Grøn shakshuka
Shakshuka er en klassisk nordvest-afrikansk ret, hvor man tilbereder æg i en typisk rød sauce. I den her opskrift twister jeg dog retten og laver i stedet en grøn shakshuka uden kød. I stedet for tomat laves saucen med spinat og grønkål. Resultatet bliver en mega lækker, mættende ret, som både er sund og vegetarisk.
En sund grøn shakshuka til morgenmad, frokost eller aftensmad
Det er super nemt at lave en grøn, vegetarisk shakshuka. Løg, grønkål og spinat skal blot hurtigt steges af på panden, hvorefter man slår æg ud i saucen og sætter panden i ovnen indtil æggene har sat sig.
Grøn shakshuka er vidunderlig til alle måltider – morgenmad, frokost eller aftensmad – og selvfølgelig oplagt til dig, der er vegetar, men kan også sagtens spises af kødspisere. Server gerne shakshukaen med en bid brød til.
Opskrift på grøn shakshuka
Denne opskrift er inspireret af min første opskrift på shakshuka med chorizo. Dén shakshuka lavede jeg mere klassisk i en rød sauce og med den dejlige stærke chorizo-pølse. Hvis du aldrig har prøvet shakshuka før, så kan jeg varmt anbefale dig både rød og grøn shakshuka. Det er virkelig en skøn måde at tilberede æg på.
Grøn shakshuka
Ingredienser
- 1 stk løg
- 15 ml olivenolie*
- 3 stængler grønkål
- 150 g frisk spinat
- 1 stk citron
- salt og friskkværnet peber
- 3 stk æg
- ¼ bundt basilikum
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Find en pande frem, der kan gå i ovnen.
- Snit løget fint og steg dem i olivenolie på en pande, indtil de er klare.
- Snit grønkålen meget fint, uden stilk og tilsæt til panden. Steg i ca. 1 minut og kom herefter spinat på og steg yderligere 30 sekunder.
- Smag til med saft og skal fra citronen. Krydr med salt og peber.
- Lav tre fordybninger i fyldet og slå æggene ud heri.
- Bag det i ca. 10-15 minutter, indtil æggene har sat sig. Top med friske blade basilikum.