Spinat er en fantastisk næringsrig grøntsag, som samtidig er mild i smagen, og derfor genial at tilføje til retter, hvor man bare lige har brug for lidt flere grøntsager uden at lave for meget om på smagen. Jeg er selv helt vild med spinat, især fordi der er så mange muligheder for anvendelse. Man kan praktisk talt komme det i alt! Derfor finder du her på bloggen også en hel del spinat opskrifter, som jeg håber kan være til inspiration til simpel hverdagsmad.
Spinat
Opskrifter med spinat
Spinat kan bruges med tre formål – for smagens, sundhedens og for farvens skyld! Den grønne farve er så skøn, især i smoothies og i vafler, spinatvafler er så flotte! Jeg elsker at tilføje spinat til en smoothie, da det ser friskt og farverigt ud og samtidig tilføjer nogle næringsstoffer, som man ikke får ved blot at bruge frugt og bær. Og jeg lover dig, at man ikke smage forskel.
Spinat, især babyspinat, er også rigtig lækkert at bruge i salater, hvor den mørkegrønne farve kan spille smukt sammen med de øvrige ingredienser. Prøv en spinatsalat der kombinere edamame bønner, blomkål og forårsløg … mulighederne for gode smagskombinationer er endeløse!
Spinat kan selvfølgelig også tilberedes, og det gør jeg gerne til cremede pastaretter, spinatlasagne, pizza eller madtærter. Man kan også lave den skønneste, grønne spinatrisotto ved brug af spinat eller tilføje spinat til frikadeller eller kikærtefrikadeller eller lave grønne falafler. Skal der mere grønt til, så er spinat ofte min go-to i diverse retter til aftensmad.
Hvornår er spinat i sæson?
Spinat kan selvfølgelig findes året rundt i supermarkederne, da det importeres. Vil du gerne have fat i frisk, dansk spinat, så er det i sæson fra april til oktober – altså over hele sommeren og lidt til.
Hvad er forskellen på spinat og babyspinat?
Spinat og babyspinat er den samme plante – den eneste forskel er blot tidspunktet, hvor bladene høstes. Babyspinat høstes nemlig mens bladene er helt unge, små og fine. Det giver dem en endnu mildere smag, og størrelsen gør dem perfekt til salater.