Kyllingesalat med purløg og kapers
Kyllingesalaten her blev en del af frokostbordet i dag. Påsken er lige om hjørnet – det samme er påskefrokosten. Min kæreste lavede igår det helt store frokostbord til os, og denne lækre salat med kylling var en del af hele gildet. Den smagte simpelthen så lækkert, at jeg ikke kunne lade være med at skrive opskriften ind til Jer.
Kyllingesalat
Ingredienser
- 400 g kyllingefilet
- 15 g mayonnaise (1 spsk)
- 5 g rygeost 10 % (1 tsk)
- 5 g grovkornet sennep (1 tsk)
- ¼ bundt purløg
- 15 g kapers
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kog kyllingen kyllingen mør. Lad dem afkøle og brug to gafler til at rive kødet fra hinanden.
- I en skål blandes mayonaise, rygeost og sennep. Tilsæt kapers og hakket purløg.
- Smag dressingen til med salt, peber og citronsaft inden kyllingen kommes i.
- Brug kyllingesalaten på et stykke ristet rugbrød brød.
Hjemmelavet kyllingesalat til frokost og sandwich
Kyllingesalaten er super nem at lave, og kræver ikke alverdens ingredienser. Til gengæld opfylder den en god smag og konsistens! De tilsatte kapers gør virkelig noget lækkert. Hvis du ikke er så vild med rygeost, kan du blot undlade dette.
Flere gode kolde salater til frokostbordet
Skal du også holde påskefrokosten i år, eller skal du medbringe et par retter til bordet? Så ville jeg klart anbefale denne kolde tilbehør med kylling eller måske en hjemmerørt æggesalat eller hønsesalat. Og ellers kan du tjekke alle mine gode opskrifter og idéer til påskefrokost ud.
Er du til gengæld virkelig vild med smagen af rygeost, så vil jeg lige tippe dig om varmrøget laks med rygeostcreme. Laks og rygeost har jo altid været et godt match, så det er en sikker vinder.