Kaffe cookies – sprøde cookies med kaffegrums
Disse kaffe cookies er en sikker vinder – hver gang jeg bager dem. De er særligt gode, hvis du skal ha’ gæster forbi til hygge eller du måske vil forkæle dig selv med noget sødt i en eftermiddagspause. Jeg kan tydeligt huske fra da jeg studerede, at det var et must at få noget opkvikkende i pausen. Og dertil er noget sødt med koffein jo perfekt!
Kaffe er en uundværlig ingrediens i disse cookies. Jeg nyder generelt at bruge kaffe som ingrediens i bagværk og kaffedrinks.
Kaffe cookies
Ingredienser
- 125 g smør
- 150 g sukker
- ¼ tsk flagesalt
- 1 stk æg
- 3 g bagepulver*
- 100 g hvedemel
- 50 g grovvalsede havregryn*
- 30 g kaffegrums ((halvvåd – ikke tørt))
Fremgangsmåde
- Rør blødt smør, sukker, salt og æg sammen i en skål til massen er homogen.
- Tilsæt bagepulver og hvedemel lidt efter lidt, og rør godt sammen.
- Tilsæt havregryn og kaffegrums og del dejen ind i to eller tre portioner.
- Tril hver portion dej til en lang rulle med en diameter på ca. 30 cm (på størrelse med en 20'er). Rul evt. i film – det er nemmere.
- Bages på dagen: Form dejen til små eller mellemstore kugler – brug en teske eller spiseske. Placér hver kugle med god afstand på en bageplade beklædt med bagepapir, da de flader ud. Giv hver kugle et lille tryk. Bages i ca. 12-14 min ved 170° varmluft. Bages næste dag: Læg dejen i køleskabet og tag dejen ud fra køl når du vil bage dem. Skær hver rulle ud i skiver på ca. ½ cm og læg skiverne på bageplader beklædt med bagepapir. Bages i ca. 12-14 min ved 170° varmluft. Opbevar på frys: Læg rullerne på frys, så du altid har lidt lækkert. Tag rullen ud en halv time før du vil bage, så de er nemmere at skære. Du kan også fryse i små kugler, frem for ruller.
- Lad dem afkøle på en bagerist.
- Opbevar i lufttæt beholder.
Opskrifter med kaffegrums
Mine kaffe cookies er en opskrift med kaffegrums. Ofte smider vi nemlig kaffegrums ud, når vi er færdige med at brygge kaffe – og det er en skam! Kaffegrums kan nemlig bruges i fx madlavningen, i kager eller desserter.
I stedet for at smide overskydende kaffegrums ud, så gem det og brug det til at lave disse cookies.
Cookies med kaffe og havregryn
Min opskrift på cookies med kaffe er nem at følge, og cookiesne smager så godt! Udover kaffegrums bruger jeg også havregryn. Brug gerne grovvalsede havregryn, så de får mere tekstur – finvalsede kan dog også bruges.
Når dejen er lavet, kan du bage cookies med det samme eller dagen efter. Dejen kan også fryses ned og tages op, når du har tid og lyst til at bage.
Sprøde kaffe cookies til kaffen
Cookies til kaffen skal selvfølgelig være dejlig sprøde. Og hvad er bedre end sprøde cookies, der tilmed smager af kaffe? Det er helt perfekt. Tak smør <3
Kaffen er ikke gennemtrængende, men tilføjer tekstur og vil fremhæve kaffen man evt kan drikke til.
Frys din cookiedej og bag sprøde kaffe cookies en anden dag
Du kan med fordel fryse dejen ned. Jeg gør det gerne i en rulle, men du kan også fryse dejen ned som kugler. Følg blot opskrifter til punkt og prikke, og put dejen i fryseren i stedet for at bage dem.
Sådan bager du frosne cookies:
- Lad cookiesdejen tø op: Lad rullen tø en smule op i ca. 15-20, før du skærer. Bag efter opskriftens anvisning.
- Bag direkte fra frys: Det kan du bedst gøre, hvis du har lavet kugler. Læg kuglerne på en bageplade og bag dem i stedet i ca. 15-18 min. til de er lettere gyldne i kanten.
Flere bageopskrifter og søde sager med kaffe
Jeg elsker smagen af kaffe! Både en friskbrygget kop eller bagværk, der smager af kaffe. Både i denne bønnekage, rugbrødslagkage med kaffeganache eller hjemmelavet baileys!