Fortsæt til indhold
Ingen resultater
Ingen resultater
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Salater
    • Tilbehør
    • Forretter
    • Bagværk
    • Søde sager
    • Snacks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
  • Køb min kogebog
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Granola og müsli
      • Grød
      • Topping til morgenmad
      • Morgenmadsvafler
      • Morgenmadspandekager
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Madpakke
      • Frokostsalat
      • Pålæg
      • Sandwich
    • Forretter
      • Gourmet forretter
      • Forretter med fisk
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Nem aftensmad på 30 min
      • Aftensmad med kylling
      • Pastaretter
      • Burger
      • Pizza
      • Vegetarretter
      • Gryderetter
      • Suppe
      • Risotto
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Grillmad
      • Fiskeretter
    • Tilbehør
      • Tilbehør til aftensmaden
      • Grøntsager som tilbehør
      • Salatopskrifter
      • Dip, dressinger og sauce
      • Sauce
      • Drys og knas
    • Salater
      • Grønne salater
      • Frokostsalat
      • Lune salater
      • Kålsalater
      • Fyldige salater
      • Pastasalater
    • Sundere alternativer
      • Sunde kager
      • Sunde snacks
      • Sunde salater
    • Bagværk
      • Brød
      • Boller
      • Knækbrød opskrifter
      • Madbrød
      • Surdej
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Dessert
      • Kager – nemme og gode opskrifter
        • Lagkage
        • Flødeskumskager
      • Muffins
      • Pandekager
      • Hjemmelavet is
      • Konfekt og slik
      • Småkager
      • Vafler
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
    • Drikke
  • Søg råvarer
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter
  • Søg anledning
    • Gæstemad
    • Tapas
    • Afternoon Tea
    • Fødselsdag
    • Picnic
    • Brunch
    • Påske
    • Jul
    • Nytår
    • Halloween
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter

Spidskål

Spidskål er en fantastisk kål på grund af dens mildhed. Her nedenfor har jeg samlet alle mine opskrifter med spidskål. Det er en kåltype som de fleste kan lide, så det er bare om at bruge den i alverdens retter. Jeg håber du vil lade dig inspirere af de mange retter og opskrifter med spidskål, til både frokost, aftensmad eller blot som tilbehør.

Læs også: Opskrifter på sprøde salater med kål

Green goddess kartoffelsalat

Green goddess kartoffelsalat

Green Goddess salat uden avocado

Green goddess salat

opskrift på nem poke bowl med laks

Poke bowl med laks

bagt spidskål

Bagt spidskål med pesto og Parmesan

Salat med hytteost

Salat med hytteost, quinoa og spidskål

glasnudelsalat-med-rejer

Glasnudelsalat med rejer, avocado og edamame bønner

Selleriburger med knoldselleri

Selleriburger med coleslaw og bacon-relish

bedste madvafler med rugmel

Rugvafler med kylling og avocado

Grillet spidskål med parmesan og pesto

Grillet spidskål med parmesan og pesto

Skøn salat med søde kartofler og feta

Salat med søde kartofler og feta

nemme wraps af kål

Spidskålswrap med kylling

Vegetariske kålwraps med pikanthummus

Vegetariske kålwraps med pikanthummus

1 2 3 Næste »

Opskrifter med spidskål

Spidskål er fantastisk kålsort, på grund af dens milde smag. Spidskål kan tilberedes på mange forskellige måder. Fjern de yderste blade og halvér kålhovedet så du har to halve – derefter kan gå igang med alverdens skønne opskrifter. Du kan bage spidskålet med urter, lave stegt spidskål, dampe spidskålen, grillen det på en sommeraften eller snitte spidskålen i tynde strimler til spændende og sprøde salater. Både simple salater, men også i asiatiske mad er spidskål lækkert.

Spidskål er perfekt som hovedingrediens til en lækker og sprød salat – både i sommermånederne og efteråret, hvor spidskål er i sæson. Du kan tilpasse med årstidens frugter og bær, og vende med en skøn dressing der passer til. Spidskålssalater er nemlig altid lækkert som tilbehør og en dejlig grøntsag i mange opskrifter.

Spidskål går godt i sammenspil med andre grøntsager samt kødudskæringer. Spidskål er derfor også fantastisk som alternativ til salat i fx lækre wraps, sandwich eller pitbrød. I mange tilfælde kan du også erstatte hvidkål med spidskål. Sammen med spejlæg eller pocheret æg, har du desuden en simpel frokost.

Om spidskål

Spidskål er en genkendelig kålvariant, med dens kegleformet facon. Den er god i rå form eller tilberedt. Spidskål findes i to varinater: Lilla/rød spidskål og det mest velkendte, grønne.

Spidskål er rig på C vitamin – dog ikke i lige så høj grad som fx hvidkål. Men det er mindre kraftigt i smagen, hvorfor det kan noget andet.

Sæson for spidskål

Det er oplagt at lave mad med spidskål, når det er i sæson. Spidskål er i sæson fra juni til oktober, hvilket betyder vi har mange måneder til at nyde den sprøde sommerkål. Når det er i sæson har spidskålen også flere vitaminer i sig, hvilket betyder det er endnu mere sundt at spise i sæson.

Holdbarhed for spidskål

Spidskål kan opbevares i køleskabet hvor det har den bedste holdbarhed. Kom spidskål i en tætsluttende beholder eller plastikpose, så kan det holde sig i op til 3 uger. Du kan også passende snitte det fint og komme i poser til en uge ad gangen, for at spare tid. På den måde gør du det også nemmere for dig selv at forberede til spidskålsopskrifterne.

Gode tips til tilberedning af spidskål

  • Fintsnittet spidskål er lækkert som fyld i supper og gryderetter
  • Vedlæg hårde krydderurter og hvidløg når du steger eller bager spidskål, så du arbejder mere smag ind i kålen
  • Fintsnittet spidskål passer godt med hakket oksekød, hakket kyllingekød eller svinekød, stegt på panden med krydderier som fx karry
  • Fintsnittet spidskål er skønt i salater med fx nødder og kerner samt årstidens frugter og bær, prøv fx en spidskålssalat med æbler.
  • Du kan fermentere med spidskål og lave sauerkraut.

Spidskål er genialt tilbehør, da den både er nem at lave – og samtidig er kålen jo super sund.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Okt 9

Open post by marialottesdk with ID 17983859291908439
Reklame for @groenbalance_official 🍫☕️ Med gode råvarer får du et godt resultat. Prøv denne her varm chokolade, den er SÅ god - det er som at få et varm kram her i kulden! 😍👇🏻

Ingredienser, 2 personer: 
5 dl sødmælk
100 g mørk chokolade
1 spsk sukker
1 spsk kakaopulver
1,5 dl piskefløde (Købt i MENY, men kan også findes i SPAR & Min Købmand)

Sådan gør du
Kom mælk i en lille gryde - varm op til lige under kogepunktet.
Hak chokolade fint. Tag 10-15 g til anretningen. 
Tag gryden af varmen. Kom mørk chokolade, sukker samt kakaopulver i. Lad det smelte sammen. 
Pisk fløde til en let flødeskum.
Kom den varme chokolade i to kopper, top med flødeskum og lidt ekstra hakket mørk chokolade.
.
.
.
#hverdagmedomtanke #grønbalance #økologi #varmchokolade #fløde #piskefløde #varmchokolademedflødeskum #efterårshygge #varmkakao #chokolade #deldinmad

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Okt 1

Open post by marialottesdk with ID 17904151344124976
Reklame for @groenbalance_official 🍄‍🟫🍝🥓 Hvis du elsker en god cremet pastaret med masser af smag, så gem denne her opskrift på fløde-pasta med svampe, bacon og timian! Du kan bruge den pasta du foretrækker, men Grøn Balance’s økologisk spaghetti har et god bid! På 20 minutter har du mad 😍

Ingredienser, 4 personer: 
* 300 g spaghetti (Købt i MENY, men kan også findes i SPAR & Min Købmand)
* 1 spsk olivenolie
* 3 stilke frisk timian, fintsnittet
* 200 g bacon i tern
* 2 store skalotteløg, finthakket
* 200 g brune champignon, skåret i skiver
* 1/2 dl hvidvin eller hvidvinseddike
* 2 dl piskefløde
* Salt og friskkværnet peber
* 1 håndfuld ruccola
* Parmesan

Sådan gør du
1. Kog spaghetti efter anvisningen på pakken. Gem ½ dl af pastavandet.
2. Kom lidt olivenolie på en varm pande og steg timian og bacon til gyldent. 
3. Kom løg og svampe på panden, og steg ved høj varme, indtil svampene er svundet. Kom hvidvin/eddike på og lad det fordampe et par minutter. 
4. Tilsæt piskefløde og lidt pastavand. Lad saucen simre et par minutter og smag til med salt, og peber. 
5. Vend den kogte spaghetti i saucen. Vend en god håndfuld ruccola med og servér med revet parmesan på toppen.
.
.
.
#hverdagmedomtanke #grønbalance #økologi #flødepasta #hverdagsmad #pastamedsvampe #svampepasta #pastamedfløde #pastamedbacon #spaghetti #aftensmad #deldinmad #madblogger #nemaftensmad #hverdagsmad #nempastaret #pastaret

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Sep 30

Open post by marialottesdk with ID 18080069765510870
Proteinrig tærte med chorizo og hytteost 🥧🧀🥚 En god og nem tærte der smager af meget med et højere proteinindhold, takket være både hytteost og æg i fyldet. Hytteosten giver en let og luftig konsistens, som komplementerer chorizoens krydrede dybde. Du kan erstatte gulerødder med fx kartofler, andre rodfrugter eller grønt som broccoli osv. 

Søg ‘tærte med chorizo’ på marialottes.dk. 

Med en god tærte går man bare aldrig galt i byen, vel? Det redder virkelig tit vores hverdage herhjemme! Du kan nemt lave bunden selv eller købe dig til en ☺️✌🏼
.
.
.
#tærtedej #tærte #hjemmelavettærte #hverdagsmad #nemhverdagsmad #deldinmad #marialottesdk #madinspiration #madblogger #madpakkeideer #madplan #nemaftensmad #aftensmad #aftensmadinspiration #chorizo #hytteost

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Sep 25

Open post by marialottesdk with ID 18097641220644932
Reklame for @groenbalance_official 🫛 Synes du det kan være svært at lave noget spændende med grønne bønner? Så se med her. Jeg har nemlig lavet en skøn salat på 10 minutter med frosne fine bønner fra Grøn Balance, som er vendt i den lækreste grønne urtedressing. Prøv den, det er SÅ nemt og godt! 😍💚👇🏻

Ingredienser, 4 personer: 
450 g frosne fine bønner (Købt i MENY, men kan også findes i SPAR & Min Købmand)
1 håndfuld basilikum
1 håndfuld purløg
1 håndfuld estragon
1,5 håndfuld cashewnødder
1 stor spsk. creme fraiche 38%
1 spsk vand
Saft fra 1 citron
Salt og friskkværnet peber

1. Kom hurtigt bønnerne i kogende vand med lidt salt. Skyl herefter i koldt vand og kom dem i en skål. 
2. Blend basilikum, purløg, estragon, 1 håndfuld cashewnødder, creme fraiche, vand, citron samt salt og peber i en blender. Vend sammen med bønnerne og servér. 
3. Top med lidt flere finthakkede cashewnødder og basilikum/andre krydderurter. 
.
.
.
#hverdagmedomtanke #grønbalance #økologi #bønnesalat #grønnebønner #hurtigsalat #tilbehørtilaftensmaden #grønsalat #grønservering #vegetarisk #deldinmad #hverdagsmad

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Sep 22

Open post by marialottesdk with ID 18071674826273606
Reklame for Netto 🥕 Det er blevet tid til at tage “rødderne med i køkkenet” igen. Denne gang har jeg brugt rødbeder, fordi jeg synes det er lidt en “glemt” rodfrugt. De bages i ovnen, så de bliver søde og møre, og så bliver de serveret ovenpå den lækreste ricottacreme der er syrlig, salt og cremet. Det fungere SÅ godt sammen! Prøv salaten 🌱👇🏻

Opskrift, 4 personer: 

Bagte rødbeder
4 store rødbeder
2 spsk olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Creme
250 g ricotta
3 spsk olivenolie
1 citron
salt og friskkværnet peber
Desuden
20 g pinjekerner, ristede 
2 kviste estragon 
Citronskal
olivenolie, salt og friskkværnet peber
Tænd ovnen på 170°, varmluft. 
Skræl rødbederne, skær i tern, og kom dem i et ildfast fad med olie, salt og peber. Bag bederne i 40 minutter.
Lav imens creme: Blend med en stravblender ricotta olivenolie, skallen fra 1/2 citron, og saften fra hele citronen til en homogen creme. Smag til med salt og friskkværnet peber. 
Kom ricottacreme i bunden af et fad. Læg dine bagte rødder ovenpå. Drys med ristede pinjekerner, lidt olivenolie, salt og peber samt frisk estragon.
.
.
.
#rødbeder #rødbedesalat #bagterødbeder #nettodk #gørdetnemt #nemaftensmad #madplan #hvadskalvispiseiaften? #deldinmad #madblogger #nemhverdagsmad #hurtigaftensmad #madinspiration #nemsalat #mættendesalater

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Sep 12

Open post by marialottesdk with ID 18095812168637361
Sunde dadelmuffins der er perfekte til morgenmad, den søde eftermiddagstand eller i børnenes madpakke 🧁  Lav dem med chokolade eller uden 🍫🤎

Disclaimer: Disse dadelmuffins er ikke luftige som klassiske muffins, da der ikke er æg i. De er derfor en smule tætte i krumme og mere flade, men stadig super saftige og svampede! ✨👌🏼

Find opskriften på marialottes.dk (søg Dadelmuffins) og de kommer frem 🤍
.
.
.
#sundemuffins #muffins #dadelmuffins #datemuffin #sundmuffin #sundsnack #madpakkemuffins #dessert #dadler #muffins #healthymuffins #eftermiddagssnack #sundmorgenmad #madpåfarten #madpakkeideer #marialottesdk #deldinmad #madblogger
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Artikler

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

Cookieindstillinger
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by Bloggerspace

© 2014 – 2025 MARIALOTTES.DK

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required