbet: Altid hindbærsorbet, hvis der ikke er jordbær. Ikke for sød, ikke for syrligt. Helt tilpas.

Adresse: Frederiksberg Allé 69, 1820 Frederiksberg

Nicecream, Østerbro, Vesterbro, Frederiksberg og Nørrebro

Nicecream

✮ ✮ ✮ ✮ ✮  ud af 5 stjerner

Beliggende hele 3 steder i København nu: Nørrebro, Enghave Plads og Østerbro. Deres koncept byder på veganske is – altså is, hvor der ikke er anvendt animalske produkter. Deres base består af kokosmælk, og det er virkelig noget særligt. På den gode måde(!), fordi det kan smages. Så er man kokosfan, er det altså stedet at spise is. Og selvfølgelig hvis du ikke spiser mælkeprodukter af en årsag. Det skal lige siges, at selvom jeg spiser mælkeprodukter, så er dette sted efterhånden blevet et nyt stamsted, når det gælder is. Både fordi de for nylig er kommet til Østerbro, men også fordi det er super god is! Her får jeg en sundea-is med 3 x toppings (cookie, peanuts og caramelsauce). En virkelig god kombination, hvis du vælger kaffe is.

Sneaky bizz, oh sweet lemon og bounty hunter er blevet mine yndlings. Jeg går som minimum altid med én af førnævnte varianter.

Adresse: Nordre Frihavnsgade 7, 2100 Kbh Ø, ENGHAVE PLADS 10, 1670 Kbh V, Elmegade 30, 2200 Kbh N.


Hvor skal mine smagsløg mon sættes på prøve, næste gang? Bring it!

Kategorier - Ud at spise
Del med en du holder af:
Del på facebook
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

10 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

HØSTFESTIVAL VED ESRUM KLOSTER

Høstfestival ved Esrum Kloster og Møllegård

Morgenmad lille bakery

Lille Bakery på Refshaleøen

Neighbours Paris

Guide til Le Marais i Paris

Guide til 11 arrondissement i Paris

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan hver lørdag og inspiration til sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

Open
SNICKERSKAGE 🍫 En version bagt med uden sukker, bagt med bl.a. dadler og peanutbutter - toppet med chokolade og peanuts. Mums, den smager godt! 
.
Det er virkelig nemt at forberede dejen til kagen:
1) Alle de tørre ingredienser vendes sammen. 
2) Dadler, peanutbutter, olie og banan blendes. 
3) Ingredienserne blandes sammen
4) Hæld i en form og bag 🙌🏻
5) NYD den 🤎
.
Kom et lag karamel på, hvis du vil ha’ endnu mere snickers-Vibe! Opskriften er på marialottes.dk ✨
.
.
.
#snickerskage #snickerscake #sunderevalg #sundeopskrifter #sundkage #kageinspiration #sukkerfrikage #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #økologi #madfotografering #madopskrifter #nemmeopskrifter
Open
KONKURRENCE 🍔 VIND 4 x COMBOS til vores skønne @racycph (værdi 500kr). Jeg udvikler så mange opskrifter, som jeg deler hver uge på marialottes.dk. Jeg elsker det simpelthen, og særligt når I afprøve opskrifterne og deler dem i billeder, så jeg kan følge med. 
.
Når jeg ikke udvikler opskrifter er jeg på arbejde i min anden forretning, Racy, hvor vi laver de lækreste burgere 😎 Det er dem du kan vinde! 
.
Det er dejligt at lave mad, men det er dæleme også dejligt med take-away nogle dage - særligt i denne her mærkelige tid.. Derfor vil jeg gerne udlodde 4 x valgfrie Combos (4 x burger, 4 x fritter og 4 x sodavand) til en heldig vinder🥤🍔🍟 
. 
For at deltage skal du:
* Lave en af mine opskrifter fra marialottes.dk og dele et billede af retten på din Instagram (i feed eller story) og tagge @marialottes
* Deltag så meget du vil - så får du ekstra lodder i puljen 🥳 Trækker vinderen d. 25 januar. 

PS. Du behøver ikke at indløse alle kuponer på én gang 🥳 Du kan dele dem op, eller give en combo til en du holder af. 

Jeg håber du finder noget spændende at kaste dig ud i 💪🏻
.
#konkurrence #konkurrencer_for_alle_dk #konkurrencer #konkurrencerforalle #konkurrencer_i_dk #konkurrencetid #giveaway #racycph #konkurrencedk #konkurrencetjenesten
Open
KIKÆRTESALAT 🍴Dén her salat har jeg lavet i årevis og nu har je altså endelig fået taget mig sammen til at dele opskriften på min hjemmeside. Snup den via linket i min profil eller søg efter 'kikærtesalat' på marialottes.dk🌿 ⁠
.⁠
Her får du en opskrift på marokkansk inspireret kikærtesalat med rødløg og soltørrede tomater, som du kan lave på UNDER 10 minutter. Servér med linsefrikadeller, hummus, brød eller hvad du har lyst til 🍅⁠
.⁠
.⁠
.⁠
#kikærter #kikærtesalat #tomat #salat #vegetarisksalat #vegetariskmad #aftensmad #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #økologi #madfotografering #madopskrifter #nemmeopskrifter #nemsalat #madpåunder20min #salatopskrift⁠
Open
MASSAMAN CURRY 🍲 Sådan en dejlig varm karryret er da lige hvad man har lyst til her i kulden, ikke?!⁠
.⁠
Massaman curry er en karryret med knald på krydderierne, farven og smagene. Den laves som regel med kød og kartofler, og denne opskrift er en udgave med kylling og et mix af kartofler og søde kartofler 🥔🍠 Lav den vegetarisk ved at udelade kylling. ⁠
.⁠
Find opskriften på marialottes.dk - søg efter curry og den vil dukke op sammen med andre lækre karryretter. ⁠
.⁠
.⁠
.⁠
#massamancurry #karryret #asiatiskmad #thaikarry #thaimad #koriander #gryderetter #asianfood #aftensmad #aftensmadmedkylling #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #økologi #madfotografering #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠
Open
Godmorgen fra Østerbro 🥞 Hver weekend burde starte med pandekager - af den helt klassiske slags. Hvad foretrækker du at spise på dine pandekage? 
• is?
• sukker?
• marmelade?
• nutella?
• ellllllerrr? 
.
Snup min opskrift på pandekager på marialottes.dk hvis du blev fristet - søg efter pandekager 💛🥞
.
.
.
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #økologi #madfotografering #madopskrifter #nemmeopskrifter #pandekager #pancakeday #pandekagedag #morgenmad #morgenmadsinspiration #weekendmornings #pandekagetilmorgenmad
Open
BLOMKÅLSCURRY 💛 En skøn vegetarisk curry med blomkål, kartofler og kikærter. Karrysaucen er lavet på kokosmælk og det smager så godt! 👌 En ret, som jeg selv vender tilbage til igen og igen, når jeg er lidt idéforladt til aftensmaden. ⁠
.⁠
Jeg har nogle ris tilbage fra en anden asiatisk ret vi lavede den anden dag, så jeg overvejer at lave den til aften, da jeg er alene hjemme. ⁠
.⁠
Søg efter 'blomkålscurry' på marialottes.dk og opskriften kommer frem. Velbekomme 🤩⁠
.⁠
.⁠
.⁠
#blomkålscurry #curry #karryret #blomkål #kikærter #koriander #vegetarisk #vegetariskaftensmad #vegetariskhverdagsmad #grønaftensmad #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #økologi #madfotografering #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Drikke

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør

Snacks

Sæson

Personlige indlæg

Ud at rejse

Ud at spise

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Guides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email
Blogdesign lavet af BloggerSpace

© 2014 – 2021 Marialottes.dk

Luk menu
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Mad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarisk
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager
    • Salat
      • Forårssalater
      • Sommersalat
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio