Grillede majskolber

Grillede majs med parmesan

Grillede majskolber er en skøn ret til sommer og sensommer. De er perfekte at lave på grill, så de får en sprød smag. Jeg er selv rigtig vild med majskobler, selvfølgelig på grund af smagen, men også på grund af den klare farve, som gør, at et fad med majskolber lyser op på middagsbordet. 

Du får her en opskrift på, hvordan du opnår gode grillet majs, som både smager sødt som de skal og ser æstetisk smukke ud, så de kan serveres til hverdag og til fest. Og gerne for børn, som elsker at gnave i kolberne. 

Grillede majs

Grillede majs

Grillede majs er perfekt tilbehør til sommer og grillaftener. Majskolber er søde og smager skønt med smør eller parmesan på. Få opskrift på grillet majs her.
5 fra 2 stemmer
Antal: 2 Personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse20 minutter

Ingredienser

  • 2 stk majskolber

Tilbehør

  • 50 g Parmesan
  • ½ bundt bredbladet persille
  • flagesalt

Fremgangsmåde

  • Læg de hele majskolber (med blade) i koldt vand til de er helt dækket, i ca. 15 minutter.
  • Start imens grillen op, og lad den blive godt varm.
  • Tag majskolberne op fra vandet og frigør bladene, ved at trække dem tilbage. Fjerne majskolbernes tynde silketråde.
  • Flet bladene og læg dem på grillen i ca. 20-30 minutter, til majsene er gule, så er de færdige. Undervejs vendes majskolberne, så de får varmen over det hele.
  • Fjerne majskolbernes blade og server dem varme/lune med koldt smør, fx urtesmør eller friskrevet parmesan over. Evt. med friske krydderuter også!
  • Velbekomme.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
Grillede majskolber
Server med chimichurri, som du kan se på billedet her.

Grillede majskolber

Sådan laver du grillede majskolber

Der er mange måder at grille majs på, som giver et godt resultat. Selvom det også er oplagt bare at smide majsene på grillen med blade på, så synes jeg det bedste resultat fås ved at lave grillede majs uden blade. 

Jeg er især vild med den flotte detalje man får, hvis man fletter bladene sammen. Det er en simpel måde at gøre de grillede majskobler lidt mere imponerende. De flettede blade kan også bruges som et håndtag til at holde majskolben, så det bliver nemmere at spise. 

Jeg starter altså med at lægge majsene i blød i koldt vand, hvorefter jeg trækker bladene tilbage og fletter dem. Og så skal de sådan set bare have ca. 20-30 minutter på grillen indtil de er gule på alle sider, og du kan servere dem med dit yndlingstilbehør. 

Vild med grillede grøntsager? Prøv at lave en grillet squash salat! Den smager skønt og er perfekt i sammenspil med avocado og chili.

Grillede majskobler til flere lejligheder

Majskolber kender vi fra USA, hvor grillede majs indgår som en meget vigtig del af enhver “barbecue” eller grillaften. Faktisk går hele ideen med at spise majs rigtig langt tilbage i tiden. Både de indfødte amerikanere og maya-folket brugte nemlig majs som en nødvendig del af deres kost, og de tilberedte på samme måde majsene over ild som vi gør i dag. 

Det er ret utroligt, at en ret kan være populær i så lang tid – jeg tror bestemt det siger noget om, hvor godt majs smager. Og det er da også en god ide at servere udendørs til grillaftener, for det er ikke nemt at spise majs uden at få fedtede fingre – især ikke hvis man spiser majsene på ægte amerikansk vis med smør og salt på. 

Jeg serverer som regel majskolber, når den står på grillaften derhjemme. Men ellers passer de også perfekt til fx helstegt kylling eller svinekoteletter

Læs også mere inspiration: Mexi bowl • Majssalsa med lime og koriander • 

Grillede majs med smør og parmesan

Læs også: Find også inspiration til andre grillede grøntsager her på bloggen. Jeg kan selv virkelig anbefale en forret med æg og grillede asparges, hvortil jeg har lavet et pocheret æg og kommet ovenpå. Derudover spiser jeg selv ofte grillede gulerødder, som en hurtig frokost hvor jeg topper med feta og sorte oliven.

Tilbehør til grillede majskolber

På grund af majskolbernes utrolige sødme kan man sagtens spise dem uden at gøre noget ved dem. Men bare et par små twists kan løfte de grillede majskolber til et HELT andet niveau. Og her snakker jeg om noget så simpelt som et godt lag smør og et drys salt, som amerikanerne gør det. 

Urtesmør er også rigtig velsmagende eller hvidløgssmør, hvis du elsker hvidløg. Mit yndlings majskoble hack er dog at putte parmesan på. Hvis du drysser det på umiddelbart lige efter majsene er taget af grillen, vil parmesan smelte lidt på majsene og smelte yderligere på din tunge. Min anden favorit topping er helt klar chimichurri – det smager himmelsk! Det er den grønne dressing du kan se på billederne ovenfor.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1007
5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments