Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Salater
    • Tilbehør
    • Forretter
    • Bagværk
    • Søde sager
    • Snacks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
  • Køb min kogebog
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Granola og müsli
      • Grød
      • Topping til morgenmad
      • Morgenmadsvafler
      • Morgenmadspandekager
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Madpakke
      • Frokostsalat
      • Pålæg
      • Sandwich
    • Forretter
      • Gourmet forretter
      • Forretter med fisk
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Nem aftensmad på 30 min
      • Aftensmad med kylling
      • Pastaretter
      • Burger
      • Pizza
      • Vegetarretter
      • Gryderetter
      • Suppe
      • Risotto
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Grillmad
      • Fiskeretter
    • Tilbehør
      • Tilbehør til aftensmaden
      • Grøntsager som tilbehør
      • Salatopskrifter
      • Dip, dressinger og sauce
      • Sauce
      • Drys og knas
    • Salater
      • Grønne salater
      • Frokostsalat
      • Lune salater
      • Kålsalater
      • Fyldige salater
      • Pastasalater
    • Sundere alternativer
      • Sunde kager
      • Sunde snacks
      • Sunde salater
    • Bagværk
      • Brød
      • Boller
      • Knækbrød opskrifter
      • Madbrød
      • Surdej
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Dessert
      • Kager – nemme og gode opskrifter
        • Lagkage
        • Flødeskumskager
      • Muffins
      • Pandekager
      • Hjemmelavet is
      • Konfekt og slik
      • Småkager
      • Vafler
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
    • Drikke
  • Søg råvarer
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter
  • Søg anledning
    • Gæstemad
    • Tapas
    • Afternoon Tea
    • Fødselsdag
    • Picnic
    • Brunch
    • Påske
    • Jul
    • Nytår
    • Halloween
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter

Grønkål

Grønkål er smuk og fantastisk kålsort, som kan bruges i et hav af spændende retter. Grønkål smager fantastisk, har en skøn tekstur og er en taknemmelig grøntsag at arbejde med.

Her nedenfor har jeg samlet alle min opskrifter med grønkål, som indebærer spændende retter. Find alt fra stegt grønkål, bagt grønkål, friske og sprøde salater med grønkål til smoothie med grønkål – ja, faktisk alverdens skønne grønkål opskrifter. Følg med, da siden hele tiden opdateres med nye retter med grønkål. Jeg håber du kan finde inspiration i de mange grønkåls opskrifter.

Læs også: Opskrifter på sprøde kålsalater

Stegte gulerødder med grønkål og spinat-3

Stegte gulerødder med grønkål og spinat

Grønkålssalat med fennikel og kakifrugt

Julesalat med kakifrugt, grønkål og nødder

Pasta med cremet grønkålssauce

Pasta med grønkålssauce

groenkaalrisotto

Grønkålsrisotto med hasselnødder

Efterårspasta med svampe og grønkål

Efterårspasta med svampe og grønkål

Salat med bladselleri, kikærter og fennikel

Salat med bladselleri, kikærter og fennikel

vegetarisk Grøn shakshuka

Grøn shakshuka

Opskrift på den bedste fetadressing til salater

Grønkål med fetadressing og hakkede mandler

grønkålspasta

Grønkålspasta med stegt grønkål og mandler

Grønkålspesto

Grønkålspesto

Jordskokkesalat med grønkål og æble

Jordskokkesalat med grønkål og æbler

salat med grønkål og pærer

Grønkålssalat med pærer, blue cheese og hasselnødder

1 2 3 Næste »

Opskrifter med grønkål

Der er mange gode opskrifter at kaste sig ud i, når det kommer til grønkål. Nogle af de mest velkendte opskrifter med grønkål, må være klassisk grønlangkål, lynstegt på panden, dampet grønkål eller som fyld i diverse efterår- og vintersalater. Grønkål er spækket med vitaminer og mineraler, hvorfor gør den ekstra ideel at spise i vintermånederne. Grønkål er også virkelig lækkert at bruge i fx tærte, hvis du har en rest der skal bruges.

Til jul er grønkål også en skøn spise, da det går godt med både and, appelsin, nødder og andre råvarer vi spiser i december.

Om grønkål

Grønkål er en bladkål, og vi kender det for dets store krusede blade, som vokser sig lange på en stilk. De har en flot dyb grøn farve, men findes også i en flot rød/lilla variant.

De kan blive ret høje og er smukke og dekorative – faktisk kan du plante den selv, og dermed have grønkål stående i mange måneder.

Det er en bitter kåltype, som har godt at en god dressing eller tilberedning. Grønkål er rig på A- og C-vitamin samt kostfibre, og er derfor en grøntsag der mætter godt.

Sæson for grønkål

Grønkål er en vintergrøntsag, som er i sæson om efteråret og vinteren – fra oktober til februar måned. Grønkål kan tåle ned til minus 20 graders frost, og man siger at det bestemt ikke skader for smagen – det gør den kun bedre, hvis den bliver udsat for frost. Derfor er grønkål også helt perfekt at bruge i vintersalater.

Gode tips til tilberedning af grønkål

  • Skyl grønkål grundigt: Frigør stilkene fra stokken og skyl bladene grundigt for jord – der kan godt sidde en del deri.
  • Kram kålen: Hvis du planlægger at spise grønkålen rå, i fx en grønkålssalat, er det en god idé at krammen kålen, med lidt salt, olivenolie eller sukker, til den falder sammen. Det gør den nemmere at spise. Og derefter kan du jo tilføje andre gode sager som fx æble, feta og granatæble.
  • Bagt grønkål: Har du smagt grønkålschips før? Når grønkål vendes med olivenolie og bages i ovnen bliver de sprøde. En helt perfekt snacks til drinks, fx øl og vin.
  • Pluk eller hak grønkål: Forbered grønkålen i forvejen og opbevar den i poser. Du kan både plukke grønkål i grove stykker eller snitte det fint. Det kommer an på hvad du foretrækker, eller hvilken opskrift/ret du skal lave.
  • Steg på panden: Når grønkål får varme, falder det sammen. Du kan stege det sprødt eller dampe det.

Kan man fryse grønkål?

Du kan sagtens fryse grønkål ned, og tage det op til fx gryderetter med grønkål eller grønkålssmoothies. Du kan også købe grønkål på frost i supermarkedet, hvor de er rengjort.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Jul 1

Open post by marialottesdk with ID 18486671905064188
Reklame for @nettodk 🥐🍅 Up-side-down butterdejstærter med tomat, cheddar, oliven & pinjekerner 🍅🥐 Den perfekte lille sommer-snack til tapasbordet, picnickurven eller bare fordi 🧡 
Sprød butterdej, smeltet ost, søde tomater og salte oliven – det bliver ikke nemmere. Brug en færdiglavet butterdejbund fra serien ‘næmt’ i Netto og du er allerede halvvejs! 

Opskrift (giver ca. 8 små tærter):
* 1 rulle færdig butterdej
* Olivenolie
* En lille håndfuld pinjekerner
* 15 cherrytomater, skåret i skiver
* En håndfuld oliven, skåret i skiver 
* Frisk timian eller oregano
* 100 g revet cheddar
* salt & peber
* Basilikum til pynt

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200°C, varmluft.
Beklæd en bageplade med bagepapir.
Fordel olivenolie i 10 små bunker, kom lidt pinjekerner ovenpå. Dernært tomat, oliven, krydderurter, ost, salt og peber - én gruppe pr. tærte.
Skær butterdejen i kvadrater og læg dem ovenpå fyldet. Tryk let i kanten med en gaffel. 
Bag i ca. 10-12 min, til butterdejen er gylden og sprød.
Vend dem forsigtigt med en paletkniv og server lune eller afkølede og pynt af med frisk basilikum. 

✨ Tip: De kan også laves med andre grøntsager – prøv fx squash eller karamelliserede løg!

#nettodk #nemaftensmad #madplan#hvadskalvispiseiaften? #gørdetnemt #upsideDownTærter #butterdej #nemmad  #sommermad #tapas

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Jun 22

Open post by marialottesdk with ID 18053813090600342
En lille mini-(mad)guide til Lucca 🇮🇹🍝

Hjemvendt fra skønne Lucca. Her vil jeg gerne hen igen. Men ikke en ferie, uden at jagte de gode spiseoplevelser. Jeg elsker selv sådanne opslag med små tips, så her får du min: 

• En god håndfuld kvalitetsråvarer og specialteter hos Antica Bottega di Prospero
• Simpel, lokalt og godt hos Trattoria Rusticanella 2 da Luca
• Vi nåede ikke derhen, men ville SÅ gerne have besøgt @gigitrattoria
•Hvis du vil prøve Bistecca 🥩, så er det hos @lostedilucca du skal tage hen. Ps. Så sødt personale! 
• Man skal booke bord på @sottosotto_ristorantino, hvis man vil sidde og kigge på mennesker på en plads midt i Lucca og spise god tiramisu 
• Lækre pastaretter i lange baner hos Trattoria da Giulio - få bord udenfor!
• Lækre is hos Gelateria Veneta, særligt hasselnød er god! Og prøv de små Cornetto is med pistacie! 
• En gemt perle, med den hyggeligste baggård. Vildeste afternoon-tea sted med italienske (flotte) kager & god kaffe. Find det hos Caffè Santa Zita - Biscotteria In Lucca. 

Jeg skal helt sikkert derhen igen, så er der noget du kan anbefale til listen✨ Noget som andre også kan bruge? 🌞♥️🥐
.
.
.
#lucca #visitlucca #guidelucca #luccaguide #luccaitalia #CaffèSantaZita #icecream #guidetillucca #italyguide

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Jun 15

Open post by marialottesdk with ID 17987912345816881
Vejret kalder på farverige salater, ikke? 🥬🥗🫜🍅🫛🌞🤍 Du kan finde over 100 forskellige på Marialottes.dk, hvis du mangler inspiration. God sommeraften 💛

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Jun 8

Open post by marialottesdk with ID 18087625876577961
Et sund(ere) bananbrød uden sukker (og gluten) + et godt tip til dig! 🍌🍞 Lavet med havregryn, for ekstra fibre og så smager det bare mega godt! Og et helt svampet. Du kan komme chokolade i eller nødder. Chokolade kan klart anbefales 🍫😛

Et kæmpe tip: Steg bananerne i smør inden, så de bliver dejligt karamelliserede - banansmagen bliver mere fremtrædende og det smager VILDT GODT! 🍌

🍌2 bananer
🍌1 spsk smør, til stegning
🍌2 stk æg
🍌75 g havregryn
🍌1 tsk bagepulver
🍌50 ml mælk
🍌½ tsk vaniljepulver
🍌et nip salt
🍌50 g mørk chokolade, hakket

1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Brug en gaffel til at mose bananerne. Steg det på en pande, under omring i 3 minutter, i smør der bruser lidt op. 
2.  Kom æg, havregryn, bagepulver, mælk, vaniljepulver og salt i en skål. Blend det hele sammen. Vend de karammeliserede bananer i. Vend også hakket chokolade i. 
3. Kom dejen i en smurt form eller med bagepapir. Bruger du ikke silikoneforme, skal de smøres med lidt olie, inden massen hældes i. 
4. Bages i ca. 35 minutter. 
.
.
.
#bananbrød #sundtbananbrød #sukkerfri #sundkage #nemkage #marialottesdk #deldinmad #madblogger #banan #chokolade #sundopskrift #rigtigmad

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Maj 27

Open post by marialottesdk with ID 18016293371711095
Reklame 🍋 Dét her må være sommerens dessert. Kender du Lemon posset? Det er den lækreste (OG NEMMESTE) dessert med smag af citrus. Jeg har brugt @groenbalance_official’s økologiske citroner til at lave den, og det er så forfriskende og lækkert. Du MÅ prøve den, hvis du elsker citron. ✨👏🏼💛

Opskriften kommer her, 4-6 personer:
🍋3 økologiske citroner (Købt i MENY, men kan også findes i SPAR & Min Købmand).
🍋1 vaniljestang
🍋90 g sukker
🍋2 dl piskefløde
🍋citronskal

Halver citronerne på langs. Skrab kødet ud og pres det gennem en si. Brug 1/2 dl og gem resten, fx til citronvand💦

Flæk vaniljestangen og mas kornene sammen med lidt af sukkeret. 

Kom sukker og piskefløde i en gryde, og lad det kort komme op at koge - pas på det ikke brænder på. 

Tag gryden fra og kom 1/2 dl citronsaft i. Kom evt. også lidt citronskal i efter behov - smager dejligt. 

Hæld citroncremen i de udhulede citron, og sæt på køl i minimum 4 timer - gerne natten over. Sørg for at sætte dem tæt, så de kan støtte sig op ad hinanden, så de ikke vælter. 
.
.
.
#hverdagmedomtanke #grønbalance #økologi #lemonposset #lemon #citron #sommerdessert #sommer #madblogger #marialottesdk #deldinmad #økologiskecitroner #økolover #øko

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Maj 26

Open post by marialottesdk with ID 18068810878943533
Inspiration til din næste frokost/madpakken/aftensmad! 🌯 Hvis du har været på TikTok for nylig, har du sikkert set den virale hytteostwrap, som har taget madverdenen med storm. Jeg har selvfølgelig også været i køkkenet og lave min version, som jeg har fyldt med en rest kylling, pesto og feta 😍

SUPER mættende, nem at lave og fyldt med protein! Prøv den 🥬✌🏼
* 250 g hytteost
* 2 stk æg
* Salt og friskkværnet peber

1. Forvarm ovnen til 185 grader, varmluft.
2. Blend hytteost og æg sammen i en blender med salt og peber.
3. Kom massen på en bageplade beklædt med bagepapir og fordel massen i et jævnt lag. Bag det i 25 minutter til det er gyldent.
4. Lad den køle af. Når det er afkølet kan du trække det forsigtigt af bagepapiret. 
5. Del brødet i 2. Smør med pesto, top med salat, kylling, basilikum og feta. Rul sammen og skær over på midten.
.
.
.
#hytteostwrap #hytteost #hjemmelavetmad #deldinmad #hjemmelavetwrap #marialottes #hverdagsmad #proteinmad #hurtigmad #proteinrig #proteiner #hytteost #cottagecheese #cottagecheesewrap #pesto #chicken
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Artikler

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

Cookieindstillinger
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by Bloggerspace

© 2014 – 2025 MARIALOTTES.DK

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required