Fyldte champignon med ost
Disse fyldte champignoner med ost er vidunderlige som tilbehør til aftensmaden, særligt hvis du er vegetar. De er nemlig rig på smagen umami, og det er perfekt hvis man ikke spiser kød. Champignonerne er fyldt med Parmesan ost, pankorasp for at give lidt sprødhed og så er de ellers krydret med bredbladet persille.
Man kan bruge brune eller hvide champignon i opskriften – men de brune har lidt mere smags karakter.
Opskrift på fyldte champignon med ost
De fyldte champignoner smager virkelig godt og er perfekt som en del af aftensmaden, som tilbehør til noget kød eller de kan spises som en del af en tapas. Der er mange gode muligheder, og det samme for fyldet. Du kan sagtens komme andet fyld i – brug det du foretrækker.
Af ost bruger jeg en god Parmesan, men her kan du bruge fx feta hvis du elsker det. Det har jeg fx gjort i disse fyldte portobellosvampe sammen med andre gode urter og hvidløg.
Servér champignoner med fyld til tapas
De små fyldte champignoner er super saftige, lækre og gode til fx tapas eller antipasti – kært barn har mange navne. Og på dansk, en god forret er de også oplagt til.
Fyldte champignon
Ingredienser
- 8 stk champignoner
- 10 g smør
- 20 g Parmesan
- 30 g pankorasp
- ¼ bundt bredbladet persille
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.
- Rens champignonerne og tag stokken.
- Skær stokken i mindre tern og steg dem på en pande i smør i ca. 1 minut.
- Vend de stegte stokke sammen med revet Parmesan, rasp samt hakket persille og smag til med salt og peber.
- Kom champignonerne på en bageplade med bagepapir og kom fyldet i. Kom dem i ovnen og bag dem i ca. 20 minutter.
Inspiration til andet fyld
Der er mange muligheder for fyld i champignonerne.
- Ost: Her kan du bruge andre fastmodnede oste, feta eller mozzarella. Flødeost kan også bruges.
- Grønt: Man kan hakke lidt tomater og blande med champignonstokkene eller komme andre urter i. Man kan også vende lidt pesto med.