Opskrifter med blomkål
Jeg er glad for al slags kål, og en af dem, som jeg synes har fået et ry af at være lidt kedelig, når det kommer til madlavning, er blomkål.
Blomkål kan koges, dampes, bages, steges og spises rå. Mulighederne for tilberedning af blomkål er altså mange. I min verden går blomkål og karry utroligt godt sammen. Derfor har jeg også både en opskrift på vegetarisk blomkålscurry med kikærter og en nem opskrift på kyllingeboller i karry – men hvor man kan erstatte risene med blomkålris, hvis man gerne vil inkorporere flere grøntsager i måltidet. Det kan du generelt gøre i alle risretter.
Blomkål kan også sagtens spille hovedrollen i en ret, fx i form af bagt blomkål, som man også sagtens kan bruge som tilbehør til en middag. Både tilberedt og rå er blomkål vildt lækkert – kålsmagen træder tydeligt frem, når man bruger det råt, men det fungerer rigtig godt i salater. Prøv også sauerkraut eller tilføj buketter af blomkål til retter, der lige mangler lidt sunde næringsstoffer.
Sæson for blomkål
Blomkål importeres til Danmark året rundt, men er i sæson her i landet i løbet af sensommer og efterår. Så de danske økoblomkål finder du på hylderne i butikkerne fra august til november, hvor det netop kan indgå i en lækker, varmende gryderet eller andre spændende retter.
Blomkål er rig på både calcium og C-vitamin. Faktisk indeholder det lige så meget C-vitamin som appelsiner, så det er jo bare bonus.