Findes der noget bedre end at plukke et hindbær, spise det med det samme og bare opleve den dér eksplosion af smag, sødme og syre på samme tid? Jeg tvivler. Jeg er så heldig at mine forældre har hindbær i haven, og derfor har jeg også altid været glad for det røde bær, som kan bruges til utrolig mange ting. Selv hvis du ikke har friske hindbær eller gider betale i dyre domme for dem i supermarkedet, så kan du sagtens lave mine opskrifter med hindbær, som du finder her. Man kan nemlig sagtens bruge hindbær fra frost, som jo er en noget billigere løsning – og så gemme friske hindbær til at hapse.
Hindbær
Opskrifter med hindbær
Hindbær hører klart til i dessertkøkkenet, hvor det lille bær kan blive til mange ting – alt fra smoothies til muffins og bærcrumble smager sindssygt godt, når man bruger hindbær. Bærcrumble kan laves på nærmest alle bær, og du kan også vælge at blande bær for at få en slags skovbærtærte – det smager sindssygt godt og er en meget nem dessert.
Blandt desserter, der er oplagte at bruge hindbær til, finder du også min cheesecake med klassisk kiksebund, hvor en hindbærgele pryder kagen og tilføjer en lækker smag. Jeg har også en opskrift på fastelavnsboller, som fyldes med vaniljecreme og friske hindbær – det er en genial kombi. Prøv også at lave en bærcreme ud af dine hindbær og mascarpone – denne kan bruges på lækre arme riddere, pandekager, vafler og lignende. Både til morgenmad og dessert.
Hindbær sæson
Hindbær er i sæson i løbet af sommeren og strækker sig faktisk helt ind i oktober. Der er altså rig mulighed for at gå på jagt efter hindbær i haven, i skoven – eller bare i supermarkedet. Selvom det lille bær måske ikke ser ud af meget, så er det faktisk en slags superfood – rig på vitaminer og mineraler og det har desuden antiinflammatoriske egenskaber. Og så smager det jo bare så godt. Der er masser af grunde til at spise hindbær!