Guide til Paris: byernes by

Paris guide - byernes by

PARIS GUIDE – EN REJSEGUIDE TIL PARIS

Bonjour Paris, og tak for denne gang – du var stadig ligeså skøn som sidst jeg besøgte dig og jeg glæder mig allerede til vi ses igen. Du er og bliver en af mine favorit storbyer og jeg elsker at du kun er to timers flyvetur væk, fra København.

Smukke gader, stræder og facaderCroissaint, espresso og vin. Seværdigheder, arkitektur og mad i flere afskygninger. Jeg forstår mig udemærket på, hvorfor du Paris, kaldes for byernes by.

FANTASTISKE PARIS – BYERNES BY

Jeg er netop hjemvendt efter 4 fantastiske dage i Paris. Det er mit andet besøg til den smukke hovedstad. Endnu en gang, er jeg blevet fyldt op med spændende indtryk, god mad og mange kilometer i benene. Der er ikke dét, som byen ikke kan tilbyde i forhold til oplevelser, kultur og mad. Jeg har spadseret byen tynd – det er anbefalelsesværdigt, og tøv ikke.. du kan altid hvile benene, for på hvert eneste gadehjørne ligger en ny hyggelig café, bistro eller kaffebar.

I indlægget har jeg samlet nogle af mine anbefalinger til mad, seværdigheder mm., hvor jeg selv har været. En Paris guide kan altid forbedres, så skriv endelig en kommentar, hvis du har andre gode tips og anbefalinger, som jeg bør prøve næste gang, eller som andre kan få glæde af. Skal du besøge det 11. arrondissement i Paris, kan du se nærmere på denne guide.

SPISESTEDER & KAFFEBARER

Rejseguide: Paris - byernes by

Maison Plisson }

Morgenmad, frokost og aftensmad. Vi spiste morgenmad hér, og jeg kan særlig anbefale deres fromage blanc vanille m. granola. De laver dejlig kaffe og deres bageri er fantastisk. Deres mandelcroissant smager dejligt hjemmelavet, men den er tung og snasket. Stedet er desuden meget Instagram venlig, til fornuftige priser.
93 Boulevard Beaumarchais, 75003


Au Pied de Cochon

Au Pied de Cochon }


Klassisk fransk bistro, et must at prøve i Paris. Hvis du vil opleve autentiske Paris, både på madfronten, indretningsmæssigt og stemning, er denne bistro spot on.
6 Rue Coquillière, 75001 Paris

Juice Lab }

Som navnet lyder, juice. Men lækre juices. Jeg er altid på udkig sådanne spot, med friske juice – det finder du her. Det er et lille, hyggeligt sted hvor du også kan få acaibowls, avokadomadder og selvfølgelig juice.

{ La Maison d’Isabelle }

Et lækkert bageri. Jeg var på et marked, beliggende lige ved siden af bageriet, hvor jeg købte denne croissant. Bageriet byder på økologi, og er kåret med deres prisvindende croissant for 2018. Den var så god!
47ter Boulevard Saint-Germain, 75005 Paris

Guide Paris
{ Prisvindende croissant, 2018 }

Boot Café }

Jeg er altid på udkig efter god kaffe og det får du aldeles her. Det er et lille, hyggeligt sted med god kaffe og lidt sødt. Desuden en fin facade, men pladsen i kaffebaren er få.
19 rue du Pont aux Choux, 75003 Paris 

Rejseguide: Paris - byernes by
Boot Café

Rejseguide: Paris - byernes by

Arpège }

En tre-stjernet michelinrestaurant og derfor den dyreste anbefaling i guiden. Den vildeste madopleve

lse, hvor grøntsagerne er taget til et helt nyt level, i alt 15 retter. En stor anbefaling herfra. Dette sted stod øverst på min kærestes liste. Et lille tip; spis der til frokost, hvis du vil spare på budgettet. Skal bestilles i god tid!
84 Rue de Varenne, 75007 Paris

Neighbours }

Morgenmad, brunch, frokost, kaffe og kager. Et hyggeligt lille spot, som jeg altid leder efter, når jeg rejer – og til rigtig fine priser.
89 Boulevard Beaumarchais, 75003 Paris

Saturne }

En 1-stjernet michelinrestaurant til fornuftig pris. Fantastisk mad, og et spisested der kunne være taget ud af Danmark rent indretningsmæssigt. Et klart besøg værd! Jeg savler stadig lidt over det et brød med surdej vi fik serveret, med det lækreste rørte smør. Jeg har siden selv prøve at bage et surdejsbrød der minder om.
17 Rue Notre Dame des Victoires, 75002 Paris

Saturne

{ Circus Bakery }

Det her bageri er uden tvivl et af de bedste i Paris. Stedet er meget nyåbnet, og det får mine varmeste anbefalinger. Alt er bagt med surdej og økologisk – jeg er i himlen her. De har lækre boller, brød og kanelsnurrer som vi kender i Danmark. Jeg kan ikke anbefale dette sted, nok gange!
63 Rue Galande, 75005 Paris

{ O/HP/E }

VIRKELIG god kaffe og kage. Vi gik en eftermiddag på gaden, hvor stedet ligger og der er mange gode spots her! Vi valgte O/HP/E, fordi det så så hyggeligt, fint og lyst ud, udefra. Det var ikke et dårligt valg, fordi vi fik både lækker kaffe og kage (som desuden var svært at vælge, grundet det lækre store udvalg), mums.
27 rue du Château d’Eau, 75010 Paris, FranceRejseguide: Paris - byernes by

Glou }

Vi havde lyst til lidt af hvert og fik et lækkert charcuterie bræt, burrata og en boghvedetærte med gedeost. Dejlig let mad til gode priser. Utrolig hyggeligt restaurent med god stemning og smuk indretning.
101 Rue Vieille du Temple, 75003 Paris

{ Pirre Hermé }

En dygtig og populær konditor i Frankrig, der laver de lækreste macarons i alle regnbuens farver og med de lækreste smagskombinationer. Selv jeg, der ikke er så vild med macarons, fik nuppet et par stykker.
Beliggende flere steder i Paris

{ Maison Sauvage }

Et hyggeligt sted, hvor du kan få det hele: morgenmad, brunch, frokost, aftensmad og cocktails. Indretningen er virkelig hyggelig, intim og med planter – både inde og ude. Stedet er meget iøjenfaldende, når man kommer gående fra gaden. De har mange vegetariske muligheder, og lidt mere friske og sundere alternative til den ellers franske bistromad er at finde: avokado, acaibowls og saladbowls. Jeg fik en quinoabowl med pocheret æg og avokado.
5 Rue de Buci, 75006 Paris

Maison Sauvage

SEVÆRDIGHEDER & OMRÅDER

De klassiske, som du nok allerede kender til; Eiffeltårnet, Notre Dame, Moulin Rouge, Patheon og Louvre. De er altid et besøg værd, men her kommer også lidt andre spot.

Rue Montorgueil

Her kan man hurtigt bruge mange timer. En gade der bugner af hyggelige caféer, kaffebarer, is-butikker og specialforretninger med alle slags fødevarer på parisiske manér; ost, skinke, pate, baguettes, oliven og selvfølgelig vin. En gade, der emmer af god stemning!
Rue Montorgueil, 75001 Paris 

Latinerkvarteret

Her boede jeg første gang jeg besøgte Paris med min veninde. Saint-Germain kvarteret er meget turistet, men kvarteret er smukt og et besøg værd.

Marché des Enfants Rouge

Et lille hyggeligt madmarked, der permanent ligger i Marais i det 3. arrondissement. Man opdager ikke markedet så let fra gaden, men markedet har flere indgange.
Rue Charlot, rue de Bretagne og rue de Beauce, 75003 Paris

Luxemborg-haven

Ligger på den sydlige bred ved Latiner kvarteret. Slottet og haven er virkelig smuk. Vi købte en flaske bobler og nød denne på en bænk, midt i solen.
Rue de Vaugirard 15, 75006 Paris 

Rue St Sauveur:

Et område der bugner af lækre cocktails.
Rue St Sauveur, 75002 Paris 

Marais kvarteret

I Marais kvarteret boede jeg anden gang. Stedet er fantastisk og udenfor sammenligning. Hvis jeg alligevel skal prøve, minder kvarteret og gaderne lidt om Vesterbro i København. Kvarteret kan noget, særligt hvis man (som jeg) er madglad og nysgerrig på denne front. Jeg skal helt klart bo i dette kvarter igen. Sæt tid af til at vandre i de små gader. 

Montmartre

Gåturen hertil, er det hele værd. Gå til den smukke kirke Sacré Coeur og nyd udsigten ind over hele Paris.
35 Rue du Chevalier de la Barre, 75018 Paris

Musée Rodin

En smuk have og museum med skulpturer af franskmanden Auguste Rodin. Er du under 25 år, er det gratis.
77 Rue de Varenne, 75007 Paris

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments