Kanelsnegle – snaskede, svampede og med glasur
NU skal vi rigtig i gang med efterårshyggen. Det er nemlig gået op for mig, at man som madblogger jo selvfølgelig skal have en kanelsnegle opskrift! Og det er faktisk utroligt, at den først kommer nu, for jeg knuselsker kanelsnegle – jeg kan simpelthen ikke få for mange. Men hvilket bedre tidspunkt, end på “Kanelbollens dag“?
Kanelsnegle med glasur
Ingredienser
Dejen
- 350 ml sødmælk
- 75 g smør
- 25 g gær
- 45 g rørsukker*
- 1 tsk stødt kardemomme*
- 1 tsk flagesalt
- 2 stk æg
- 550 g hvedemel
Remonce
- 150 g smør
- 3 tsk kanel*
- 100 g rørsukker*
- 100 g brun farin
Glasur
- 100 g flormelis
- vand
Fremgangsmåde
Dejen
- Lun mælken til lillefingervarm i en gryde og tilsæt smør. Lad det smelte. Hæld derefter i en skål og opløs gæren deri – gerne på en røremaskine.
- Tilsæt sukker, kardemomme, salt og æg. Ælt det hele godt sammen. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og ælt til dejen er glat og ensartet – uden den er klistret.
- Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, tildækket, et lunt sted på køkkenbordet. Lav imens remoncen klar.
Remonce
- Rør alle ingredienser godt sammen, brug evt. en elpisker til dette.
- Rul dejen ud til en stor firkant. Kom remonce på begge firkanter og rul dem sammen fra ene ende til anden – ligesom hvis det var en roulade. Skær herefter ud i skiver på omkring 3 cm i tykkelsen til i alt 20 snegle.
- Sæt kanelsenglene på en bageplade, beklædt med bagepapir og tryk dem forsigtigt lettere flade.
- Lad dem efterhæve i ca. 30 minutter, mens ovnen varmes op på 175° varmluft.
- Pensl evt. med et sammenpisket æg, men ikke nødvendigt.
- Bag i ca. 15-18 minutter.
- Lav din glasur klar, og smør den først på når sneglene er afkølet.
Jeg bagte disse, da jeg var af sted i sommerhus tilbage i 2018 og det blev bestemt et hit – også iblandt Jer på min Instagram. Der er ikke noget bedre end at sidde og hygge med noget lækkert bagværk, en varm kop te og en god bog. Og med et tæppe omkring sig er der virkelig potentiale for en omgang efterårshygge, når det regner og stormer uden for.
Nu hvor kalenderen siger efterår og vejret er derefter, er der nemlig virkelig brug for noget comforting- en plade nybagte kanelsnegle er det indlysende valg.
Opskrift på kanelsnegle med kanelremonce
Opskriften du får er naturligvis den kanelsnegle opskrift, som jeg synes er den bedste. For mig er det vigtigt, at dejen er velsmagende, og at der er masser af fyld, så kanelsneglene ikke bliver en tør oplevelse. Præcis som hvis det var kanelsnurrer eller kanelbrød du skulle bage.
Selve dejen til kanelsneglene her er en klassisk bløddej – du kan altså bruge dejen til mange andre lækkerier også. Dog putter jeg kardemomme i min dej, da jeg synes kardemomme passer så godt til kanelremoncen. Hvis dejen skal bruges til pizzasnegle i stedet, så vil jeg anbefale, at man undlader kardemommen.
Remoncen kan du smide sammen, mens dejen hæver til dobbelt størrelse. Ingredienser skal blot røres sammen – og det er selvfølgelig vigtigt ikke at glemme kanelen. Jeg bruger halv brun farin for at få den rigtige farve og halv rørsukker, for den rigtige smag, da alene brun farin godt kan blive lidt for meget.
Pssst… Hvis du er laktoseintolerant kan du sagtens lave kanelsnegle uden mælk. Du erstatter bare sødmælken med havre- eller risdrik.
Sådan laver du snaskede kanelsnegle
Når dejen er hævet og din remonce er rørt, så er du klar til at samle de bedste kanelsnegle. Du ruller dejen ud til en stor firkant og kommer remonce på hele overfladen undtagen den bagerste centimeter. Så skal du blot rulle dejen sammen og skære dem ud i ca. 3 centimeters tykkelse.
Du kan med fordel tage den sidste dej-slids og sætte under kanelsneglen – på den måde holder du bedre fyldet inde i kanelsneglen, så remoncen ikke løber ud, når sukkeret smelter. Tryk så sneglene flade, lad dem efterhæve og kom dem i ovnen. Og nyd så den skønne duft af de snart bagte kanelsnegle, som du kan sætte dine tænder i om lidt.
De bedste kanelsnegle med glasur
Jeg kan bedst lide mine kanelsnegle med glasur – men de kan også sagtens spises uden. Glasuren giver bare det lille ekstra pift af sødme, og så ser det rigtig godt ud med nogle striber af glasur.
Hvis du synes, at det bliver lidt for meget sukker i det hele taget, så har jeg også denne opskrift på sunde kanelsnurrer, som ikke indeholder raffineret sukker, men i stedet honning og dadler. De er også super lækre!