Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Salater
    • Tilbehør
    • Forretter
    • Bagværk
    • Søde sager
    • Snacks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
  • Køb min kogebog
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Granola og müsli
      • Grød
      • Topping til morgenmad
      • Morgenmadsvafler
      • Morgenmadspandekager
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Madpakke
      • Frokostsalat
      • Pålæg
      • Sandwich
    • Forretter
      • Gourmet forretter
      • Forretter med fisk
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Nem aftensmad på 30 min
      • Aftensmad med kylling
      • Pastaretter
      • Burger
      • Pizza
      • Vegetarretter
      • Gryderetter
      • Suppe
      • Risotto
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Grillmad
      • Fiskeretter
    • Tilbehør
      • Tilbehør til aftensmaden
      • Grøntsager som tilbehør
      • Salatopskrifter
      • Dip, dressinger og sauce
      • Sauce
      • Drys og knas
    • Salater
      • Grønne salater
      • Frokostsalat
      • Lune salater
      • Kålsalater
      • Fyldige salater
      • Pastasalater
    • Sundere alternativer
      • Sunde kager
      • Sunde snacks
      • Sunde salater
    • Bagværk
      • Brød
      • Boller
      • Knækbrød opskrifter
      • Madbrød
      • Surdej
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Dessert
      • Kager – nemme og gode opskrifter
        • Lagkage
        • Flødeskumskager
      • Muffins
      • Pandekager
      • Hjemmelavet is
      • Konfekt og slik
      • Småkager
      • Vafler
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
    • Drikke
  • Søg råvarer
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter
  • Søg anledning
    • Gæstemad
    • Tapas
    • Afternoon Tea
    • Fødselsdag
    • Picnic
    • Brunch
    • Påske
    • Jul
    • Nytår
    • Halloween
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter

Spidskål

Spidskål er en fantastisk kål på grund af dens mildhed. Her nedenfor har jeg samlet alle mine opskrifter med spidskål. Det er en kåltype som de fleste kan lide, så det er bare om at bruge den i alverdens retter. Jeg håber du vil lade dig inspirere af de mange retter og opskrifter med spidskål, til både frokost, aftensmad eller blot som tilbehør.

Læs også: Opskrifter på sprøde salater med kål

Green goddess kartoffelsalat

Green goddess kartoffelsalat

Green Goddess salat uden avocado

Green goddess salat

opskrift på nem poke bowl med laks

Poke bowl med laks

bagt spidskål

Bagt spidskål med pesto og Parmesan

Salat med hytteost

Salat med hytteost, quinoa og spidskål

glasnudelsalat-med-rejer

Glasnudelsalat med rejer, avocado og edamame bønner

Selleriburger med knoldselleri

Selleriburger med coleslaw og bacon-relish

bedste madvafler med rugmel

Rugvafler med kylling og avocado

Grillet spidskål med parmesan og pesto

Grillet spidskål med parmesan og pesto

Skøn salat med søde kartofler og feta

Salat med søde kartofler og feta

nemme wraps af kål

Spidskålswrap med kylling

Vegetariske kålwraps med pikanthummus

Vegetariske kålwraps med pikanthummus

1 2 3 Næste »

Opskrifter med spidskål

Spidskål er fantastisk kålsort, på grund af dens milde smag. Spidskål kan tilberedes på mange forskellige måder. Fjern de yderste blade og halvér kålhovedet så du har to halve – derefter kan gå igang med alverdens skønne opskrifter. Du kan bage spidskålet med urter, lave stegt spidskål, dampe spidskålen, grillen det på en sommeraften eller snitte spidskålen i tynde strimler til spændende og sprøde salater. Både simple salater, men også i asiatiske mad er spidskål lækkert.

Spidskål er perfekt som hovedingrediens til en lækker og sprød salat – både i sommermånederne og efteråret, hvor spidskål er i sæson. Du kan tilpasse med årstidens frugter og bær, og vende med en skøn dressing der passer til. Spidskålssalater er nemlig altid lækkert som tilbehør og en dejlig grøntsag i mange opskrifter.

Spidskål går godt i sammenspil med andre grøntsager samt kødudskæringer. Spidskål er derfor også fantastisk som alternativ til salat i fx lækre wraps, sandwich eller pitbrød. I mange tilfælde kan du også erstatte hvidkål med spidskål. Sammen med spejlæg eller pocheret æg, har du desuden en simpel frokost.

Om spidskål

Spidskål er en genkendelig kålvariant, med dens kegleformet facon. Den er god i rå form eller tilberedt. Spidskål findes i to varinater: Lilla/rød spidskål og det mest velkendte, grønne.

Spidskål er rig på C vitamin – dog ikke i lige så høj grad som fx hvidkål. Men det er mindre kraftigt i smagen, hvorfor det kan noget andet.

Sæson for spidskål

Det er oplagt at lave mad med spidskål, når det er i sæson. Spidskål er i sæson fra juni til oktober, hvilket betyder vi har mange måneder til at nyde den sprøde sommerkål. Når det er i sæson har spidskålen også flere vitaminer i sig, hvilket betyder det er endnu mere sundt at spise i sæson.

Holdbarhed for spidskål

Spidskål kan opbevares i køleskabet hvor det har den bedste holdbarhed. Kom spidskål i en tætsluttende beholder eller plastikpose, så kan det holde sig i op til 3 uger. Du kan også passende snitte det fint og komme i poser til en uge ad gangen, for at spare tid. På den måde gør du det også nemmere for dig selv at forberede til spidskålsopskrifterne.

Gode tips til tilberedning af spidskål

  • Fintsnittet spidskål er lækkert som fyld i supper og gryderetter
  • Vedlæg hårde krydderurter og hvidløg når du steger eller bager spidskål, så du arbejder mere smag ind i kålen
  • Fintsnittet spidskål passer godt med hakket oksekød, hakket kyllingekød eller svinekød, stegt på panden med krydderier som fx karry
  • Fintsnittet spidskål er skønt i salater med fx nødder og kerner samt årstidens frugter og bær, prøv fx en spidskålssalat med æbler.
  • Du kan fermentere med spidskål og lave sauerkraut.

Spidskål er genialt tilbehør, da den både er nem at lave – og samtidig er kålen jo super sund.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottesdk

View

Maj 27

Open
Reklame 🍋 Dét her må være sommerens dessert. Kender du Lemon posset? Det er den lækreste (OG NEMMESTE) dessert med smag af citrus. Jeg har brugt @groenbalance_official’s økologiske citroner til at lave den, og det er så forfriskende og lækkert. Du MÅ prøve den, hvis du elsker citron. ✨👏🏼💛

Opskriften kommer her, 4-6 personer:
🍋3 økologiske citroner (Købt i MENY, men kan også findes i SPAR & Min Købmand).
🍋1 vaniljestang
🍋90 g sukker
🍋2 dl piskefløde
🍋citronskal

Halver citronerne på langs. Skrab kødet ud og pres det gennem en si. Brug 1/2 dl og gem resten, fx til citronvand💦

Flæk vaniljestangen og mas kornene sammen med lidt af sukkeret. 

Kom sukker og piskefløde i en gryde, og lad det kort komme op at koge - pas på det ikke brænder på. 

Tag gryden fra og kom 1/2 dl citronsaft i. Kom evt. også lidt citronskal i efter behov - smager dejligt. 

Hæld citroncremen i de udhulede citron, og sæt på køl i minimum 4 timer - gerne natten over. Sørg for at sætte dem tæt, så de kan støtte sig op ad hinanden, så de ikke vælter. 
.
.
.
#hverdagmedomtanke #grønbalance #økologi #lemonposset #lemon #citron #sommerdessert #sommer #madblogger #marialottesdk #deldinmad #økologiskecitroner #økolover #øko

marialottesdk

View

Maj 26

Open
Inspiration til din næste frokost/madpakken/aftensmad! 🌯 Hvis du har været på TikTok for nylig, har du sikkert set den virale hytteostwrap, som har taget madverdenen med storm. Jeg har selvfølgelig også været i køkkenet og lave min version, som jeg har fyldt med en rest kylling, pesto og feta 😍

SUPER mættende, nem at lave og fyldt med protein! Prøv den 🥬✌🏼
* 250 g hytteost
* 2 stk æg
* Salt og friskkværnet peber

1. Forvarm ovnen til 185 grader, varmluft.
2. Blend hytteost og æg sammen i en blender med salt og peber.
3. Kom massen på en bageplade beklædt med bagepapir og fordel massen i et jævnt lag. Bag det i 25 minutter til det er gyldent.
4. Lad den køle af. Når det er afkølet kan du trække det forsigtigt af bagepapiret. 
5. Del brødet i 2. Smør med pesto, top med salat, kylling, basilikum og feta. Rul sammen og skær over på midten.
.
.
.
#hytteostwrap #hytteost #hjemmelavetmad #deldinmad #hjemmelavetwrap #marialottes #hverdagsmad #proteinmad #hurtigmad #proteinrig #proteiner #hytteost #cottagecheese #cottagecheesewrap #pesto #chicken

marialottesdk

View

Maj 19

Open
Reklame for @nettodk 🌞 Der er noget særligt ved en sommeraften med god mad. Og det behøver hverken tage tid eller koste ekstra. Med færdige salater, oliven, surdejsbrød og cremede dips fra Netto, kan du have godt tilbehør klar på få minutter – og bruge resten af tiden på at nyde det.

Her er hvad jeg købte: 
Færdighakket spidskål/grønkål (vendte det sammen med olivenolie, citron, salt og peber)
Færdigpillede granatæblekerner, avocado og pinjekerner til salaten
Hummus
Oliven/fetamix
Surdejsbrød
Tzatziki 

Alt sammen er lækkert til et stykke kød, kylling eller pølser. Rigtig dejlig sommer 💛
.
.
.
#nettodk #gørdetnemt #nemaftensmad #madplan #hvadskalvispiseiaften? #sommermad #sommertilbehør #grilltilbehør #aftensmadinspiration #grillmad #grillhygge

marialottesdk

View

Maj 16

Open
Reklame 🥔 Cremet kartoffelsalat a la forår, skal der til, nu hvor temperaturen stiger. Ih hvor jeg elsker en god hjemmelavet kartoffelsalat, og i denne opskrift sætter jeg fokus på foråret med ærter, radiser og selvfølgelig lækre økologiske kartofler fra @groenbalance_official 💛

Opskrift kommer her, 4 personer: 
🥔750 g kartofler (Købt i MENY, men kan også findes i SPAR & Min Købmand).
🥔80 g mayonnaise
🥔200 g creme fraiche 18%
🥔1 bundt purløg, finthakket
🥔6 radiser, skåret i skiver
🥔12 ærtebælge, pillet
🥔Salt og friskkværnet peber

Skær kartoflerne i mundrette stykker. Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Lad dem herefter afkøle.
Rør mayonnaise sammen med creme fraiche. Tilsæt purløg og smag til med salt og peber. 
Kom de afkølede kartoflerne i en skål med radiser og friske ærter. Vend forsigtigt alle i ingredienserne sammen. 
Kom kartoffelsalaten i en skål og pynt gerne med lidt mere purløg og ærter. 
Velbekomme! 
.

.

#hverdagmedomtanke #grønbalance #økologi #kartoffelsalat #kartoffelsalatmedærter #kartoffelsalatmedradiser #sommersalat #sommermad #madblogger #marialottesdk #deldinmad #madpakkeideer #kartofler #kartoffelopskrift #ærter #radiser

marialottesdk

View

Maj 14

Open
Sprøde, knasende ostevafler 🧀🧇 De her vafler er SÅ lækre med fyld på: Jeg kan anbefale rucola, tomat, burrata og en god balsamicoglace. Men de er også lækre med fx skinke, spejlæg eller bacon. Eller de kan bruges som en sandwich med humus og grøntsager i 🌱

Find opskriften på marialottes.dk. 

PS. Har I også sådan et gammelt Tefal-jern her i familien? Det er min mor der ejer det her, som er over 30 år gammelt! 🤣🙊
.
.
.
#vaffel #ostevafler #vaflermedost #sprødeostevafler #sprødevafler #frokostvafler #marialottesdk #marialottes

marialottesdk

View

Maj 8

Open
En lynhurtig god quinoasalat med kikærter, som jeg lige har lyst til at dele med jer 🥗🥬 Husk at gem den, den er nemlig så god til froskost, aftensmad, til madpakken eller en lille picnic-tur 🌳🌼🐰

Det skal du bruge, 4 personer: 
200 g quinoa
1 dåse kikærter
½ stk agurk
50 g oliven
1 håndfuld friske koriander (eller bredbladet persille)
50 g feta

Tahindressing
60 g lys tahin
½ stk citron (saften)
1 fed hvidløg
1 spsk akaciehonning
salt og friskkværnet peber

1. Kog quinoa efter pakkens anvisning. Lad dem afkøle. 
2. Dræn kikærter og skyl dem godt. 
3. Skær agurk og oliven i mindre tern. Finhak koriander. 
4. Kom alle ingredienser i en skål. 
5. Dressing: Kom tahin i en skål og pisk det sammen med citronsaft. Pres et fed hvidløg i og rør det sammen, til en ensartet cremet masse. Det kan godt blive helt grynet, men når du tilsætter vandet, så bliver dressingen flydende og cremet. 
6. Smag dressingen til med honning, salt samt friskkværnet peber og evt. lidt mere citronsaft eller efter behov.
7. Vend dressingen sammen med alle ingredienserne.
.
.
.
#quinoasalat #nemsalat #hverdagsmad #frokostsalat #nemsalat #hurtigmad #deldinmad #marialottesdk #madblogger #madplan #gørdetnemt #økologi #sundsalat #sundhed #proteiner #kikærter
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Artikler

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

Cookieindstillinger
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by Bloggerspace

© 2014 – 2025 MARIALOTTES.DK

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required